Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z pocztą GMAIL w iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 maius

maius
  • 30 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 20:16

Mam konto na gmailu i kopia każdego maila którego wyślę wcześniej z kompa schodzi mi na iPhona przy sprawdzaniu meili. To dosyć frustrująca prawidłowość zwłaszcza, że wysyłam pliki z naprawdę dużymi załącznikami. Z innymi kontami (np. onet) nie mam takich problemów. Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

#2 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 14 listopada 2007 - 20:31

Usuń konto Gmail z iPhone, i ustaw je jako IMAP -- http://mail.google.c...en&answer=77702

#3 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 08:07

Usuń konto Gmail z iPhone, i ustaw je jako IMAP -- http://mail.google.c...en&answer=77702

a masz funkcje imap jak wejdziesz w ustawienia konta google?? bo ja nie mam i nie wiem wlasnie dlaczego...

#4 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 15 listopada 2007 - 08:31

Mi się pojawiła, jak usunęłam GMail POP z iPhone i wylogowałam/ponownie się zalogowałam się w GMailu na komputerze -- ale nie wiem, czy to jest zasada. W każdym razie stało się tak tydzień po ogłoszeniu IMAP przez Google.

#5 bbolss

bbolss
  • 461 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 08:47

jak komus nie pokazuje sie opcja imap to wystarczy zmienic jezyk ogslugi na angielski (amerykanski) nie na angielski z angli ;p i wtedy juz jest mozemy aktywowac imap i spowrotem dac na polski :)

#6 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 08:59

jak komus nie pokazuje sie opcja imap to wystarczy zmienic jezyk ogslugi na angielski (amerykanski) nie na angielski z angli ;p
i wtedy juz jest mozemy aktywowac imap i spowrotem dac na polski :)

zmienielm na ang US aktywowalem imap, wracam na polski i nie ma imap w ustawieniach...???

#7 bbolss

bbolss
  • 461 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 09:08

no tak wracasz na polski i nie masz imap ale zostaje on aktywny :) teraz konfiguracja iphona i dziala extra
  • tukan lubi to

#8 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 09:28

no tak wracasz na polski i nie masz imap ale zostaje on aktywny :)
teraz konfiguracja iphona i dziala extra

yhm. zaraz sprawdze. jak dziala to masz autorytet bo nie wiedzialem o tym, a chcialem bardzo zrobic IMAP w google na moim iPhone ;)

#9 maius

maius
  • 30 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 11:38

Dzięki. Wprowadziłem zmiany i wszystko śmiga aż miło :-)

#10 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 11:48

no tak wracasz na polski i nie masz imap ale zostaje on aktywny :)
teraz konfiguracja iphona i dziala extra

smiga :) plus dla ciebie

#11 Saint

Saint
  • 344 postów
  • Skądwiesz?

Napisano 15 listopada 2007 - 14:01

niestety nie kazdy jeszcze ma dostep na swoim koncie do imap-a to jest zwiazane z wprowadzaniem nowej wersji silnika

#12 wojo2000

wojo2000
  • 121 postów
  • SkądPoland/Lodz

Napisano 15 listopada 2007 - 23:27

a próbowałeś się przełączyć na angielski i zobaczyć czy masz opcje IMAP?!

#13 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 08:16

niestety nie kazdy jeszcze ma dostep na swoim koncie do imap-a to jest zwiazane z wprowadzaniem nowej wersji silnika

zgadza sie, ale dziala tak jak kolega napisal. przelacz sie na angielski US wtedy sie pojawi IMAP. aktywuj go i mozesz spowrotem zmienic na polski. wtedy IMAP zniknie z opcji, ale dziala bo skonfigurowane mam konto na iphone i smiga ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych