Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4s vs 5s vs 6?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 ark4diusz3

ark4diusz3
  • 28 postów

Napisano 24 maja 2014 - 09:06

Witam serdecznie, Obecnie jestem posiadaczem Blackberry Z10, nie ukrywam, że jest to fajny telefon (całkiem fajny system, BB Hub to super sprawa), lecz ostatnio zakupiłem macbooka i ipada, w związku z powyższym chciałbym "zintegrować" to wszystko. Mam abonament w Play, teraz mija mi rok umowy (2 letnia umowa) Byłem w salonie i zapytałem o możliwość wymiany Z10 na Iphone 5s, jednak Pan mi to stanowczo odradził, ze względu na niekorzystną dosyć umowę. W związku z powyższym pomyślałem o zakupie iPhone 4S (ponieważ 5s jest dla mnie za drogi). I tutaj pozwolę zadać sobie kilka pytań: 1) Czytałem, że IOS 7 chodzi wolno na 4S, czy to prawda? 2) Jakie są szanse, że 4S dostanie aktualizację do IOS 8 (sądzę, że szansa bliska 0)? 3) Kiedy jest najbardziej możliwa premiera IOS 8 (razem z iPhone 6 jak sądzę)? 4) Czy po premierze iPhone 6, cena iPhone 5s gwałtownie spadnie? Czy biorąc powyższe czynniki warto mimo wszystko kupić 4S, czy jednak poczekać te kilka miesięcy na premierę 6, i zakupić 5 s? (Pytanie, czy cena 5s spadnie do poziomu powiedzmy dzisiejszego 4S)? Dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi! Pozdrawiam

#2 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 24 maja 2014 - 09:29

W związku z powyższym pomyślałem o zakupie iPhone 4S (ponieważ 5s jest dla mnie za drogi). I tutaj pozwolę zadać sobie kilka pytań:
1) Czytałem, że IOS 7 chodzi wolno na 4S, czy to prawda?
2) Jakie są szanse, że 4S dostanie aktualizację do IOS 8 (sądzę, że szansa bliska 0)?
3) Kiedy jest najbardziej możliwa premiera IOS 8 (razem z iPhone 6 jak sądzę)?
4) Czy po premierze iPhone 6, cena iPhone 5s gwałtownie spadnie?

1. iOS7 na iPhonie 4S chodzi całkiem znośnie. Oczywiście porównując do z 5S jest dużo wolniejszy, ale działa lepiej niż większość androidów ze "średniej półki"
2. Szanse są duże, ponieważ iPhone 4 dostał iOS7 więc 4S powinien raczej na pewno dostać iOS8 (inna sprawa jak to na nim będzie działało - zazwyczaj ostatnia wersja iOS na dany telefon trochę go zamula - na pewno tak było w wypadku iPhona 3G i 4)
3. Teraz na konferencji w czerwcu najprawdopodobniej zobaczymy iOS8, jak będzie wyglądał i co potrafił, a na jesień, razem z premierą nowych iPhonów będziemy mogli go pobrać i zainstalować.
4. Gwałtownie nie, ale stopniowo będzie spadać. Jeszcze dziś da się sprzedać 5S za cenę z dwójką z przodu, a po premierze nowych iPhonów ceny raczej będą się kończyć na 1800 za zadbane egzemplarze (mowa tu o używanych). Cen u oficjalnych dystrybutorów nie komentuje, bo po premierze nowych telefonów te starsze Apple sprzedaje w wersji 8GB, a to jakieś nieporozumienie.

Cena 5S prędko nie spadnie do poziomu 4S, bo to telefon o dwie generacje starszy (po drodze była jeszcze piątka) więc najpierw iPhone 5 spadnie do jego pułapu cenowego, a dopiero później 5S, ale jak tak będziesz czekał i czekał to się nie doczekasz.

Ja bym Ci polecił wziąć pod uwagę i poszukać jakiejś oferty na iPhona 5, dzisiaj chyba najlepszy wybór jeśli chodzi o stosunek cena/jakość. Ceny już są dość znośne, a telefon śmiga bardzo płynnie.

#3 MrMind

MrMind
  • 58 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 czerwca 2014 - 01:50

1. Czytałem, słyszałem i widziałem inaczej, że całkiem płynnie działa. W 4-ce muli ponoć. ;) 2. Szanse jakieś są, 4-ka na pewno już nie dostanie, 4s nie wiadomo, możliwe. 3. iOS 8 liczyłbym datę premiery iPhone 6 lub nawet (!) iPhone 6s 4. Możliwe, że tak będzie. Wątpię by "gwałtownie" ale trochę na pewno. ;)

#4 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 08 czerwca 2014 - 12:26

1. Czytałem, słyszałem i widziałem inaczej, że całkiem płynnie działa. W 4-ce muli ponoć. ;)
2. Szanse jakieś są, 4-ka na pewno już nie dostanie, 4s nie wiadomo, możliwe.
3. iOS 8 liczyłbym datę premiery iPhone 6 lub nawet (!) iPhone 6s
4. Możliwe, że tak będzie. Wątpię by "gwałtownie" ale trochę na pewno. ;)

2. Już teraz wiadomo, 4 nie dostanie, 4s dostanie.
3. Bzdura z tym 6s, premiera ios8 dla ogółu odbędzie sie jesienią wraz z premierą iPhona 6, czyli okolice września.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych