Używany/nowy Iphone od osoby prywatnej
Napisano 02 czerwca 2014 - 22:45
Napisano 03 czerwca 2014 - 14:51
Napisano 03 czerwca 2014 - 14:54
Napisano 03 czerwca 2014 - 15:11

Napisano 03 czerwca 2014 - 15:12
Reklamować raczej nie - chyba że u osoby co ci go sprzedała, skorzystać z gwarancji - jak najbardziej - masz na to rok od pierwszej aktywacji telefonu.
Telefon zakupiony u operatora jest objęty gwarancja 24 miesiące co sprzedający ma do gwarancji.
- - - Połączono posty - - -
Ja kupiłem nowego od osoby prywatne ( iPhone 4) - nie miałem żadnych problemów.
2-3 miesiące temu kupiłem 5S nowego też od osoby prywatnej i również nie miałem problemów.
Do ip4 jak i do 5s dostałem kopie faktury, podczas zakupu miałem wgląd do oryginału.
Po zakupie ip4 dzwoniłem do regenersis i dowiedziałem się, że do przyjęcia na gwarancję wystarczy mi kopia faktury także nie powinno być problemu.
Parę dni temu znajomy chciał kupić ip4s bez pudełka (sam telefon + ładowarka) - ogłoszenie o sprzedaży było na portalu internetowym. Znajomy poprosił mnie, żebym pojechał z nim obejrzeć telefon itd., powiedziałem mu, że pojadę ale nie najpierw niech zadzwoni i powie że będziemy spisywać umowę, w razie gdyby telefon był kradziony. Podczas rozmowy sprzedający został poinformowany o tym że chcemy spisać umowę, odpowiedź była: "nara" i się rozłączył. Także radzę uważać
Czyli kopia faktury zakupu telefonu przez osobę prywatną u operatora sieci mi wystarczy do reklamacji produktu u operatora tej sieci przez okres 24 miesięcy od daty zakupu .
Napisano 03 czerwca 2014 - 18:08
Telefon zakupiony u operatora jest objęty gwarancja 24 miesiące co sprzedający ma do gwarancji.
.
1. A od kiedy operator jest gwarantem? Nie wiem kto ci takiego kitu nawciskał. Niezależnie czy telefon kupisz od operatora, marketu z elektroniką, apple store czy golasa z UK z wyłudzenia abonamentu czy nawet kradzionego masz rok gwarancji bo tyle udziela apple, które jest gwarantem.
2. Reklamacja a gwarancja to inne pojęcia więc jeśli chcesz się czegoś domagać od operatora (ale tylko pod postacią sprzedawcy) to ty musisz coś u niego kupić, więc jeśli coś się w telefonie zepsuje to kupujący(bezpośredni) może się domagać od sprzedawcy z tytułu ustawy. Tak więc w twoim wypadku jedyne co możesz reklamować w tmobile to źle działające usługi telekomunikacyjne czy źle naliczony rachunek o ile jesteś ich klientem.
Napisano 03 czerwca 2014 - 18:18
Apple gwarantuje 12 miesięcy gwarancji, a jeżeli zakupimy telefon( weźmiemy ofertę z telefonem) u operatora mamy 24 miesiące gwarancji na produkt w tym przypadku Iphona.1. A od kiedy operator jest gwarantem? Nie wiem kto ci takiego kitu nawciskał. Niezależnie czy telefon kupisz od operatora, marketu z elektroniką, apple store czy golasa z UK z wyłudzenia abonamentu czy nawet kradzionego masz rok gwarancji bo tyle udziela apple, które jest gwarantem.
2. Reklamacja a gwarancja to inne pojęcia więc jeśli chcesz się czegoś domagać od operatora (ale tylko pod postacią sprzedawcy) to ty musisz coś u niego kupić, więc jeśli coś się w telefonie zepsuje to kupujący(bezpośredni) może się domagać od sprzedawcy z tytułu ustawy. Tak więc w twoim wypadku jedyne co możesz reklamować w tmobile to źle działające usługi telekomunikacyjne czy źle naliczony rachunek o ile jesteś ich klientem.
Napisano 03 czerwca 2014 - 18:19
Napisano 03 czerwca 2014 - 22:13
Apple gwarantuje 12 miesięcy gwarancji, a jeżeli zakupimy telefon( weźmiemy ofertę z telefonem) u operatora mamy 24 miesiące gwarancji na produkt w tym przypadku Iphona.
Gościu... Skoro wiesz lepiej to po cholerę zakładasz nowy temat i nabijasz sobie posty tymi jałowymi wypocinami? Porażka..
Napisano 03 czerwca 2014 - 22:51
Gościu... Skoro wiesz lepiej to po cholerę zakładasz nowy temat i nabijasz sobie posty tymi jałowymi wypocinami? Porażka..
Wiem, jaka gwarancja jest oferowana na rynku, tylko nie wiem, czy jak kupie od osoby prywatnej telefon z kopia faktury to czy nie będzie problemu z reklamacja u operatora.
Napisano 03 czerwca 2014 - 22:56
Napisano 07 czerwca 2014 - 02:01
Napisano 07 czerwca 2014 - 09:17

Napisano 07 czerwca 2014 - 09:28
Napisano 07 czerwca 2014 - 09:32
Napisano 09 czerwca 2014 - 17:23
Napisano 09 czerwca 2014 - 17:29
Napisano 09 czerwca 2014 - 18:56
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych