Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak przełączyc z przedniej kamery z powrotem na tylną

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 vaya

vaya
  • 176 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 20:38

Witam Dostałem iphone 4 w którym nie działa przednia kamera - nie da sie tego naprawic ponieważ jakiś rzeźnik wyrwał gniazdo na płycie głownej razem z wszyskimi padami. Teraz po przełączeniu w aparacie na przednią kamere jest oczywiscie czarny obraz ale nie da się z powrotem cofnąc. Macie na to jakiś sposob oprócz oczywiscie zerowania ustawien ??? Dało by się wogole jakiś ten znaczek przełączenia na przednią kamere dezaktywowac?

#2 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 26 czerwca 2014 - 21:32

Takie cuda tylko po JB, przy pomocy Flex np.

#3 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 22:22

zrob tak odpal kamere obraz bedzie czarny bo pewnie odpali sie przednia. Przelacz na tyla jesli sie nie przelaczy nacisni 2 razy home i zamknij aplikacje aparat. Wlacz go jeszcze raz. Daj znac czy zadziala

#4 vaya

vaya
  • 176 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 06:09

zrob tak odpal kamere obraz bedzie czarny bo pewnie odpali sie przednia. Przelacz na tyla jesli sie nie przelaczy nacisni 2 razy home i zamknij aplikacje aparat. Wlacz go jeszcze raz. Daj znac czy zadziala

Sposob z zamknieciem działa :)

Kracek
Jak aplikacja flex dezaktywowac front camere?

Jesli miałes na mysli ten sposob to nie działa ponieważ w ios 7 nie ma pliku: NxxAP.plist.

Anyways, grab iFile from Cydia (there's a free version that lacks a few features), navigate to /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/NxxAP.plist (could be N90AP or N92AP depending on if your iPhone is CDMA)

Open it in the text viewer, and change <key>front-facing-camera</key> <true/>

to <key>front-facing-camera</key> <false/>

Respring and cross your fingers :)

#5 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 27 czerwca 2014 - 06:25

A co ma Flex to w/w pliku plist? Nic.

#6 vaya

vaya
  • 176 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 07:11

a co ma Flex do dezaktywacji przedniej kamery ???

#7 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 27 czerwca 2014 - 07:43

a co ma Flex do dezaktywacji przedniej kamery ???

Bardzo dużo, bo umożliwia ingerencję we frameworki. Widocznie nie wiesz co to jest Flex, skoro zadajesz takie pytanie.

Edit: jest nawet gotowy patch, który wyłącza przednią kamerę i usuwa ikonkę...ale co tam. Nie ma to nic wspólnego.

#8 vaya

vaya
  • 176 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 08:47

Może i sie nie znam bo przeważnie jak mam usterke to staram się ją naprawic a nie szukac obejscia - wymiana gniazda zajmuje mi ok 10min. ale w tym przypadku sie nie da wiec musze to ominąc ponieważ po wejsciu w przednią kamere zawisza sie obraz i nie da się z powrotem coftąc inaczej jak przez wyłączenie aplikacji w/w sposobem badz resetem telefonu. Mam zainstalowany program flex z cydii sciągniety - podajsz jakiegoś linka z bliższym opisem tego Twojego sposobu s patchem ???

#9 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 27 czerwca 2014 - 08:52

To po co złośliwości jak się nie znasz? Linka? Wchodzisz w patche dostępne w chmurze dla apki Camera, sciągasz włączasz i masz.

#10 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 12:32

Najważniejsze ze ww. sposób co podałem działa. Używam go odkąd siadła mi przednia kamera w moim ip 5 po przejsciu z iOS 6 do 7. Tu jest cały wątek, nie jestesmy sami a Apple ma nas gdzies. https://discussions....tart=0&tstart=0

#11 vaya

vaya
  • 176 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 15:34

jak sie nazywa ten patch usuwajacy ikone front kamery ?? zainstalowałem kilka patchy z camery ale wiekszosc nie działa np: patch disable front camera zainstalowany i włączony a w iphone nadal po przełączeniu na przednią kamere sie obraz zawiesza i nie można cofnąc.....

#12 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 27 czerwca 2014 - 16:15

Disable front camera u mnie działa. Flexa kupiłeś czy "kupiłeś"?

#13 vaya

vaya
  • 176 postów

Napisano 28 czerwca 2014 - 08:01

Ten patch jest słaby...... co prawda po zainstalowaniu moze i na chwile zniknie ikona drugiej kamery ale juz po wyłączeniu telefonu wszystko pojawia sie normlanie. Czasami nawet wystarczy w odłożyc telefon na pare minut bez wyłączania i juz patch nie działa. Sprawdzone na dwóch iphone: na jedny sprawna kamera na drugim nie,na różnych wersjach ios i za kazdym razem tak samo wiec to na pewno jest wina niedopracowanego patcha/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych