Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

ikona lokalizacji - pojawia się mimo wyłączenia wszystkich opcji lokalizacji

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 radeq

radeq
  • 16 posts

Posted 25 June 2014 - 19:33

Mam spory problem? Nie zależnie od tego co robię na telefonie (dzwonienie, przeglądanie stron, sms, itd) czasami na ekranie samoczynnie pojawia się ikona lokalizacji a po pewnym czasie (np. 1 minuta) znika. Wielokrotnie w ciągu dnia, bez żadnego większego sensu pod względem częstotliwości. Mam wyłączone wszystkie opcje lokalizacji w ustawieniach (totalnie wszystko), nie włączam żadnych programów typu FB, mapy, programy które chciałyby włączyć lokalizację na potrzeby np. restauracji, zakupów, itp. O co chodzi? Ikona ma kolor biały. Jak sprawdzić czy telefon nie ma jakiegoś programu szpiegującego, lub innego ustrojstwa, które kontroluje gdzie się znajduje. Nikomu telefonu nie dawałem, więc nikt mi nie wgrał żadnego softu, zaczęło się to dziać od jakiegoś czasu (na pewno nie po upgradzie softu) Zaczyna mnie to denerwować i niepokoić.

#2 Dominik2001

Dominik2001
  • 145 posts
  • SkądMielec,PL

Posted 26 June 2014 - 13:36

To oznacza że jakiś program używał Lokalizacje w ciągu ostatnich 24 h

#3 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 26 June 2014 - 14:09

Mam wyłączone wszystkie opcje lokalizacji w ustawieniach (totalnie wszystko)

Te dotyczące usług systemowych również: Kalibracja kompasu, Ruch drogowy... itd?

#4 radeq

radeq
  • 16 posts

Posted 06 July 2014 - 17:57

a) tak mam wyłączone wszystkie uprawnienia lokalizacji - również te systemowe. B) zrobiłem upgrade do 7.1.2 - nadal jest to samo. mimo tego że funkcje są wyłączone to nadal jest biała ikona lokalizacji. A może biała oznacza że Iphone (np. na potrzeby usług systemowych) - próbuje uzyskać dostęp do lokalizacji - ale ma zabroniony? Ogólnie dziwna sprawa bo nie kojarzę aby wcześniej tak często to występowało - raczej ikonę zauważałem tylko jak ja włączałem programy, którym dałem uprawnienia do lokalizacji (nawigacje, itp).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users