Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak kupić iPhona w USA w takiej sytuacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

#51 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 03 grudnia 2007 - 12:33

Karta kredytowa Visa z mBanku będzie działać w online iStore. Trzeba tylko napisać adres amerykański w "billing". Co dziwne, próbowałem ten manewr powtórzyć w iTunes Store i niestety nie udało się. Tam wymagana jest weryfikacja danych wpisanych na karcie oprócz numeru i "security number".

#52 dukez

dukez
  • 104 postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 00:57

b4it jesteś w błędzie napisałeś "jak nie podpiszesz nie kupisz" nie jest to prawda właśnie znajomy z Chicago kupił mi iPhone'a. Tylko jeszcze nie wiem czy wierzyć w to, że 2 iPhone na jedną osobę. Bo wątpię żeby coś takiego w tak demokratycznym kraju jak USiA było możliwe. Wszyscy pisali też że nie sprzedadzą a to guzik prawda :)

Mam za to bardzo ważne pytanie znajomy nie wie czy to 1.1.1 czy 1.1.2 ale właśnie z nim gadałem i na pudełku jest napisane ma712ll/a i jeszcze a1203. Googlowałem to ale zwłaszcza to ma712ll/a i z moich poszukiwań mam mętlik czy to 1.1.1 czy 1.1.2 pilne ponieważ nie wiem na co się przygotować.

#53 MADRAFi

MADRAFi
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2007 - 05:40

Jeszcze raz napisze dla wszystkich chcacych zakupic telefon. Kupic mozna tylko na miejscu w sklepie apple iStore. Przy zakupie mozna zaplacic gotowka lub karta kredytowa(ja uzylem polskiej) Przy zakupie karta prosza o ID ja pokazalem polskie prawo jazdy (potrzebe to jest do weryfikacji tozsamosci ze jestes posiadaczem tej karty) robi to sie zawsze przy wiekszych sumach w kazdym sklepie Nikt nikogo nie pyta i nie zmusza o aktywacje telefonu W sklepie apple online probowalem kupic 3 razy i za kazdym razem byl problem z platnoscia polska karta kredytowa (uzywalem Visa z Citibanku) Mialem dopisany do bilingu adres amerykanski i zdjete wszystkie blokady + autoryzacje tranzakcji na $2500. Apple wykonuje testowa tranzakcje na $1 i odmawia obciazenia karty wysylajac wiadomosc ze akceptuja tylko karty z USA i Kanady. Mam nadzieje ze kazdy teraz bedzie wiedzial jak kupic telefon w USA.

#54 dukez

dukez
  • 104 postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 06:46

Powracam do mojego pytania o wersje. Proszę bo to dla mnie bardzo ważne. dzięki

#55 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 07:45

Powracam do mojego pytania o wersje. Proszę bo to dla mnie bardzo ważne. dzięki

podpiete tematy!!! masz linka nawet w moim podpisie!

ps. opcja SZUKAJ

#56 dukez

dukez
  • 104 postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 18:02

tukan uwierz szukałem ale najpierw nie tego co trzeba było. A potem zacząłem mój serial number wpisywać więc nic nie znalazłem. A dzięki temu FAQ wiem ze to 46 tydzień oby nie BL 4.6 :) pożyjemy zobaczymy

---- Dodano 05-12-2007 o godzinie 15:41 ----
MADRAFi a odnośnie kupienia polską kartą na stronie applea to jak podałeś billing address to imię i nazwisko podałeś swoje czy czy tej osoby co ma Ci to odebrać w stanach? Oczywiście pytam bo nie wiem czy ty tam jesteś w USA i kupujesz wysyłając do siebie czy chciałeś kupić żeby znajomy jakiś Ci to odebrał i np odesłał.

#57 steceb

steceb
  • 7 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 10:06

@Madrafi: niestety nie jest prawdą że można płacić gotówką.
Pisałem już tutaj: [url]http://www.myapple.pl/showpost.php?p=443141&postcount=75[/url]
Aha, przy zakupie kartą (czyli jedyna możliwość) trzeba pokazać dowolny dokument ze zdjęciem gdzie będzie to samo nazwisko co na karcie.

@dukez: muszę cię zmartwić, i gdybyś troszkę poszukał, wiedziałbyś że od 45 tygodnia wszystkie IP mają BL 4.6... :|

#58 makoos

makoos
  • 115 postów

Napisano 27 marca 2008 - 20:00

Karta kredytowa Visa z mBanku będzie działać w online iStore. Trzeba tylko napisać adres amerykański w "billing". Co dziwne, próbowałem ten manewr powtórzyć w iTunes Store i niestety nie udało się. Tam wymagana jest weryfikacja danych wpisanych na karcie oprócz numeru i "security number".

trochę w górnika się pobawie ;p
prawda to co wyżej przemekspider napisał czy nie prawda? bo na zmianę piszą że można a to że można

karta kredytowa Visa z mbank to to samo co eKarta? (też znaczek visa)

#59 tobel

tobel
  • 238 postów

Napisano 27 marca 2008 - 20:17

Mam świeże info odnośnie kupna iPhone'ów w stanach. Otóż sklepy Apple'a na mają na stanie ani sztuki. Przynajmniej w Nowym Yorku.

#60 kostuch

kostuch
  • 1 postów
  • SkądKRAKOW

Napisano 01 kwietnia 2008 - 17:05

A nie wiesz czy w chicago maja ?? Ale jak to wogole nie maja ?? Skonczyly sie czy akurat w tym dniu nie mieli ?

#61 Zdzir

Zdzir
  • 9 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 23:00

Zagubiłam się... więc czy jest możliwość aby znajoma w Texasie kupiła mi tam iPhone bez abonamentu, tak? tylko zapewne różni się to ceną i nie kosztuje On już 299$ tyle co 16GB w ofercie z abonamentem? wie ktoś może jakie są ceny kiedy nie podpisuje się z Nimi umowy?

#62 Boken

Boken
  • 138 postów
  • SkądŁowicz

Napisano 06 stycznia 2009 - 00:01

No u nas w iSpocie chcą 2700. Na allegro dostaniesz za 1500... Więc 2700 / 4,5 = 600$ Plus do ceny kupna dolicz cło i inne podatki. A nie wiem czy działa sztuczka, że jak ładnie zapakujesz (kolorwy papier, wstążeczki, kokardka) i duzy napis GIFT (prezent/podarunek) to nie płacisz cła, bo oni prezentu nie będą otwierać ;) Nie które zagranicze slepy ofertują taki typ wysyłki.

#63 Zdzir

Zdzir
  • 9 postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 18:10

To kompletnie się nie opłaca. Chyba że cena jest trochę niższa. Dlatego interesuje mnie dokładna cena w stanach, bo i tak ciocia przywiozła by mi go osobiście więc chyba nie musiała by go oclić.

#64 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 06 stycznia 2009 - 18:27

-obecnie nie ma mozliwosci by osoba spoza Stanow mogla kupic iPhona w USA. W sklepie Apple'a np. na Manhattanie zadaja: 1.podpisania umowy na 2 lata(min $100/mies) 2.amerykanskiego ID 3.karty SS Dawniej mozna bylo kupic bez abonamentu -dla przykladu ja posiadam jeszcze 4 nieuzywane iPhony 16GB z przeznaczeniem na sprzedaz.

#65 mika6871123

mika6871123
  • 14 postów
  • SkądWawa

Napisano 06 stycznia 2009 - 18:48

robertk572 za ile te iPhony?

#66 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 06 stycznia 2009 - 18:53

$ 550/szt.

#67 Zdzir

Zdzir
  • 9 postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 20:13

A wielką tajemnica będzie to ile kosztowały One na własność w sklepie? Bardzo jest mi to potrzebne aby wysłać cioci pieniądze...może być na priv! Czy jeśli mam ciocie w Texasie z obywatelstwem i wszystkimi kartami to nadal może mi go kupić bez abonamentu?

#68 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 06 stycznia 2009 - 20:51

OK. -widze ze musze doprecyzowac moja wypowiedz: -obecnie nikomu nie sprzedadza iPhona bez abonamentu.(wiem bo probowalem).

#69 Delicjusz

Delicjusz
  • 21 postów
  • SkądK-ów

Napisano 04 lutego 2011 - 10:57

Witam. W nawiązaniu do pierwszego postu nadal nie wiem ,mimo iż czytałem posty na forum, jaka jest sytuacja na rok 2011 , tzn czy wchodzę do sklepu Apple będąc w Stanach ,płacę wypukła kartą kredytową i wychodzę z Iphonem ,wracam do Polski i mam telefon? czy też mam w sklepie pokazać udowodnić że mieszkam w USA i po zapłaceniu kartą ciągnie się za mną jakiś kontrakt 2 letni?

#70 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 lutego 2011 - 11:00

Witam.
W nawiązaniu do pierwszego postu nadal nie wiem ,mimo iż czytałem posty na forum, jaka jest sytuacja na rok 2011 , tzn czy wchodzę do sklepu Apple będąc w Stanach ,płacę wypukła kartą kredytową i wychodzę z Iphonem ,wracam do Polski i mam telefon? czy też mam w sklepie pokazać udowodnić że mieszkam w USA i po zapłaceniu kartą ciągnie się za mną jakiś kontrakt 2 letni?

iPhone'a 4 nie można już kupić w żadnym z amerykańskich AppStore'ów jako gift. Wymagany jest kontrakt. Co za tym idzie musisz być US Citizenem lub US studentem.

Można ciągle jako gift kupić iPhone'a 3GS'a.

#71 DiegoRamirez

DiegoRamirez
  • 348 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 lutego 2011 - 11:01

Przyjeżdzasz do Polski i masz iPoda. Simlock na AT&T jest niezdejmowalny, a wszystkie sprzedawane w stanach iPhony takowe posiadają :)

#72 Delicjusz

Delicjusz
  • 21 postów
  • SkądK-ów

Napisano 04 lutego 2011 - 11:06

iPhone'a 4 nie można już kupić w żadnym z amerykańskich AppStore'ów jako gift. Wymagany jest kontrakt. Co za tym idzie musisz być US Citizenem lub US studentem.

Można ciągle jako gift kupić iPhone'a 3GS'a.

A czy tak samo jest z Ipadem +3G?

---------- Wpis dodano o 11:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:04 ----------

Przyjeżdzasz do Polski i masz iPoda.
Simlock na AT&T jest niezdejmowalny, a wszystkie sprzedawane w stanach iPhony takowe posiadają :)

Oj ale tego się nie boję czy mam simlock AT&T ,tylko jak go w praktyce kupić w USA.

#73 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 lutego 2011 - 11:06

A czy tak samo jest z Ipadem +3G?

iPada 3G kupujesz normalnie u dowolnego reserella, bez żadnych blokad, do użycia w Polsce.

iPhone kupisz w USA tylko i wyłącznie z kontraktem.

#74 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 04 lutego 2011 - 11:08

Da się kupić jako gift, było na forum. Ale dalej z simlockiem.

#75 Delicjusz

Delicjusz
  • 21 postów
  • SkądK-ów

Napisano 04 lutego 2011 - 11:10

iPada 3G kupujesz normalnie u dowolnego reserella, bez żadnych blokad, do użycia w Polsce.

iPhone kupisz w USA tylko i wyłącznie z kontraktem.

Myślałem ze Ipad +3G tez jest sprzedawany z kontraktem na AT&T?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych