Witam! Mam problem z ip4s. Telefon nagrzewa się bardzo mocno podczas rozmowy telefonicznej i używaniu internetu mobilnego. Nagrzewaniu towarzyszy bardzo szybki spadek % baterii. Poniżej 20% potrafi się nagle wyłączyć lub wyskakuje komunikat o wysokiej temperaturze. Przy naładowanej baterii na 100% spadek jej jest bardzo szybki np.: czasami skoczy z 75% na 64%. W nocy zje nawet 20% na czuwaniu. Dodam ze telefon był w serwisie i stwierdzili tam że to wina baterii, bo na płycie głównej niby wszystko jest ok. Baterie wymienili, zrobiłem restore i problem dalej istnieje. Zauważyłem też że wszystko jest ok z baterią ale bez karty sim. Nie ma grzania i wskaźnik baterii nie skacze i potrafi zejść do 0% przy normalnym użytkowaniu wifi muzyka itd. Proszę o podpowiedź gdzie może leżeć problem?

Problem z iphonem, mocno nagrzewa się.
Rozpoczęty przez
Tijeey
, 25 maj 2014 21:11
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 maja 2014 - 21:11
Napisano 26 maja 2014 - 08:51
Wyjmij kartę sim i sprawdź czy nadal będzie się grzał.
Napisano 26 maja 2014 - 09:30
Nie grzeje się. Bez karty sim na samym wifi wszystko jest ok, nawet bateria procentowo dobrze chodzi. Tzn że coś z samą kartą nie tak? Czy może z wejściem na kartę ?
Napisano 26 maja 2014 - 09:51
z jakiej sieci masz kartę ? może to problem np. przez 3g..
Napisano 26 maja 2014 - 10:41
Karta jest z play, ale i testowałem areo2 , na każdej to samo. Przy wyłączonym przesyle danych podczas rozmów (5 min = 6% baterii) rownież robi się gorący i bateria leci w dół.
Napisano 26 maja 2014 - 10:45
i oto jest problem
paly teraz ma zrypane ustawienia na lte... nieważne czy masz dane włączone czy nie... jak masz zasięg 3g to z zasięgu 3g korzysta i nie da się tego wyłączyć niestety i to tak grzeje telefon i baterie wcina. Mam taki sam problem ale na 5s i każdy ma w play taki problem...

Napisano 26 maja 2014 - 10:57
Ale mam drugi telefon ip5 i internet z lte w play jest włączony cały czas chyba ze gdzieś złapie mi wifi , dzwonię i nie ma problemu, nie grzeje a bateria bez porównania trzyma %
Napisano 26 maja 2014 - 11:13
Masz prawdopodobnie zwarcie na elementach odpowiadających za zasięg. Trzeba wyjąć płytę i sprawdzić co się dzieje.
Miałem to samo http://myapple.pl/se...tml#post2252291
Nie miałem czasu zająć się tą płytą więc nie odpowiem Ci na pytanie co dokładnie jest uszkodzone.
Miałem to samo http://myapple.pl/se...tml#post2252291
Nie miałem czasu zająć się tą płytą więc nie odpowiem Ci na pytanie co dokładnie jest uszkodzone.
Napisano 26 maja 2014 - 11:32
No właśnie w Lublinie byłem w dwóch serwisach (jeden autoryzowany) i w obu z płyta główną słyszałem że wszystko jest ok. W autoryzowanym wymienili mi baterię, bo niby ona była powodem grzania i przy starej baterii potrafił się wyłączyć przy 50% . Bateria wymieniona, grzeje się dalej, procenty znikają w oka mgnieniu a poniżej 20% wyłącza się. Dwa razy zdarzyło sie tak ze przy ok 18-19 procentach odebrałem rozmowę to padła bateria, więc postanowiłem pod ładowarka ją dokończyć , to po minucie wyskoczył komunikat żeby schłodzić iphone i rysunek z termometrem. A gorący się zrobił że można było nim prasować ubrania :/
- - - Połączono posty - - -
Sieć właśnie znajduje :/
- - - Połączono posty - - -
Sieć właśnie znajduje :/
Napisano 26 maja 2014 - 13:30
Jaki serwis z dużym doświadczeniem polecacie, żeby naprawić usterkę?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych