Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

OS X Yosemite - dyskusje przedpremierowe

• This topic is locked This topic is locked
1100 replies to this topic

#526 Mateusz1987-d63e276b11

Mateusz1987-d63e276b11
  • 87 posts

Posted 28 August 2014 - 09:01

Uzywam Yosemite jako glowny system od DP2 i tez nigdy nie mialem problemow z Office a uzywam tego pakietu do pracy non stop (szczegolnie mocno Outlook i Excel).

odp. Po ponownym uruchomieniu Maca i reinstalacji Office wszystko działa, ja z kolei używam go do mojej pracy licencjackiej i sprawuje się elegancko. BTW zacząłem ją pisać pod XP a kończę na OS X :)

Wczoraj pojawiła się aktualizacja iTunes (12.0.0.97) w wyniku której iTunes mam po Angielsku już a Wy jak tam ? i mocno się zmienił wygląd aplikacji

http://img1.aukcjone....jpg?1409213381

#527 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 28 August 2014 - 09:58

Ta aktualizacja pojawiła się ponad tydzień temu a iTunes 12 jest od jakiegoś miesiąca ;-)

#528 robert914

robert914
  • 8 posts
  • SkądSopot, Poland, Poland

Posted 29 August 2014 - 01:28

Witajcie sam posiadam dla testów ten system, ale mam pytanie czy ktos z Was spotkał sie z problemem podłączenia iPhone do iTunes'a? Chodzi o to ze komputer nawet nie wykrywa telefonu:) Ładowanie występuje normalnie, lecz jest brak jakiej kolwiek komunikacji pomiędzy nimi:( Sprzęt z problemami to: iPhone 5s 32gb rMBP 15" late 13

#529 robroyy

robroyy
  • 411 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 August 2014 - 04:20

Witam Nie wiem czy to awaria mojej MagicMouse ale nie dziala prawy klik tzn jak zmieniam w preferencjach dodatkowe klikniecie,prawy/lewy to dziala zmieniaja sie klawisze ale jak potrzebuje czy to na stronie czy w Finderze nie pokazuje nic Zadziałało po restarcie systemu za 3 razem

#530 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 posts
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Posted 29 August 2014 - 08:32

Witajcie sam posiadam dla testów ten system, ale mam pytanie czy ktos z Was spotkał sie z problemem podłączenia iPhone do iTunes'a? Chodzi o to ze komputer nawet nie wykrywa telefonu:) Ładowanie występuje normalnie, lecz jest brak jakiej kolwiek komunikacji pomiędzy nimi:(
Sprzęt z problemami to:
iPhone 5s 32gb
rMBP 15" late 13

Masz oryginalny kabelek? U mnie tak było jak kupiłem bez certefikatu. Ładowanie było natomiast komunikacji już nie. Spróbuj na innym kabelku.

#531 Mateusz1987-d63e276b11

Mateusz1987-d63e276b11
  • 87 posts

Posted 29 August 2014 - 15:37

myślicie, że 9 września opublikują iOS8 ?

#532 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 29 August 2014 - 15:40

myślicie, że 9 września opublikują iOS8 ?

A 9 września to już "jesień" ?

#533 stealth1947

stealth1947
  • 591 posts

Posted 29 August 2014 - 17:13

iOS 8 oraz OSX yosomite wyjda prawdopodobnie razem (ze wzgledu na powiazania, oraz niemalze jednoczesne udostepnainie aktualizacji) 16 wrzesnia kiedy to iphone 6 trafi na polki. Z ostatnich bet widac ze sa juz praktycznie gotowe i wlasciwie czekaja na na nowego iphona. Czekamy na prezentacje 9 wrzesnia, gdzie wszystko sie wyjasni. Gdyby tak bylo to Zlote wersje 2 systemow powiny wyjsc w przyszlym tygodniu.

#534 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 29 August 2014 - 17:25

iOS 8 oraz OSX yosomite wyjda prawdopodobnie razem (ze wzgledu na powiazania, oraz niemalze jednoczesne udostepnainie aktualizacji) 16 wrzesnia kiedy to iphone 6 trafi na polki. Z ostatnich bet widac ze sa juz praktycznie gotowe i wlasciwie czekaja na na nowego iphona.

Czekamy na prezentacje 9 wrzesnia, gdzie wszystko sie wyjasni. Gdyby tak bylo to Zlote wersje 2 systemow powiny wyjsc w przyszlym tygodniu.

Ponowię pytanie, bo zdaje się nie załapał ani jeden, ani drugi : Czy 16 września to już jesień ?
Nie wiem jak niektórzy, ale większość słuchała i czytała, ba... nawet w tej chwili jest napisanie JAK WÓŁ na stronie Apple "coming this fall". Zarówno dla Yosemite jak i iOS 8.

#535 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 29 August 2014 - 18:35

iOS7 też miało być "this fall" i pojawiło się zdaje się 18 września, mavericks jakoś 23 października.

#536 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 29 August 2014 - 18:43

iOS7 też miało być "this fall" i pojawiło się zdaje się 18 września, mavericks jakoś 23 października.

Aaaa to zwracam honor.
P.S. Jesień zaczyna się od 23.09 jakby co ... ;)

#537 stealth1947

stealth1947
  • 591 posts

Posted 29 August 2014 - 19:58

Wrzesien to jesien, koniec wakacji, zaczyna sie szkola i studia w USA. Gdyby napisali Summer to by im ludzie wysylali maila przez cale lato, wiec napisali Jesien dla spokoju:) Mogli napisac rownie napisac "As soon as we presented iphone 6" Wiadomo ze do czasu trafienia iphona 6 na polki nowe systemy musza juz wyjsc innej opcji nie ma. Warto zaznaczyc ze Apple musialo juz wgrac najnowszy system ios 8 na iphony 6 gdy byly one produkowane czyli pare miesiecy temu, wiec wiadomo ze ios 8 byl dawno gotowy.

#538 Mateusz1987-d63e276b11

Mateusz1987-d63e276b11
  • 87 posts

Posted 29 August 2014 - 20:04

Masz rację, bo wypuszczanie najnowszego smartphona z iOS7 i by nowi nabywcy po miesiącu musieli zmieniać na iOS8 to by się z logiką mijało, tak czy inaczej musimy poczekać, na pewno niebawem wszystko się wyjaśni :)

#539 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 29 August 2014 - 20:13

Wrzesien to jesien, koniec wakacji, zaczyna sie szkola i studia w USA. Gdyby napisali Summer to by im ludzie wysylali maila przez cale lato, wiec napisali Jesien dla spokoju:) Mogli napisac rownie napisac "As soon as we presented iphone 6"

Wiadomo ze do czasu trafienia iphona 6 na polki nowe systemy musza juz wyjsc innej opcji nie ma. Warto zaznaczyc ze Apple musialo juz wgrac najnowszy system ios 8 na iphony 6 gdy byly one produkowane czyli pare miesiecy temu, wiec wiadomo ze ios 8 byl dawno gotowy.

A kolejne bety dla developerów to tylko zasłona dymna, tak ? ;) Dziwna jest Twoja logika.

#540 stealth1947

stealth1947
  • 591 posts

Posted 30 August 2014 - 14:00

To nie logika tylko fakt. Myslisz ze miliony iphonow wyprodukuja w jeden dzien i teleportuja na caly swiat? Musieli rozpoczac produkcje pare miesiecy wczesniej przed premiera. Czli musieli wgrywac na nie juz ios8. W tym momencie iphony 6 sa zalokowane i plyna kontereowcami. Chyba ze twierdzisz ze iphony 6 maja wgrany ios 7 i teraz pracownicy Apple beda po kolei otwierac kazdego pudelko i wgrywac na niego ios 8 i potem z powrotem naklejac plombe. W takim razie to tobie gratuluje logiki.

#541 adrixop95

adrixop95
  • 843 posts
  • SkądSosnowiec, PL

Posted 30 August 2014 - 21:35

Myślę, że iPhone nie będzie jak zawsze dostępny do zakupy w dniu premiery tylko będziemy musieli czekać jakiś ~miesiąc. Co więcej jak zawsze będzie ich wszędzie brakowało i na zamówienie znowu czas oczekiwania będzie ok. 2 tygodnie. A co do premiery iOS 8 to za pewne będzie trzeba odczekać tydzień od prezentacji. Yosemite będzie dostępny później, pod koniec września/początek października.

#542 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 30 August 2014 - 22:36

To nie logika tylko fakt. Myslisz ze miliony iphonow wyprodukuja w jeden dzien i teleportuja na caly swiat?

Musieli rozpoczac produkcje pare miesiecy wczesniej przed premiera. Czli musieli wgrywac na nie juz ios8. W tym momencie iphony 6 sa zalokowane i plyna kontereowcami.

Chyba ze twierdzisz ze iphony 6 maja wgrany ios 7 i teraz pracownicy Apple beda po kolei otwierac kazdego pudelko i wgrywac na niego ios 8 i potem z powrotem naklejac plombe. W takim razie to tobie gratuluje logiki.

"Płyną kontenerowcami" powiadasz ... A to nawet ciekawe ... Dawno się tak nie ubawiłem. :)

P.S.
A kto drogi Watsonie i kiedy powiedział ze iP będzie można kupić od 9 września ? Mogą być w sprzedaży równie dobrze od n.p 15 grudnia. Powiem Ci w tajemnicy jeszcze więcej- nie ma pewności że pokażą go nawet na obrazku w dniu 9.09. Jeśli sądzisz ze miliony iP 6 leżą sobie z zainstalowanym już iOS 8, który to według Ciebie jest już gotowy od dawna, to tutaj nasza polemika powinna się zakończyć, bo świadczy tylko że nie masz najmniejszego pojęcia w temacie w którym chcesz uchodzić za znawcę. Wyślij jeszcze kartki i pozdrowienia dla wszystkich milionów betatesterów kolejnych wersji z sugestią by poszli na urlop, bo ich praca jest tylko picem na wodę. Będą ci zapewne wdzięczni za zaoszczędzony czas.

#543 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 31 August 2014 - 06:48

Dopóki nie wydadzą GM która praktycznie zawsze jest finalną iP 6 będzie tylko drogim przyciskiem do papieru. Po co robią bety które wysyłają tylko do operatorów ? Radzę niektórym pomyśleć zanim coś napiszą, już nie wspomnę że to temat o OSX nie iOS.

#544 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 31 August 2014 - 11:42

Ok pora wrócić do tematu więc napisze swoje pierwsze spostrzeżenia do najnowszej testowej wersji OS X (Public Beta 2): - Interfejs nowy w zasadzie mi się podoba z tym że niektóre elementy systemu wydają się być albo niedopracowane albo koncepcja jest dziwna, białe przyciski w aplikacjach wydają się jakąś pomyłką zupełnie krokiem w tył w stosunku do np Aqua. Cały interfejs systemu wydaje się być z lekka rozmyty o ile w 10.9 praca była przyjemna tak na 10.10 po 20 minutach zaczynają mnie boleć oczy. - Płynność animacji no tutaj niestety nie jest zbyt dobrze, o ile jakoś dramatycznie nie skaczą to płynnością ciężko to nazwać. Nie wiem może apple chce aby ludzie mieli GEFORCE GTX TITAN Z w komputerach aczkolwiek dla mnie jest on zbędny. I szczerze mówiąc nie wiem jak apple chce pogodzić komputery z grafikami od intela z tym systemem. Z tym że na chwile obecną jest to wersja beta także wszystko się może zmienić. - Safari to już krok zupełnie w złą stronę, absolutnie mi się na nim źle pracuje. Może to kwestia przyzwyczajenia ale o wiele bardziej podobała mi się wcześniejsza wersja. - Mission Control szkoda że nie ma już swojego tła, jak dla mnie jest mniej czytelny teraz. - Dashboard poszedł w odstawkę, tzn nie ma go na mission control do czasu aż go ręcznie uruchomimy - a szkoda - Powiadomienia Pomysł jak dla mnie super z tym że jak już pokazało doświadczenie z innych systemów pewnie szybko się z niego wycofają gdyż ludzie nie chcą czegoś takiego na boku. - Co do wydajności systemu się nie wypowiadam gdyż postawiłem go na HDD, po premierze trafi na SSD to będzie jakieś większe porównanie. - Zarządzanie pamięcią wydaje mi się o wiele lepsze niż w 10.9. - Spotlight jest krokiem do przodu pod względem funkcjonalności, ale naciśnięcie lupy w prawym górnym rogu ekranu i pojawiające się okienko na środku ekranu to dla mnie brak logiki. - Nowy iTunes zdecydowanie na plus.

#545 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 31 August 2014 - 15:54

Witam, Korzystam z najnowszego OS od poczatku publicznej bety i w sumie nie mam zastrzeżeń, ale potrzebuję zainstalować Xcode 5, a w najnowszym systemie nie mogę tego zrobić, stąd moje pyania: 1. Czy mogę się cofnąć do Mavericksa nie tracąc żadnych dancyh, ale również bez potrzeby robienia kopii zapasowych wszystkich plików? (nie dysponuję aktualnie dyskiem, który mi to umożliwi) 2. Czy jest jakaś możliwość instalacji Xcode 5 na Yosemite? 3. Jak zainstalować Mavericks na oddzielnym dysku i ile przestrzeni jest wymagane do takiego zadania, jeśli chciałbym mieć czysty system + iTunes i Xcode 5? Z góry dziękuję :)

#546 Mateusz1987-d63e276b11

Mateusz1987-d63e276b11
  • 87 posts

Posted 31 August 2014 - 19:40

Odnośnie Spootlight to nie trzeba klikać na tą lupę na górze ekranu, wystarczy nacisnąć klawisz cmd obok spacji i spację i wsio :) a wyszukiwarka findera włącza się jak do tej kombinacji dodamy klawisz alt :) Mi się system podoba ale nie wszystko działa poprawnie np przykład funkcja udostępniania komuś czegoś z safari i nie tylko, z findera też, oraz widok plików folderów, przy przesuwaniu "mrugają". ps. Wam też ta wyszukiwarka spootlight nie sięga do internetu ?

#547 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 31 August 2014 - 19:48

Odnośnie Spootlight to nie trzeba klikać na tą lupę na górze ekranu, wystarczy nacisnąć klawisz cmd obok spacji i spację i wsio :) a wyszukiwarka findera włącza się jak do tej kombinacji dodamy klawisz alt :)

Owszem, ale mimo wszystko człowiek patrzy już w prawy górny róg.

Mi się system podoba ale nie wszystko działa poprawnie np przykład funkcja udostępniania komuś czegoś z safari i nie tylko, z findera też, oraz widok plików folderów, przy przesuwaniu "mrugają".

Dziwnych zachowań grafiki w tym systemie jest wiele.

Wam też ta wyszukiwarka spootlight nie sięga do internetu ?

U mnie też nie.

#548 ftpd

ftpd

Nie.

• 24330 posts

Posted 31 August 2014 - 21:27

stąd moje pyania:

W tym wątku nie zadajemy pyań. Pytań też nie.

#549 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 31 August 2014 - 22:09

Jak zawsze nie dziękuję za pomoc. Moderatorzy na tym forum są szczególnie pomocni. Pozdrawiam.

#550 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 September 2014 - 12:39

Cały interfejs systemu wydaje się być z lekka rozmyty o ile w 10.9 praca była przyjemna tak na 10.10 po 20 minutach zaczynają mnie boleć oczy.

Chcą nas przycisnąć żebyśmy kupowali komputery z Retiną...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users