iPhone 4s vs 5s vs 6?
Napisano 24 maja 2014 - 09:06
Napisano 24 maja 2014 - 09:29
1. iOS7 na iPhonie 4S chodzi całkiem znośnie. Oczywiście porównując do z 5S jest dużo wolniejszy, ale działa lepiej niż większość androidów ze "średniej półki"W związku z powyższym pomyślałem o zakupie iPhone 4S (ponieważ 5s jest dla mnie za drogi). I tutaj pozwolę zadać sobie kilka pytań:
1) Czytałem, że IOS 7 chodzi wolno na 4S, czy to prawda?
2) Jakie są szanse, że 4S dostanie aktualizację do IOS 8 (sądzę, że szansa bliska 0)?
3) Kiedy jest najbardziej możliwa premiera IOS 8 (razem z iPhone 6 jak sądzę)?
4) Czy po premierze iPhone 6, cena iPhone 5s gwałtownie spadnie?
2. Szanse są duże, ponieważ iPhone 4 dostał iOS7 więc 4S powinien raczej na pewno dostać iOS8 (inna sprawa jak to na nim będzie działało - zazwyczaj ostatnia wersja iOS na dany telefon trochę go zamula - na pewno tak było w wypadku iPhona 3G i 4)
3. Teraz na konferencji w czerwcu najprawdopodobniej zobaczymy iOS8, jak będzie wyglądał i co potrafił, a na jesień, razem z premierą nowych iPhonów będziemy mogli go pobrać i zainstalować.
4. Gwałtownie nie, ale stopniowo będzie spadać. Jeszcze dziś da się sprzedać 5S za cenę z dwójką z przodu, a po premierze nowych iPhonów ceny raczej będą się kończyć na 1800 za zadbane egzemplarze (mowa tu o używanych). Cen u oficjalnych dystrybutorów nie komentuje, bo po premierze nowych telefonów te starsze Apple sprzedaje w wersji 8GB, a to jakieś nieporozumienie.
Cena 5S prędko nie spadnie do poziomu 4S, bo to telefon o dwie generacje starszy (po drodze była jeszcze piątka) więc najpierw iPhone 5 spadnie do jego pułapu cenowego, a dopiero później 5S, ale jak tak będziesz czekał i czekał to się nie doczekasz.
Ja bym Ci polecił wziąć pod uwagę i poszukać jakiejś oferty na iPhona 5, dzisiaj chyba najlepszy wybór jeśli chodzi o stosunek cena/jakość. Ceny już są dość znośne, a telefon śmiga bardzo płynnie.
Napisano 08 czerwca 2014 - 01:50

Napisano 08 czerwca 2014 - 12:26
2. Już teraz wiadomo, 4 nie dostanie, 4s dostanie.1. Czytałem, słyszałem i widziałem inaczej, że całkiem płynnie działa. W 4-ce muli ponoć.
2. Szanse jakieś są, 4-ka na pewno już nie dostanie, 4s nie wiadomo, możliwe.
3. iOS 8 liczyłbym datę premiery iPhone 6 lub nawet (!) iPhone 6s
4. Możliwe, że tak będzie. Wątpię by "gwałtownie" ale trochę na pewno.
3. Bzdura z tym 6s, premiera ios8 dla ogółu odbędzie sie jesienią wraz z premierą iPhona 6, czyli okolice września.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych