Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak kupić iPhona w USA w takiej sytuacji...

• Please log in to reply
78 replies to this topic

#26 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 19 November 2007 - 12:35

Jest możliwe, 2 sztuki zapłacone polską kartą (mBank), adres dostawy oczywiście na terenie USA.

!!! Tak jest! Potwierdzam. Właśnie dokonałem transakcji i system przyjął moją kartę z mBanku!

Czy ktoś wie jak szybko może dojść przesyłka na adres w stanie NY? W moim "order status" mam napisane:

Ships by: Nov 20 - Nov 22
Delivers by: Nov 26 - Nov 29

Czy to są realne daty, czy może być szybciej?

#27 macdesk

macdesk
  • 849 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 November 2007 - 13:22

Wybrałeś "free ship"? To dostaniesz po 5 dniach ponieważ darmowa dostawa jest właśnie po takim okresie. Dostawa na następny dzień to dopłata 18$ jeżeli dobrze pamiętam.

#28 bohun

bohun
  • 41 posts
  • SkądKraków

Posted 19 November 2007 - 13:29

ktoś tam wcześniej postraszył autora tematu ze soft bedzie zapewne 1.1.2, nie wiem czy wczesniej ktos sie odniósł do tego w kazdym razie moj znajomy przywiozł mi wczoraj z US 2 zestawy zakupione w piatek tj 16.11. Elegancko jest sofcik 1.1.1 tak wiec nie ma problemu zadnego

#29 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 19 November 2007 - 14:05

Wybrałeś "free ship"? To dostaniesz po 5 dniach ponieważ darmowa dostawa jest właśnie po takim okresie. Dostawa na następny dzień to dopłata 18$ jeżeli dobrze pamiętam.

Wybrałem free ship. Rozumiem, że to standardowa procedura i nie będzie wcześniej... Hmm... No to już się boję, że nie dojdzie przed tym jak mój kontakt będzie wracał do Polski... Może być dramat. Bo on wyjeżdża w nocy z 26 na 27 października...

---- Dodano 19-11-2007 o godzinie 16:05 ----

ktoś tam wcześniej postraszył autora tematu ze soft bedzie zapewne 1.1.2, nie wiem czy wczesniej ktos sie odniósł do tego w kazdym razie moj znajomy przywiozł mi wczoraj z US 2 zestawy zakupione w piatek tj 16.11. Elegancko jest sofcik 1.1.1 tak wiec nie ma problemu zadnego

Oooo... to świetny news! 1.1.1 jest będzie łatwiej zjailbreakować.

#30 Geran

Geran
  • 93 posts

Posted 19 November 2007 - 17:12

Dzieki wielkie za odpowiedz :) zreszsta mam nadzieje ze za nie dlugo sam sie przekonam jak to jest z ta umowa w at&t- kuzyn najprawdopodobniej zakupi mi jedna taka sztuke :). A jak to jest z ta gwarancja niby apple ma global warranty wiec powinna byc przestrzegana . Pytalem niby w apple store w polsce to nieuprzejmy sprzedawca:> powiedzial mi ze nie jest respektowana bo iphone nie ma w polsce dwa jesli zlamie simlocka to trace gwarancje- z tego co wiem w polsce jest prawo ktore mowi cos takiego ze jesli simlock zostanie zdjety z telefonu i nie spowoduje on uszkodzenia telefonu to gwarancja jest nadal respektowana jak to jest naprawde? (pan w apple store powiedzial ze nie ma takiej opcji nie chcialem sie z nim wyklucac bo narazie nie mam o co :) no ale dla mnie jesli simlock jest zdjety i nie spwooduje to uszkodzenia tel. to gwarancja nadal jest dwa moge wrucic przeciez do ustawien fabrycznych:>? )

#31 lotons

lotons
  • 79 posts

Posted 19 November 2007 - 17:30

no ale dla mnie jesli simlock jest zdjety i nie spwooduje to uszkodzenia tel. to gwarancja nadal jest dwa moge wrucic przeciez do ustawien fabrycznych:>? )

według mnie zdjęcie simlocka jest w pewien sposób ingerencją w urządzenie, a tego zabraniają warunki gwarancji.

---- Dodano 19-11-2007 o godzinie 20:31 ----
słuchajcie jednak lipa, rozmawiałem przed wujkiem, który jest w USA i miał mi kupić iPhona, w Apple Store w NY, ale nie chcieli mu sprzedać, powiedzieli, że tylko z umową AT&T i płatność tylko kartą kredytową wydaną w USA.

#32 Geran

Geran
  • 93 posts

Posted 19 November 2007 - 20:06

to dosc nie pocieszajac wiadomosc czy moze ktos to jakos potwierdzic? to co napisal lotons ? hmm no ale to jest bezsensu watpie zeby jesli ktos kupowal iphone jako gift mial podpisywac umowe z at&t nie sadzicie?

#33 MADRAFi

MADRAFi
  • 21 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 November 2007 - 21:02

Nie wiem gdzie ten wujek chcial kupic ten telefon ale ja wlasnie jestem w NY. Wczoraj kupilem 2 iphone'y przy 5th Avenue. Zero problemow, zaplacilem polska karta kredytowa. Jedyne co mnie zdziwili to pytanie w stylu: Gdzie iphony beda uzywane w US czy "outside US" I przypomnienie ze "unlock iphone" powoduje utrate gwarancji.

#34 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 19 November 2007 - 21:49

Nie wiem gdzie ten wujek chcial kupic ten telefon ale ja wlasnie jestem w NY.
Wczoraj kupilem 2 iphone'y przy 5th Avenue.
Zero problemow, zaplacilem polska karta kredytowa. Jedyne co mnie zdziwili to pytanie w stylu: Gdzie iphony beda uzywane w US czy "outside US"

I przypomnienie ze "unlock iphone" powoduje utrate gwarancji.

no i co odpowiedziales?? :D

#35 lotons

lotons
  • 79 posts

Posted 20 November 2007 - 13:14

Nie wiem gdzie ten wujek chcial kupic ten telefon ale ja wlasnie jestem w NY.
Wczoraj kupilem 2 iphone'y przy 5th Avenue.
Zero problemow, zaplacilem polska karta kredytowa. Jedyne co mnie zdziwili to pytanie w stylu: Gdzie iphony beda uzywane w US czy "outside US"

I przypomnienie ze "unlock iphone" powoduje utrate gwarancji.

To ja nie wiem gdzie ty kupowałeś swojego iPhona. Sprzedawcy z Apple Store w NY żądają podpisania umowy z AT&T i płatności kartą wydaną w USA. Opcje giftów też nie przechodzą.
Poza tym jaki miałby mój wujek cel w tym żeby mi go nie kupić i nie przywieść do PL?!

#36 Radom

Radom
  • 54 posts
  • SkądSzczecin/Dublin

Posted 20 November 2007 - 14:36

To ja nie wiem gdzie ty kupowałeś swojego iPhona. Sprzedawcy z Apple Store w NY żądają podpisania umowy z AT&T i płatności kartą wydaną w USA. Opcje giftów też nie przechodzą.
Poza tym jaki miałby mój wujek cel w tym żeby mi go nie kupić i nie przywieść do PL?!

Najprosciej bedzie wyslac wujka do sklepu na 5th Avenue tam gdzie MADRAFi kupil 2 sztuki i po klopocie. Jesli wujek dalej bedzie mowil ze nie da rady to albo podejrzanie wyglada i nie chca mu sprzedac bez podpisania umowy ;) lub tez musi miec jakis cel aby Ci go nie przywozic. Moze poprostu nie ma czasu ;)

#37 MADRAFi

MADRAFi
  • 21 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 November 2007 - 14:38

gosciowi odpowiedzialem "i know" Co do zakupu to tak jak pisalem: 5th Avenue na manhattan'ie najwiekszy sklep apple, ten ktorego zdjecie jest na forum w postach reklamy

#38 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 20 November 2007 - 17:17

Chcesz powiedziec, ze kazali od razu w sklepie wyjac telefon z pudelka, podlaczyc telefon do iTunes i dokonac aktywacji i podpisania umowy??? Cos sciemnia ten Twoj wujek - zwroc sie do ciotki.

pzdrw
//T

---- Dodano 20-11-2007 o godzinie 19:20 ----
albo wystraszyli go po prostu informacja za telefon dziala tylko w sieci AT&T. Kumpel ktory kupil mi 2 sztuki w LasVegas opowiadal, ze sprzedawca z 10 razy pytal sie go czy na pewno chce kupic ten telefon bo on w Polsce nie bedzie dzialal....

pzdrw
//T

#39 io.

io.
  • 19 posts
  • SkądWar Saw

Posted 20 November 2007 - 21:11

Przed doslownie 1h kupione 2 iphony w kalifornii, zadnych problemow.

#40 Saint

Saint
  • 344 posts
  • Skądwiesz?

Posted 21 November 2007 - 14:28

Panowie w Apple Store zwykle nie maja racji poza nielicznymi wyjatkami takze nie ma sie co dziwic - ignoratia legis neminem excusat ;)

#41 Geran

Geran
  • 93 posts

Posted 27 November 2007 - 12:46

Ja jeszcze zadam jedno pytanie bo szukam i szukam ... Czy jesli zamawiam Iphone Jako prezent przez apple.store to musze podpisywac umowe z at&t na 2 lata? czy tylko jest to wymagane do aktywacji iphone'a?

#42 sauo

sauo
  • 182 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 November 2007 - 20:59

Zawsze można zamówić u mnie :D Cena będzie oczywiście wyższa.... ale do dogadania.

#43 NiKON

NiKON
  • 78 posts

Posted 30 November 2007 - 12:04

Witam!! Czy nie wraca ktoś z was, komu można zaufać, z USA?? Potrzebuje do gwiazdki dwa iPhony no i oczywiście fajnie by było cło ominąć. Jeżeli są osoby chętne mi pomóc to proszę się odezwać. Pozdrawiam

#44 dukez

dukez
  • 104 posts

Posted 02 December 2007 - 12:16

Mam pytanko na http://www.apple.com/retail/iphone/. Znalazłem store'a appla który sprzedaje iPhoney dokładny adres to:
Store Address

679 North Michigan Ave.
Chicago, IL 60611
(312) 981-4104
Czy wujek płacąc tam polską lub amerykańską kartą będzie mógł kupić 2 iPhoney bez problemu? A jeżeli każą mu coś podpisywać albo kazać pokazać dowód to czy może powiedzieć ze "nie" bo i tak bez tego mają obowiązek mu sprzedać? A i czy juz na pewno jedna osoba nie może kupić więcej niż 2 sztuki. Proszę odpowiedź z góry dzięki :)

#45 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 December 2007 - 16:47

Możesz kupić nawet 10 ale czy stać cię będzie na abonament? Dowód/paszport musi pokazać bo inaczej nie sprzedadzą.

#46 dukez

dukez
  • 104 posts

Posted 02 December 2007 - 19:01

Ale b4it sprzedadzą mi 10 sztuk na jedną kartę kredytową mówiąc ze nie podpisze umowy od razu(sklepie) bo to np na prezent, nawet pokazując im amerykański paszport?

#47 NiKON

NiKON
  • 78 posts

Posted 02 December 2007 - 19:23

Witam!! Zastanawiam sie nad kupnem iPhona. Chciałbym go zakupić na stronie appla poprzez polską karte VISA. W apple store iPhone kosztuje 399$ z tym że widnieje tam taki dopisek "Two-year activation agreement with AT&T required. For personal use only, not for resale." Podając im numer karty Apple będzie posiadało autoryzacje do mojego konta. I teraz takie oto pytanie: Czy jak kupie iPhona w wyżej opisany sposób i nie podpisze umowy z AT&T nie będą mnie ścigać i ściągać opłat karnych za nie wywiązywanie się z warunków umowy kupna iPhona?? Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam

#48 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 December 2007 - 22:42

Ale b4it sprzedadzą mi 10 sztuk na jedną kartę kredytową mówiąc ze nie podpisze umowy od razu(sklepie) bo to np na prezent, nawet pokazując im amerykański paszport?

Umowę MUSISZ podpisać na miejscu i jesteś uwiązany z abonamentem na 2 lata. Czym zapłacisz to im raczej zwisa więc możesz jedną kartą kredytową.

Czy jak kupie iPhona w wyżej opisany sposób i nie podpisze umowy z AT&T nie będą mnie ścigać i ściągać opłat karnych za nie wywiązywanie się z warunków umowy kupna iPhona??

Jak nie podpiszesz, to nie dostaniesz iPhona. :D A jak podpiszesz i nie będziesz płacić to cię dorwą. Poza tym do polski nie przesyłają. Przez sklep Apple kupisz tylko do USA/UK/Niemcy/Francja bo tylko tam sprzedają iPhony.

Już widzę to nasze wrodzone Polskie kombinowanie jak ominąć system... :D

#49 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 03 December 2007 - 12:02

Umowę MUSISZ podpisać na miejscu i jesteś uwiązany z abonamentem na 2 lata. Czym zapłacisz to im raczej zwisa więc możesz jedną kartą kredytową.

W sklepia kaza rozpakowac telefon, sadzaja przy Mac'u, przystawiaja pistolet do glowy i kaza na miejscu aktywowac i podpisywac umowe? Bzdury... Poczytaj wczesniejsze posty. Wszyscy co chca kupic to kupuja. Trzy tygodnie temu znajomy przywiozl mi dwie sztuki - kupione w Applu na miescie ( kalifornia ). Zaplacone polska karta kredytowa. Nie musial sie legitymowac zadnym dokumentem.

pzdrw
//T
  • b4it likes this

#50 born2fight

born2fight
  • 443 posts
  • SkądILL WIND US

Posted 03 December 2007 - 12:07

carty visa i master card powinny dzialac(niezaleznie od tego gdzie zostaly wydane) przynajmniej tylko takimi moge placic w Polsce

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users