Napisano 16 czerwca 2014 - 14:05
Ja to widzę tak (oczywiście jeżeli się mylę proszę o poprawę, bo sam nie wszystkie elementy rozgryzłem):
1. Diagnostyka i użycie: jakieś dane diagnostyczne używane do diagnostyki systemowej.
2. iAd oparte na położeniu: wyświetlanie reklam w zależności od miejsca, w którym się znajdujemy.
3. Kalibracja kompasu: nie wiem na jakiej podstawie by to miało pomagać kompasowi.
4. Popularne w pobliżu: używane do kategorii w AppStore, aplikacje, które są najczęściej ściągane w danym miejscu (chyba, że się mylę)
5. Ruch drogowy: jak dla mnie używane przy nawigacji, do oznaczania natężenia ruchu/korków itp. - może jak mamy włączoną nawigację i długo stoimy na jakiejś ekspresówce to apple uznaje, że jest już korek.
6. Sieci Wi-Fi: nie mam pojęcia
7. Szukaj sieci. komórkowych: j.w.
8. Ust. strefy czasowej: nie musimy się martwić przestawianiem zegara np. podczas podróży do Anglii czy Turcji, przynajmniej teoretycznie telefon powinienen sam zaktualizować czas ze względu na nasze nowe położenie.
9. Często odwiedzane: to bodajże było od często wyszukiwanych lokalizacji na mapie, ale głowy nie dam.
Ja osobiście mam włączone z powyższych tylko i wyłącznie Ruch drogowy. Nie jestem w stanie odpowiedzieć na ile dane pozycje zużywają baterii. Mnie i tak już krótko trzyma, ale trochę przeżyła niestety.