Mam spory problem?
Nie zależnie od tego co robię na telefonie (dzwonienie, przeglądanie stron, sms, itd) czasami na ekranie samoczynnie pojawia się ikona lokalizacji a po pewnym czasie (np. 1 minuta) znika.
Wielokrotnie w ciągu dnia, bez żadnego większego sensu pod względem częstotliwości.
Mam wyłączone wszystkie opcje lokalizacji w ustawieniach (totalnie wszystko), nie włączam żadnych programów typu FB, mapy, programy które chciałyby włączyć lokalizację na potrzeby np. restauracji, zakupów, itp.
O co chodzi?
Ikona ma kolor biały.
Jak sprawdzić czy telefon nie ma jakiegoś programu szpiegującego, lub innego ustrojstwa, które kontroluje gdzie się znajduje.
Nikomu telefonu nie dawałem, więc nikt mi nie wgrał żadnego softu, zaczęło się to dziać od jakiegoś czasu (na pewno nie po upgradzie softu)
Zaczyna mnie to denerwować i niepokoić.

ikona lokalizacji - pojawia się mimo wyłączenia wszystkich opcji lokalizacji
Started by
radeq
, 25 Jun 2014 19:33
3 replies to this topic
Posted 25 June 2014 - 19:33
Posted 26 June 2014 - 13:36
To oznacza że jakiś program używał Lokalizacje w ciągu ostatnich 24 h
Posted 26 June 2014 - 14:09
Mam wyłączone wszystkie opcje lokalizacji w ustawieniach (totalnie wszystko)
Te dotyczące usług systemowych również: Kalibracja kompasu, Ruch drogowy... itd?
Posted 06 July 2014 - 17:57
a) tak mam wyłączone wszystkie uprawnienia lokalizacji - również te systemowe.
zrobiłem upgrade do 7.1.2 - nadal jest to samo. mimo tego że funkcje są wyłączone to nadal jest biała ikona lokalizacji. A może biała oznacza że Iphone (np. na potrzeby usług systemowych) - próbuje uzyskać dostęp do lokalizacji - ale ma zabroniony?
Ogólnie dziwna sprawa bo nie kojarzę aby wcześniej tak często to występowało - raczej ikonę zauważałem tylko jak ja włączałem programy, którym dałem uprawnienia do lokalizacji (nawigacje, itp).

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users