Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

grzanie się iphona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 JoY RidE

JoY RidE
  • 3 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 19:59

Witam! Noszę się z zamiarem kupienia iphona 5s. Najważniejsza rzecz, na którą nie mogę znaleźć odpowiedzi to grzanie się 5s podczas korzystania z nawigacji. Aktualnie korzystam z htc one. Podczas ładowania telefonu z zapalniczki auta, gdy korzystam z map google, trybu 3g i automatycznej jasności oraz gpsu przy wysokiej temperaturze zewnętrznej, telefon odcina ładowanie mało tego nie jestem w stanie podczas tych czynności naładować telefonu do 100%. W tym momencie bateria ucieka w mgnieniu oka i tyle mam pożytku z telefonu. Już mam serdecznie dość tych problemów. Wiem, że będzie problem zrobić przeskok z 4,7 cala na 4 cale, ale bardziej zależy mi na niezawodności telefonu. Pytanie czy 5s jest uwolniony od takich "usterek"

#2 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 20:19

Każdy telefon się grzeje przy ładowaniu, korzystaniu z GPS i map po 3G przy "wysokiej temperaturze zewnętrznej". Odkąd mam iP nie udało mi się go przegrzać, ale w takich warunkach nikt nie da Ci gwarancji.

#3 JoY RidE

JoY RidE
  • 3 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 20:40

może nie zbyt jasno wytłumaczyłem problem. Problem istnieje nawet w zime. Mogę mieć w aucie 5 stopni, włącze nawigacje i łądowarka nawet firmowa nie jest w stanie naładować telefonu. Chciałbym bezproblemowo naładować telefon podczas korzystania z nawigacji i w takcie korzystać z wszystkich dobrodziejstw czyli z 3g, gpsu, autmatycznej regulacji jasności. Na moim htc niestety nie mogę... więc czemu nie zmienić telefonu ;)

#4 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 21:06

Hmm nie spotkałem się z tym, żeby iPhonie nie nadążał z ładowaniem w trakcie używania nawigacji. Pamiętam, że swego czasu było głośno o jakimś telefonie z androidem, że w samochodzi szybciej się rozładowywuje niż ładuje...

#5 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 czerwca 2014 - 21:42

To zależy raczej od ładowarki niż telefonu. Zazwyczaj ładowarki mają 500mA - tyle do USB w komputerze i z tego co zauważyłem nie zawsze iPhone takie ładowarki "przyjmuje". Natomiast jak kupiłem ładowarkę dedykowaną dla iPhone+iPad to miała bodajże jedno gniazdo 1000mA a drugie 2500 i spokojnie ładują iPhona bez względu na to czy jest na nim nawigacja, gra, film itd. Nie ma takiej możliwości, że telefon będzie ciągnął więcej prądu niż ładowarka będzie go dostarczać. Nieraz jak startuję z baterią przy 20%, podłączam telefon w aucie do ładowania i włączam nawigację to jak dojeżdżam na miejsce to mam naładowany telefon w 100%. Natomiast przy nawigacji iPhone grzeje się jak każdy inny. Dlatego przed zmianą telefonu najpierw sprawdź jakąś porządną ładowarkę z jakimś wyższym natężeniem prądu niż standardowe 500mA.

#6 JoY RidE

JoY RidE
  • 3 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 22:26

Hmm nie spotkałem się z tym, żeby iPhonie nie nadążał z ładowaniem w trakcie używania nawigacji.

Pamiętam, że swego czasu było głośno o jakimś telefonie z androidem, że w samochodzi szybciej się rozładowywuje niż ładuje...

Zakino, to właśnie przypadłość mojeho HTC ONE m7 :)

@Klnt. Moja ładowarka philipsa ma 2,1A jest wyposażona w dwa porty usb i ładuje wszystko jak należy oprócz mojego telefonu - naładuje telefon jak nie korzystam z navi. Nie chcę tutaj wchodzić w kwestie techniczne, ale nad procesem ładowania czuwa jakiś komponent telefonu i nie pozwoli na zarżnięcie baterii. W przypadku przegrzewania się układu tak jak w moim htc, telefon odcina ładowanie, aby się nie usmażyć to pierwszy problem o drugim pisał zakino. Druga sprawa to lipne ładowarki mogą podawać za mało prądu przez co telefon nię będzie się ładować. Ale nie o to chodzi w temacie.

Rozumiem, że każdy telefon się grzeje podczas korzystania z nawigacji. Lecz chciałbym uniknąć powtórki z htc. Więc mam rozumieć, że korzystanie z 5s z włączoną navi, gps i 3g nie spowoduje zaprzestania ładowania?

#7 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 czerwca 2014 - 22:42

Nie, sporo jeździłem z włączonymi Mapami Apple, które pobierały dane z 3G właśnie i nie było problemu, telefon ładował się jak należy.

#8 beben1

beben1
  • 47 postów

Napisano 18 września 2014 - 12:21

Witam ja mam ip5 i przy ladowaniu i korzystaniu z navi google w tel nie mam problemu z ladowaniem i reszta tel sie laduje tylko cos mi sie grzeje przy korzystaniu bez ladowania nie wiem czy to temp zew przedewszystkim jak siedze w aucie i sobie gramw gry

- - - Połączono posty - - -

Tak jakos teraz stwierdzilem i zauwazylem nie wiem jak wczesniej nie pamietam

- - - Połączono posty - - -

Tak jakos teraz stwierdzilem i zauwazylem nie wiem jak wczesniej nie pamietam

#9 marekzy

marekzy
  • 563 postów

Napisano 18 września 2014 - 12:42

Zależy od ładowarki. Musi mieć na wyjściu min. 2A - ot cała tajemnica. Firmowa służy zapewne do zwykłego ładowania bez włączonego ekranu i gps. To bardzo obciąża baterię. Poszukaj porządnej ładowarki z dwuamperowym wyjściem i po problemie. Nie oszczędzaj tylko - dobra ładowarka musi kosztować niestety.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych