Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak usunąć wiadomości SMS, oraz iMessage

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Skr3czu

Skr3czu
  • 14 postów

Napisano 29 czerwca 2014 - 10:24

Witam, sprawdzałem w użyciu że same wiadomości zajmują mi 6,2GB i teraz pytanie, jak je usunąć na stałe ? bo jak tylko usuwam normalnie, to wiadomości później i tak się pojawiają... Pozdrawiam.

#2 TomkOx

TomkOx
  • 370 postów

Napisano 29 czerwca 2014 - 15:37

Błąd w iOS, poczekaj do jesieni na iOS 8. Osobiście nie używam iMeesages, nigdy tego dziwadła nie włączyłem nawet w preferencjach iOS, a zużycie przestrzeni pamięci mi wzrasta co kilka dnio o kilkanaście kB dla tego ultra super komunikatora, hehehehe. Pewnie jakiś szpieg apple-owski coś po cichu wysyła, stąd jakieś „wysłane zapisane”, do których nie ma żadnego dojścia, aby zobaczyć lub usunąć. Poczytałem na zagranicznych stronach i generalnie to właśnie jakaś kicha jest z iOS i/lub obecną wersją iMessages. To że można tego nie lubić i nie używać to jedno, ale że zabiera pamięć to już kicha. Ponadto jeśli ci się pojawiają powrotnie, to przez sychronizację iCloud. Wymaż jeszcze na Macu, iPadzie (czy co tam jeszcze masz podpięte do swojego konta iCloud).

#3 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 29 czerwca 2014 - 15:40

Błąd w iOS, poczekaj do jesieni na iOS 8. Osobiście nie używam iMeesages, nigdy tego dziwadła nie włączyłem nawet w preferencjach iOS, a zużycie przestrzeni pamięci mi wzrasta co kilka dnio o kilkanaście kB dla tego ultra super komunikatora, hehehehe. Pewnie jakiś szpieg apple-owski coś po cichu wysyła, stąd jakieś „wysłane zapisane”, do których nie ma żadnego dojścia, aby zobaczyć lub usunąć. Poczytałem na zagranicznych stronach i generalnie to właśnie jakaś kicha jest z iOS i/lub obecną wersją iMessages. To że można tego nie lubić i nie używać to jedno, ale że zabiera pamięć to już kicha.

Długo nad tym myślałeś ?
Mam archiwum z około 2 lat i wiadomości zajmują mi 178 mb. W tym te z iMessage. A jest tam sporo zdjęć.
Co do problemu autora odznacz w iCloud aby nie synchronizowało Ci wiadomości odtwórz telefon z kopi zapasowej z iCloud. Powinno być ok.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych