Nazwa Apple: OBS,iPod 15GB w/Dck Cntr (Early 2004)

(porównanie wielkości z przedmiotami codziennego użytku)

Wrażenia po kilku dniach:
- porysowany przód i tył ale tym się zajmę ręcznie lub piszczę w ruch dremela.
- tylna metalowa obudowa delikatnie pogięta, ktoś go też niechlujnie otwierał.
- wszystkie przyciski na przednim panelu są w pełni dotykowe. Moim zdanie super rozwiązanie bo nie ma mechanicznych elementów które
się zużywają. Kiedyś miałem iPoda Video z nieźle wyrobionymi przyciskami.
- Podświetlane przyciski!
- Czytelny ekran w słońcu.
- dysk w pełni sprawy
- synchronizacja i ładowanie w pełni działa jedynie przez FireWire, na szczęście udało mi się znaleźć na serwisie OLX.pl oryginalna ładowarkę
z kablem za 20zł z przesyłką. Ciekawostką jest to że była wystawiona jako "ładowarka do iMaca"
Synchronizacja w teorii powinna przebiegać sprawniej niż na wszystkich nowszych iPodach wykorzystujących jedynie USB 2.0.
Do tego dysk FireWire można wykorzystać do reinstlacji OS X na macach PPC z padniętym napędem.

- Nieaktualne oprogramowanie. Nowa aktualizacja 2.2 -> 2.3 (22.02.2005) wprowadziła między innymi mieszanie wszystkich utworów w
głównym menu. Myślałem że to było od początku w iPodach.
- Dysk trochę głośny ale ma to swój klimat.
- Niestety są problemy z kompatybilnością z uniwersalną stacją dokującą. Pilot nie działa a dźwięk gra cicho bo nie działa sterowanie
głośnością.
- Ostatni pliki jakie zostały utworzone pochodziły z Września 2004 roku a więc iPod być może nie był używany prawie 10 lat. Mimo to dzięki
aplikacji Senuti porzyczyłem sobie sporo ciekawej muzyki.
- Na temat jeszcze nie mogę się wypowiedzieć. Na razie trzyma dobrze.
Niestety nie posiadam pudełka ani innych akcesoriów. Za to iPod kosztował mnie jedyne 70zł.

Więcej informacji na:
- iPod.info.pl: Historia iPodów – iPod 3G | iPod.info.pl — iPod, iPad, iPhone, iBlog
- Wikipedia: iPod – Wikipedia, wolna encyklopedia
- Apple-history.com: apple-history.com / iPod (Dock Connector)
- Apple.com: Apple - Products - iPod History
Tapeta: http://i.imgur.com/U3FvXPs.jpg