Witam,
Szukam jakiegoś sposobu aby po włączeniu opcji Bluetooth w telefonie , Iphone wyszukał sparowane wcześniej urządzenie i automatycznie je dołączył. Chodzi o to abym nie musiał za każdym razem wybierać USTAWIENIA ->bluetooth w Iphone i klikać w urządzenie, które chcę przyłączyć.
Dodam, że dzieje się to tylko w sytuacji kiedy najpierw włączam zewnętrzne urządzenie Bluetooth a potem uruchamiam Bluetooth w Iphon'ie.
W drugą stronę kiedy najpierw włączam Bluetooth w Iphone a dopiero potem zewnętrzne urządzenie Bluetooth , jest wszystko ok, tzn. Urządzenie jest podłączane automatycznie bez konieczności wchodzenia w USTAWIENIA -> Bluetooth.
Problem polega na tym, że moje zewnętrzne urządzenie Bluetooth to część integralna samochodu i nie mogę go wyłączyć i włączyć np. w czasie jazdy aby zalogować je w IPHONE , bo musiałbym zgasić i odpalić ponownie silnik.
Iphone: IOS7 ma Jailbreak.
Pozdrawiam

BLUETOOTH - AUTOMATYCZNE PODŁĄCZENIE ???
Rozpoczęty przez
grot110
, 11 cze 2014 12:10
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 czerwca 2014 - 12:10
Napisano 11 czerwca 2014 - 13:38
A po co w ogóle BT wyłączasz w iPhone? Ja korzystając z zestawu głośnomówiącego jak tylko włączałem zapłon to od razu się podłączał. Możesz też przed wejściem do samochodu pamiętać aby włączać BT. Jest to normalne zachowanie i od zawsze tak działa.
Napisano 11 czerwca 2014 - 13:42
Ja mam 2 głośniki bezprzewodowe i 1 adapter BT. Niestety, tylko w przypadku jednego gdy najpierw włączę opcję w telefonie, a później głośnik, to łączy się automatycznie. Z resztą muszę ręcznie wybierać.
Gdy testowałem Lumię 920, to każde z tych urządzeń od razu się łączyło po aktywacji BT w telefonie.
Napisano 11 czerwca 2014 - 13:58
Ja też za każdym razem włączam i nie sprawia mi to żadnego problemu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych