Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 4 - dziwny problem z dotykiem

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Primo93

Primo93
  • 5 posts

Posted 21 June 2014 - 00:31

Witam. Jestem tu nowy. Trochę czytałem po forum ale nie widziałem takiego tematu dlatego zakładam. Kupiłem iphone'a 4 32GB. Mam z nim pewien mały problem. Wszystko śmiga jak ta lala. iPhone ogólnie nei zacina się, wifi, zasięg, bluetooth działa. Problem zaczyna się z ekranem tzn. ma kilka martwych punktów które dotykając nie reagują. Pisząc smsy wariuje mi np. kilka literek na raz badź nie tą co potrzeba wpisuje. Musze klikać pod dobrym kątem. Tyczy się to okolic trzeciego rzędu ikon. W ustawieniach czy w jakiej kolwiek aplikacji jak przesuwam od właśnie miejsca tego ok 3 rzędu w dół to czasami działa normalnie a czasami idzie mi w drugą stronę czyli do góry. Ogólnie górna część działa bez problemów i sam dół też. Czasami tez musze klikać w ikony po kilka razy bądź pod dobrym kątem żeby wejść w jakąś aplikację. Zdjąłem folię, czyściłem ekran - nic to nie dało. IPhone był resetowany, wymiana iOS'a kilka razy nic nie dało. Czy to może być dotyk czy coś na płycie głównej ? Ogólnie smsy da się pisać ale jak mam obróconą klawiaturę na bok wtedy literki łapią normalnie. Prosze o pomoc

#2 jacekk16

jacekk16
  • 102 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 June 2014 - 12:56

Zacznij od sprawdzenia czy ekran jest oryginalny.

#3 Primo93

Primo93
  • 5 posts

Posted 23 June 2014 - 16:19

Gdybym jeszcze miał jak to sprawdzić to było by dobrze :) Nie znam się na iPhone'ach i nie wiem jak to sprawdzić :(

#4 jacekk16

jacekk16
  • 102 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2014 - 19:37

Najlepiej gdybyś miał do porównania egzemplarz który ma w 100% fabryczny ekran i nie był grzebany,wtedy zobaczyłbyś różnice.Spróbuj docisnąć ekran mocniej i zobacz czy coś się będzie działo.Widziałem dwa takie przypadki,że jak naciskało się home mocniej to ekran nad nim robił się jaśniejszy.W oryginalnych wyświetlaczach takie rzeczy nie mają miejsca :)

#5 eSpares24_com

eSpares24_com

• 200 posts
  • SkądFieldorfa 5a/d, Warszawa

Posted 24 June 2014 - 15:26

Tak jak napisał jacekk16, przy zamienniku, podczas mocniejszego przyciśnięcia panelu dotykowego nastąpi efekt "pływania" obrazu. Dodatkowo zamienniki inaczej odbijają światło (vide zdjęcie). Jeżeli jest to biały iPhone, to zamiennik może mieć inny odcień bieli niż przycisk home. Warto jednak pamiętać, że istnieją zamienniki HQ, po których nie zawsze widać te różnice. [ATTACH=CONFIG]22062[/ATTACH]

#6 Primo93

Primo93
  • 5 posts

Posted 28 June 2014 - 13:27

Nie wiem czy tak to miałem zrobić czy nie ale pod słońcem patrzyłem i wyglądało jakby to był nie oryginalny wyświetlacz alen ie jestem pewien. p.s. Sorry, że ługo się nie odzywałem - brak neta :(

#7 Primo93

Primo93
  • 5 posts

Posted 02 July 2014 - 21:05

Sprawdziłem telefon u znajomego w serwisie - wyświetlacz i dotyk oryginalne. Co dalej?

#8 eSpares24_com

eSpares24_com

• 200 posts
  • SkądFieldorfa 5a/d, Warszawa

Posted 03 July 2014 - 08:03

Robiłeś restore?

#9 Primo93

Primo93
  • 5 posts

Posted 03 July 2014 - 17:05

Robiłem. Nic nie dało. Aktualizowałem dzisiaj iOS'a do 7.1.2 coś lepiej łapie ale nadal martwe punkty są :)

#10 Lucek94

Lucek94
  • 1 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 03 August 2014 - 19:38

Ja zaś w piątek kupiłem iphone 4s biały 16gb miałem na nim ios .7.0.2 dałem aktualizacje do 7.1.2 i wystepuje u mnie ten sam problem co u kolegi Primo93. Co prawda mam gwarancje ale zastanawiam sie czy to nie jest blad w ios7 po prostu. Bo wystepuje to na 7.1.2 rzadziej ale jest.

#11 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 04 August 2014 - 14:37

A dlaczego miałby to być błąd iOS. Zwyczajnie masz uszkodzony ekran lub układ na płycie głównej odpowiadający za działanie dotyku. Oddaj go póki jeszcze masz gwarancję.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users