Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S i dziwne odgłosy z wewnątrz?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 iSerwent

iSerwent
  • 13 postów

Napisano 23 czerwca 2014 - 07:20

Cześć! iPhone 5S mam od premiery, ale dopiero niedawno gdy siedziałem w swoim cichym pokoju przeglądając neta na swoim smartphone, zauważyłem jakieś dziwne brzęczenie i 'tykakanie' które nasila się tylko gdy pracuje ekran lub telefon ma wykonać jakąś operację, jest to zauważalne gdy podczas włączonego ekranu przyłożę do ucha tylną część telefonu w okolicy logo Apple. Słyszałem gdzieś, że to pracuje procesor i inne "podroby" :) Czy moglibyście sprawdzić to na swoich urządzeniach? Bo jeśli tego nie macie to możliwe że posiadam jakąś ukrytą wadę?! Z góry dzięki za info!

#2 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 czerwca 2014 - 10:49

U mnie cisza.

#3 iSerwent

iSerwent
  • 13 postów

Napisano 23 czerwca 2014 - 14:09

U mnie cisza.

Jesteś tego pewnien? To jest bardzo cichy odgłos, w zasadzie nie usłyszysz go będąc w towarzystwie lub nawet jak leci muzyka w radiu i wcale nie głośno, jak przyłoże do ucha od str ekranu to nic nie słychać, tylko gdy przyloże ucho do tylnej obudowy na wysokości logo Apple. Dzieki za odp.

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 czerwca 2014 - 14:25

Ty tak poważnie z tym procesorem i jego odgłosami? Tam nie ma co wydawać dźwięku. Jeśli dźwięk nasila się po włączeniu ekranu to może jakaś cewka brzęczy albo jakiś element elektroniczny. Zapomnij o tym i zajmij się czymś ;)

#5 iSerwent

iSerwent
  • 13 postów

Napisano 23 czerwca 2014 - 17:09

Ty tak poważnie z tym procesorem i jego odgłosami? Tam nie ma co wydawać dźwięku.
Jeśli dźwięk nasila się po włączeniu ekranu to może jakaś cewka brzęczy albo jakiś element elektroniczny. Zapomnij o tym i zajmij się czymś ;)

Tak ja poważnie z tym procesorem i jego odgłosami bo mnie to zastanawia i jeśli wydaje jakiś dzwięk tzn że jest tam coś co go wydaje.

#6 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 23 czerwca 2014 - 17:23

Najprościej to rozkręcić i zobaczyć. Jak miałem 10 lat to rozkręciłem radio, żeby znaleźć tego pana co gada w głośniku.

#7 iSerwent

iSerwent
  • 13 postów

Napisano 23 czerwca 2014 - 17:35

Najprościej to rozkręcić i zobaczyć. Jak miałem 10 lat to rozkręciłem radio, żeby znaleźć tego pana co gada w głośniku.

Jakoś nie uśmiecha mi się rozkręcać telefonu na gwarancji :) ale dzięki za cenną radę!

#8 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 02 października 2014 - 22:57

podbijam bo u mnie identyczne objawy. Cos jakby buczy a dziwne bo nie ma za bardzo co buczec. Sprawdzal ktos jeszcze?

#9 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 02 października 2014 - 23:02

Aż sam z ciekawości sprawdziłem. Rok mam już tego 5S ale nigdy mi do głowy nie przyszło aby wsłuchiwać się w niego z tyłu. No i są jakieś delikatne bardzo, bardzo ciche brzęczenia czy jak to nazwać, ale żebym miał się tym przejmować, przecie tego nie słychać nawet, dopiero jak się ucho przyłoży do telefonu z tyłu. TO urządzenie elektroniczne w końcu.

#10 Warcomx

Warcomx
  • 93 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 października 2014 - 06:43

haha,u mnie pikanie jak przy cofaniu tira jest ;) ciekawostka,ale nie warto sie tym przejmować.

#11 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 03 października 2014 - 07:26

U mnie to samo przy dotykaniu ekranu i przesuwania palcem jest takie chrobotanko ale nie widze w tym nic zlego. Telefon dziala i ma sie dobrze wiec nie widze powodow do Paniki. Zaloz pokrowiec ori z apple i ciesz sie dalej telefonem napewno stlumi owe dzwieki u Ciebie Good luck

#12 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 03 października 2014 - 08:42

Telefon dziala oczywiscie normalnie, jesli nie przylozy sie telefonu do ucha w cichym otoczeniu to tego nie slychac ale to taka ciekawostka i chcialem sprawdzic czy jeszcze u kogos to wystepuje :) z ciekawosci sprawdzilem pozostale telefony. iP 4, galaxy SIII i nic takiego nie ma ;d

#13 Emerald

Emerald
  • 36 postów

Napisano 03 października 2014 - 17:55

Z ciekawości sprawdziłem w swoim i faktycznie przy przesuwaniu palcem jest takie brzęczenie, przypomina mi to trochę zamkniętą ćmę w środku. ;)

#14 syngress

syngress
  • 31 postów
  • SkądMexico

Napisano 03 października 2014 - 18:11

Prawdopodobni komunikacja 3G i głośniki, u mnie jest podobnie. Kiedy wyłączę komunikacje, jest cisza.

#15 skoku410

skoku410
  • 1 postów

Napisano 15 października 2014 - 18:08

U mnie problem również występuję, zrobił ktoś coś z tym czy raczej nie warto się tym przejmować ? "Piszczy" wyłącznie przy aktywowanym wyświetlaczu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych