Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 5 / połączenie nieudane

• Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 sandrab

sandrab
  • 8 posts

Posted 14 June 2014 - 18:47

Witam, Mam taki problem iż, nie mogę wykonywać połączeń oraz wysyłać smsów, chociaż od czasu do czasu jest to możliwe. Próbowałam chyba już wszystkich sposobów (zerowanie ustawień, wymiana karty sim, włączanie i wyłączanie, uaktualnienie systemu) i nawet po zmianie telefonu ten problem się powtarza, lecz gdy wpisze kod *#31*# problem na jedno połączenie znika, chociaż i tak długo trzeba oczekiwać na sygnał lub wysyłanie wiadomości. Pytałam również paru serwisach i również nie potrafią mi pomóc i przeczytałam każde forum które ma jakiś związek z tym problemem i nic. Proszę o pomoc, jest to bardzo uciążliwe. (jeśli ma to jakiś związek jestem w sieci orange)

#2 Angelus1788

Angelus1788
  • 117 posts

Posted 14 June 2014 - 19:04

ustawienia/telefon/ pokazuj mój numer na on i powinno pomóc

#3 sandrab

sandrab
  • 8 posts

Posted 14 June 2014 - 19:25

No niestety z tym też próbowałam już i nic.

#4 Insuperata

Insuperata
  • 29 posts
  • SkądChrzanów

Posted 17 June 2014 - 21:39

Od kilku dni mam podobny problem jednak dotyczy tylko połączeń. Smsy mogę wysyłać i odbierać. Zrobiono restart karty jednak nie przyniosło to pozytywnego efektu. Zauważyłam też, że kiedy występuje problem z połączeniem nagle pojawia się brak sieci ( nie za każdym razem ), jednak po restarcie telefonu sieć się pojawia, ale połączeń nadal nie udaje się nawiązać... po dłuższej chwili jest wszystko w porządku ... Jednak problem występuje bardzo często. Jeśli chodzi o ustawienia / telefon/ pokazuj nr to wchodzę w ustawienia włączam ... jednak po ponownym wejściu okazuje się, że jest wyłączony... włączam na nowo. Czasem po wejściu w te ustawienia ... pojawia się kółeczko ładowania, po załadowaniu kolejny raz okazuje się, że opcja pokazuj numer jest wyłączona. w Orange dają proste rozwiązanie test krzyżowy... czyli włożyć kartę do innego tel ... kurde no jak na złość nie zakupiłam drugiego iphona :roll: Skorzystałam również z kodu *#31# pojawił się komunikat Błąd wykonania żądania. Nieznany błąd. Zapytania - błąd ustawienia. Blokada wyświetlania numeru dzwoniącego.

#5 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 17 June 2014 - 22:28

w Orange dają proste rozwiązanie test krzyżowy... czyli włożyć kartę do innego tel ... kurde no jak na złość nie zakupiłam drugiego iphona :roll:

Głową też nie ruszyłaś zbytnio, żeby kupić przejściówkę na alledrogo, bądź w dowolnym komisie gsm, tudzież nawet w nieszczęsnym salonie Orange? I wtedy sprawdzić kartę w innym telefonie jak prosi operator...

#6 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 17 June 2014 - 22:35

Odtwórz oprogramowanie bez przywracania kopii zapasowej.

#7 Insuperata

Insuperata
  • 29 posts
  • SkądChrzanów

Posted 17 June 2014 - 22:40

OleYek głową też nie ruszyłeś zbytnio, że prócz jednego tel nie muszę posiadać drugiego. Zaproponujesz mi zakup tel zamiast przejściówki, która do niczego w takim wypadku mi się nie przyda??
  • qKELLOWq likes this

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 18 June 2014 - 08:01

OleYek głową też nie ruszyłeś zbytnio, że prócz jednego tel nie muszę posiadać drugiego. Zaproponujesz mi zakup tel zamiast przejściówki, która do niczego w takim wypadku mi się nie przyda??

Jasne i w Twoim otoczeniu nie ma ani jednej osoby z telefonem, która użyczyłaby na 5 minut aparat, żebyś mogła kartę sprawdzić? W salonie też Ci sprawdzą kartę, ale trzeba wykazać się trochę ińicjatywą a nie tylko narzekać i szukać na siłe dziury w całym. :)

#9 Insuperata

Insuperata
  • 29 posts
  • SkądChrzanów

Posted 18 June 2014 - 08:52

Jasne i w Twoim otoczeniu nie ma ani jednej osoby z telefonem, która użyczyłaby na 5 minut aparat, żebyś mogła kartę sprawdzić? W salonie też Ci sprawdzą kartę, ale trzeba wykazać się trochę inicjatywą a nie tylko narzekać i szukać na siłe dziury w całym. :)

Wypadałoby pominąć Twoją wypowiedź, ale będę tak uprzejma i odpowiem...
Przyczepiłeś się karty a dla mnie problem nie istnieje po jej stronie... Dla Twojej informacji w moim otoczeniu nie ma osoby u której mogłabym kartę sprawdzić. Szukam rozwiązania a nie czekam z założonymi rękoma, więc komentarze o szukaniu dziury w całym przez moderatora jak dla mnie są nie na miejscu. Byłam w sieci Orange nie sprawdzili karty, więc jeśli nie masz już większych przemyśleń odnośnie przekazywania karty bądź tak uprzejmy i nie komentuj moich poczynań a złośliwości skieruj na inne posty.

Odtwórz oprogramowanie bez przywracania kopii zapasowej.

Odtworzyłam oprogramowanie bez przywracania kopii. Za pierwszym razem nie pomogło. Spróbowałam drugi raz. Opcja pokazuj mój nr była zaznaczona. Czyli wszystko się odblokowało. Próbowałam wykonać kilka połączeń ( bez rozmowy ) nie było problemu. Wgrałam kopię zapasową. Sprawdziłam, wszystko było w porządku... opcja pokazuj numer nadal zaznaczona. Do pierwszej rozmowy. Na tą chwile ponownie opcja pokazuj mój nr odznaczona bez możliwości przestawienia.

Teraz próbuję ustawić z konsultantem orange, która opcja u nich może odblokować u mnie to ustawienie w telefonie, chociaż nic wcześniej nie zmieniałam ani w opcjach orange ani w ustwieniach telefonu.

#10 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 18 June 2014 - 09:06

Napiszę jeszcze raz. Odtwórz oprogramowanie bez przywracania kopii i to powinno wystarczyć. Na 99% to jest błąd oprogramowania telefonu, mieliśmy takie przypadki wielokrotnie.

#11 Insuperata

Insuperata
  • 29 posts
  • SkądChrzanów

Posted 18 June 2014 - 09:28

Odtworzyłam bez przywracania kopii, działa bez zarzutu do pierwszej rozmowy. Po rozmowie w ustawieniach nie ma możliwości zmiany na pokazuj mój nr. Po ustawieniach przez konsultanta Orange, żeby nr nie był pokazywany i na nowo zmiana, żeby był pokazywany nie ma również poprawy. Jeszcze pozostała opcja do sprawdzenia, aby samemu decydować o wyborze tych ustawień.

#12 sandrab

sandrab
  • 8 posts

Posted 01 July 2014 - 10:29

Również odtworzyłam oprogramowanie bez przywracania kopij i dalej nic.

#13 Insuperata

Insuperata
  • 29 posts
  • SkądChrzanów

Posted 03 July 2014 - 11:29

U mnie jednak problemem były tylko ustawienia sieci orange. Blokadę prezentacji numeru mam ustawioną teraz w wersji ruchomej. Po włączeniu tej opcji teoretycznie można samodzielnie decydować o tym, kiedy numer ma się prezentować osobie, do której się dzwoni. U mnie problem wystąpił przy automatycznej zmianie przez orange ( cokolwiek to dla orange oznacza ) "na stałe pokazywanie numeru" Numer owszem pojawiał się jak już udało mi się do kogoś dodzwonić, ale w ustawieniach telefonu miałam zaznaczoną blokadę prezentacji numeru bez możliwości przesunięcia suwaka. Po zmianie tych ustawień wszystko wróciło do normy. I co najważniejsze nie musiałam na nowo wpisywać wszystkich potrzebnych danych tylko przywróciłam starą kopie.

#14 sandrab

sandrab
  • 8 posts

Posted 19 July 2014 - 11:35

to też nic nie dało :(. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

#15 radekid

radekid
  • 3 posts

Posted 14 September 2014 - 16:00

Mi to pomogło na komunikat "połączenie nieudane" to: wszedłem w Telefon\Mój numer i wpisałem raz jeszcze mój numer. Mimo, że był wpisany prawidłowo. Dla porządku podam, że wcześniej dokonałem resetu ustawień iPhone'a ale to nie pomogło, dopiero potem wykonałem ponowne wpisanie mojego numeru. Ale nie sądzę, że to było potrzebne. Problem z połączeniami pojawił się, gdy przełączyłem w Pokazuje mój numer na ukrywanie numeru. Nie zrobił tego skutecznie, ale potem wróciłem do prezentacji mojego numeru. I zaczął się problem.

#16 SpyKids

SpyKids
  • 165 posts
  • SkądKraków

Posted 06 November 2014 - 17:33

Czy komuś udało się coś nowego wymyślić w tym zakresie ?? W moim przypadku gdy telefon się rozładował lub bateria miała mniej niż 10 % automatycznie wyłączało pokazywanie numeru dzwoniącego = brak możliwości wykonywania połączeń i sms. Jednak po wpisaniu *#31# i wciśnięciu magicznego przycisku wszystko wracało do normy. - ORANGE ABONAMENT w PL Niestety teraz już to nie działa. Po włożeniu karty do iPhone 5 64 GB White - Three PAYG - w kontaktach pokazuje numer telefonu i nie ma zasięgu - Orange UK - nie pokazuje numeru telefonu a jest zasięg - EE - Pokazuje numer, jest zasięg a nie można wykonywać połączenia i sms. Wykonywałem wszystko co możliwe, restore z sim i bez, goły system z sim i bez, Ustawienia fabryczne z iTunes i z pozycji tel., wpisywanie numeru, automatyczny prefix on i off i NIC. Jednak pokazuje mi komunikat inny niż w PL podczas wpisania komenty *#31# Błąd wykonania żądania. Nieznany błąd. Zapytania - błąd ustawienia. Blokada wyświetlania numeru dzwoniącego. - W karcie na abo tego nie było. Dodam, że na tel. z androidem wszystkie karty działają. Jakieś pomysły ?? Z góry dziękuję

#17 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 06 November 2014 - 18:21

Pomysł jest jeden i już dwa razy to tutaj napisałem ale napisze jeszcze raz - musisz odtworzyć oprogramowanie i nie wgrywać żadnej kopii zapasowej. Czyli odtwarzasz oprogramowanie w iTunes i po wszystkim konfigurujesz telefon jako nowy. Potem ewentualnie można dograć same kontakty czy zdjęcia.

#18 SpyKids

SpyKids
  • 165 posts
  • SkądKraków

Posted 06 November 2014 - 18:54

Dziękuję za info jednak Właśnie tak TEŻ zrobiłem. Tak jak pisałeś. Zarówno z kartą sim w środku jak i bez ( jak zrobiłem bez so aktywakcji potrzebował włożenia karty ) odtwarzałem czysty system. Siedzę nad tym od samego rana i ... chyba go sprzedam i kupię 6 :) Nie sądziłem, że taka bzdura zajmie mi cały dzień i nie uda mi się tego zrobić.

#19 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 06 November 2014 - 19:15

Czyli odtworzyłeś oprogramowanie, aktywowałeś kartą sim Orange i teraz masz pusty telefon - jak nowy, masz zasięg tego Orange i kiedy dzwonisz to wyskakuje komunikat Połączenie nieudane? A da się na niego zadzwonić i normalnie rozmawiać? Jeśli jest tak jak mówisz to ma uszkodzoną płytę. Mieliśmy już iPhony 5 i 5S, które tak zachowywały się po zalaniu.

#20 SpyKids

SpyKids
  • 165 posts
  • SkądKraków

Posted 06 November 2014 - 19:46

Mam całkowicie pusty tel. Mam zasięg, nie mogę dzwonić i sms. Połączenie nieudane i 3 piknięcia. Chociaż w PL na karcie orange mogłem. Tylko czasami sam się przełączał po rozładowaniu i trzeba było wpisywać *#31# i wszystko działało. Teraz wszystkie 3 testowałem na kartach startowych i nic. Chociaż telefon funkcjinuje poza tym ok. Skype, FaceTime itd działają. Nie mogę tylko rozmawiać. Po wpisaniu *#31# pokazuje: Error performing request Unknown Error Setting Interrogation Failed Calling Line ID Restriction P.S Jaki jest koszt + - naprawy ??

#21 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 06 November 2014 - 20:35

Nie naprawialiśmy tego, więc nie potrafię powiedzieć jaki byłby koszt jeśli faktycznie w Twoim przypadku to wina płyty głównej. W przypadku tamtych 5S poszły na wymianę odpłatną, bo naprawa po zalaniu nie miała sensu

#22 SpyKids

SpyKids
  • 165 posts
  • SkądKraków

Posted 06 November 2014 - 23:10

Dziękuję. Jednak dalej walczę. Czytałem jeszcze 13 stron na oficjalnym forum - i nikt nie znalazł rozwiązania ;( Zastanawiałem się jeszcze nad iOS 8.1 -> iOS 7.1.2 Jednak tego zrobić się już nie da ;(

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users