Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak kupić iPhona w USA w takiej sytuacji...

• Please log in to reply
78 replies to this topic

#1 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 16 November 2007 - 11:29

Jak kupić iPhona w następującej sytuacji: Jedzie człowiek na kilka dni do USA i może mi przywieź iPhona. Ale nie ma czasu na jakiekolwiek załatwianie formalności. Nie chce też bezpośrednio płacić. Czy jest możliwe ze strony Appla zapłacic moją polską kartą kredytową i dać "shipping address" na adres amerykański (adres człowieka, który ma mi go przywieź)? Zdaje się, że to niemożliwe. Czy mielibyście jakiekolwiek inne rozwiązanie? Będę wdzięczny za podpowiedź.

#2 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 16 November 2007 - 11:36

Tak można zapłacić polską kartą, tylko niewszystkie przejdą weryfikacje i możesz podać adres amerykański. Były praktyczniedwa wątki o tym poruszane już na tym forum.

#3 fcuker

fcuker
  • 81 posts

Posted 16 November 2007 - 12:09

hehe... znowu temat o tym jak sprowadzic do polski iphone.... lol... i pewnie bedziesz kozystal z at&t ??

#4 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 16 November 2007 - 12:49

hehe... znowu temat o tym jak sprowadzic do polski iphone.... lol... i pewnie bedziesz kozystal z at&t ??

? Nie rozumiem pytania. Będzie to zapewne iPhone z sotem 1.2. Z tego co czytam na forum dzisiaj ma być premiera jailbreaka. Poradzę sobie.

Znalazłem odpowiednie wątki na forum. Moje pytanie odnośnie płatności kartą kredytową polską brzmi: czy w polu aktywacji konta na apple wpisujecie adres amerykański? Czy ktoś robił transakcję Visą podając adres amerykański? Czy karta została wtedy autoryzowana?

#5 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 16 November 2007 - 12:50

Spróbuj, to się dowiesz. To chyba nic nie boli...

#6 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 16 November 2007 - 13:20

Jak kupić iPhona w następującej sytuacji:

Czy jest możliwe ze strony Appla zapłacic moją polską kartą kredytową i dać "shipping address" na adres amerykański (adres człowieka, który ma mi go przywieź)? Zdaje się, że to niemożliwe.

.

Z tego co wiem w online-store jest to niemozliwe.. Ale sa tacy co twierdza ze jednak tak.... W zeszlym tygodniu znajomy kupil i zaplaciel polska kart. Ale kupil 'na miescie', NIE online....

pzdrw
//T

#7 io.

io.
  • 19 posts
  • SkądWar Saw

Posted 16 November 2007 - 13:55

W sklepie online polska karta nie dzialala. W normalnym sklepie przyjelo mi tylko karte kredytowa (wypukla), debetowa mi odrzucilo (plaska), to sa karty mBanku.

#8 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 16 November 2007 - 14:02

No właśnie. Tego się chciałem dowiedzieć. Chyba nici z tego. Mam kardę kredytową mBanku.

#9 MADRAFi

MADRAFi
  • 21 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 November 2007 - 14:14

kilka dni temu probowalem kupic kilka rzeczy w onlie apple store. niestety bez powodzenia. Probowalem kilka razy z roznymi kombinacjami i nic z tego , obciazaja karte testowo kwota $1 by sprawdzic dane i odmawiaja przyjecia karty z poza USA lub Kanady Karta Citi Visa, adres amerykanski dodany jako kolejny adres na karcie Billing address w tranzaksji ustawiony na USA shipping takze ustawiony na ten adres, Zabezpieczenia prze tranzakcjami zdjete (dzwonisz do banku i prosisz o zdjecie blokady) Centrum autoryzacji poinformowalen wysokosci tranzakcji I to wszystko na nic. Jedyne wyjscie to zaplacic karta wydana w USA lub osobiscie polska kartaw iStore albo gotowka Zostaje jeszcze korzystanie z serwisow posredniczacych

#10 Saint

Saint
  • 344 posts
  • Skądwiesz?

Posted 16 November 2007 - 14:38

eBay

#11 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 16 November 2007 - 14:46

Nie kupisz już iPhone'a bez podpisywania umowy z AT&T w Apple Store Online i Retail.

#12 gbling

gbling
  • 120 posts

Posted 16 November 2007 - 15:05

a jesli ktos za mnie podpisze umowe to czy bedzie za to potem pokutowal? Np. Jakas placil kare za nie placenie abonamentu ?

#13 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 16 November 2007 - 15:57

a jesli ktos za mnie podpisze umowe to czy bedzie za to potem pokutowal? Np. Jakas placil kare za nie placenie abonamentu ?

Jeżeli nie aktywujesz przez iTunes to nie masz się co martwić. Nikogo nie będą ścigać.

---- Dodano 16-11-2007 o godzinie 17:58 ----
Oj sory chyba żle zrozumiałem wypowiedź. WYCOFUJĘ SIĘ z wypowiedźi

#14 Radom

Radom
  • 54 posts
  • SkądSzczecin/Dublin

Posted 16 November 2007 - 17:12

Nie kupisz już iPhone'a bez podpisywania umowy z AT&T w Apple Store Online i Retail.

No to jak z tym wrescie jest? Kupisz bez podpisywania umowy czy nie. W jednym temacie pisza ze Tak tutaj natomiast kolega mowi ze nie ...... pomalu sie gubie!!!????

#15 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 16 November 2007 - 17:44

No to jak z tym wrescie jest? Kupisz bez podpisywania umowy czy nie. W jednym temacie pisza ze Tak tutaj natomiast kolega mowi ze nie ...... pomalu sie gubie!!!????

podobno juz nie kupisz. zmienili regulamin nabycia iphone`a

ps. niektorzy pisali ze w niektorych miejsach jeszcze mozna kupic bez, ale nie wiem gdzie...

#16 Radom

Radom
  • 54 posts
  • SkądSzczecin/Dublin

Posted 16 November 2007 - 18:37

Doslownie przed chwila zrobilem symulacje w apple store online i doszedlem do ostatniego kroku gdzie podaje sie 3 cyfrowa liczbe z odwrotu karty. Nigdzie po drodze nie zauwazylem aby wymagali podpisania umowy niemozliwe takze jest to aby kurier przynosil paczke razem z kontraktem.

#17 io.

io.
  • 19 posts
  • SkądWar Saw

Posted 16 November 2007 - 21:01

W szczegolnosci, jezeli kupujesz w opcji gift. niemozliwe by bylo, ze robisz komus prezent w postaci iphona i umowy :) :)

#18 lotons

lotons
  • 79 posts

Posted 18 November 2007 - 12:56

czy ktoś wie jak to dokładnie z tym jest?! bez gdybania tylko konkrety?

#19 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 18 November 2007 - 15:12

bzdury piszesz kolego. Kilku moich znajomych kupowalo w ciagu ostatnich 2 tygodni iPhony w roznych czesciach USA. I nie mowie tu o zadnej prowincji tylko NY i LA. Bez problemu kupili bez podpisywania zadnej umowy placac POLSKA karta. Mowie oczywiscie o kupnie na ulicy NIE online.

pzdrw
//T

#20 slyv

slyv
  • 382 posts

Posted 18 November 2007 - 15:41

Kilka dni temu znajomy kupował, o ile wiem nic się nie podpisuje, ale trzeba płacić kartą, nie można gotówką

#21 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 18 November 2007 - 15:42

Niczego w Apple Store ( rowniez online) nie trzeba podpisywac. Jedynie wymagana jest platnosc karta.

#22 Geran

Geran
  • 93 posts

Posted 18 November 2007 - 19:28

Jak jest wreszcie z zakupem iphone? patrze właśnie na http://store.apple.com/ i jest informacja 1) Two-year activation agreement with AT&T required. wiec jak to jest w rzeczywistosci chcialbym zakupic sobie w najblizszym czasie iphone no ale nie wiem co to bedzie:/. A czy na windows vista tudziez xp moge sciagnac z niego locka? szukalem na forum takiej iformacji ale nigdzie nie moglem znalezc:(.

#23 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 18 November 2007 - 19:39

Geran pierwszy przyklejony temat mówi o unlock'u bez użycia komputera, kolejne są opisane jako XP lub Mac.

#24 slyv

slyv
  • 382 posts

Posted 18 November 2007 - 23:17

---- Dodano 19-11-2007 o godzinie 01:20 ----

Jak jest wreszcie z zakupem iphone? patrze właśnie na http://store.apple.com/ i jest informacja 1) Two-year activation agreement with AT&T required. wiec jak to jest w rzeczywistosci chcialbym zakupic sobie w najblizszym czasie iphone no ale nie wiem co to bedzie:/. A czy na windows vista tudziez xp moge sciagnac z niego locka? szukalem na forum takiej iformacji ale nigdzie nie moglem znalezc:(.

Można kupować bez umowy, tylko trzeba zapłacić kartą - a to po to że jest teraz ograniczenie w USA że jedna osoba może kupić tylko 2 iphony. I na podstawie karty to sprawdzają. O ile wiem nic nie trzeba podpisywać.

#25 macdesk

macdesk
  • 849 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 November 2007 - 10:54

Jest możliwe, 2 sztuki zapłacone polską kartą (mBank), adres dostawy oczywiście na terenie USA.

Z tego co wiem w online-store jest to niemozliwe.. Ale sa tacy co twierdza ze jednak tak.... W zeszlym tygodniu znajomy kupil i zaplaciel polska kart. Ale kupil 'na miescie', NIE online....

pzdrw
//T

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users