Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Plus GSM - jak to w końcu jest z tym LTE?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 TroLoo

TroLoo
  • 6 postów

Napisano 22 czerwca 2014 - 13:00

Witajcie, pogubiłem się... Jak to w końcu jest z tym LTE w Plusie? Działa czy nie działa? ;-) Mam iPada Air z kartą Plusa LTE, w ustawieniach mam przełącznik LTE, łapię solidne 3G, a LTE jak nie było tak nie ma. iOS: 7.1.1 Carrier: 16.1 Napiszcie jak to u Was wygląda bo nie wiem czy wypowiadać umowę czy nie...

#2 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 22 czerwca 2014 - 13:01

Na iOS 8 działa.

#3 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 22 czerwca 2014 - 13:51

Plus od 3 miesięcy odpowiada że: (cyt.) "usługa LTE dla produktów firmy Apple zostanie uruchomiona w najbliższym czasie".

#4 TroLoo

TroLoo
  • 6 postów

Napisano 22 czerwca 2014 - 14:04

Plus od 3 miesięcy odpowiada że: (cyt.) "usługa LTE dla produktów firmy Apple zostanie uruchomiona w najbliższym czasie".

Ok, to potwierdziło moje przypuszczenia. Byłem zaskoczony, bo od samego początku walka trwała o przełącznik LTE w ustawieniach. Ja go mam, i tym większe było moje zdziwienie, że LTE brak. Wcześniej widziałem wątki, że w iOS v6.x niektórym działało... coś się jednak po drodze zepsuło.

O iOS v8 słyszałem, nie ma jednak pewności, że taka możliwość przetrwa do finalnej wersji.

#5 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 czerwca 2014 - 14:10

LTE w sieci Plus nareszcie na iPhone! | OneTech

Ja też czekam niecierpliwie ! :)

#6 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 22 czerwca 2014 - 16:24

Witam, u mnie na iPadzie Air działa LTE w Plusie od dawna, wcześniej na iPadzie mini też mi działało....wcześniej wymieniłem kartę nano USIM i to wszystko. [ATTACH=CONFIG]22043[/ATTACH]

#7 TroLoo

TroLoo
  • 6 postów

Napisano 23 czerwca 2014 - 10:39

Witam, u mnie na iPadzie Air działa LTE w Plusie od dawna, wcześniej na iPadzie mini też mi działało....wcześniej wymieniłem kartę nano USIM i to wszystko.
[ATTACH=CONFIG]22043[/ATTACH]

Hej, ja mam chyba kartę LTE 01 - tak mi się przynajmniej wydaje. Jest to nowo wydana karta stąd zakładam, że powinna być ok.

landr, którą wersję iOSa masz u siebie? Mógłbyś też podać wersję Carrier?

Thx!

#8 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 23 czerwca 2014 - 15:16

Witam, a może w swojej lokalizacji nie masz LTE???.U mnie na Air mam 7.1.1 carrier 16.1, na mini mam 7.1 carrier 16 tu mam Polsat LTE (nadajniki te same co Plus).Oba urządzenia działają znakomicie od wielu miesięcy. Spróbuj zrobić następującą rzecz: wyjmij karte, następnie wyzeruj ustawienia sieciowe(tylko), następnie na włączonym iPadzie włóż kartę sim, powinien poprosić Cie o zaakceptownie ustawień operatora....Powodzenia.

#9 TroLoo

TroLoo
  • 6 postów

Napisano 24 czerwca 2014 - 14:49

landr, niestety nic nie pomogło. Ale za to coś innego pomogło i chciałem się z Wami podzielić tą informacją.

Znalazłem wątek na forum Plusa, gdzie konsultanci (ogarnięci) Plusa pomagają użytkownikom:
[url=http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f=100&t=8335&p=113632#p113632]http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f=100&t=8335&p=113632#p113632[/url]

Krzysiek_Plus w bardzo wielu postach podaje odnośnik do formularza, wysłałem tam informację o mojej karcie SIM i numerze tel. usługi, po 5 minutach LTE zadziałało. Takie proste...

#10 Sołtys

Sołtys
  • 43 postów
  • SkądCzarna Łąka

Napisano 04 sierpnia 2016 - 18:05

Odświeżam temat. Kupiłem kartę starter za 15zł. No i LTE nie działa. Przy włączaniu mam komunikat o braku certyfikacji. iPad Air 2, najnowszy iOS. Przed doładowaniem chciałbym zobaczyć ikonę LTE zamiast lichego 3G (do przekaźnika Plusa mam w linii prostej nie cały kilometr i widzę go z podwórka).
Pan w punkcie Plusa powiedział, że zacznie działać po kilku dniach i że tak zawsze dzieje się po zmianie softu (?). Restart iPada nie pomaga. W ustawieniach APN wszędzie wpisane "internet" ręcznie.
Mam również iPhona 5 z karta plusa i tu LTE działa dobrze.

Sławek

Użytkownik Sołtys edytował ten post 04 sierpnia 2016 - 18:21

#11 ultragreen

ultragreen
  • 14 postów

Napisano 05 sierpnia 2016 - 07:16

A przypadkiem w plusie nie trzeba włączyć LTE jakimś kodem albo przez internetowe centrum? 

Macbook Air 13,3, Mac Mini, Iphone 4s, Iphone 5s

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych