Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Touch - czy warto kupić z allegro?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dasqez

Dasqez
  • 17 postów

Napisano 19 maja 2014 - 22:07

Witajcie, użytkownicy.

Od czasu mojego ostatniego zakupu iPoda minęło 5 lat (ach, ta druga generacja..). Dlatego też obecnie przymierzam się do kupna najnowszej wersji iToucha. Upatrzyłem sobie takie oto dwa urządzenia:

[url=http://allegro.pl/apple-ipod-touch-5g-16gb-retina-facetimehd-czarny-i4232523341.html]APPLE iPod touch 5G 16GB RETINA FaceTimeHD -CZARNY (4232523341) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

lub

[url=http://allegro.pl/najnowszy-apple-ipod-touch-5g-16gb-w-wa-vat-retina-i4224455322.html]najnowszy Apple iPod TOUCH 5G 16GB W-wa VAT RETINA (4224455322) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

Pytanie do Was, wszak pewnie lepiej się orientujecie. Czy warto w ogóle zaprzątać sobie głowę tymi aukcjami? Ten pierwszy pochodzi niby z USA, stąd też moje pytanie - czy fakt ten wpływa jakoś na bezpośrednie użytkowanie sprzętu? (i.e. brak polskiego menu, etc.) Chodzi o to, że nie bardzo się orientuję co warto kupić, a co nie, wszak rynek pełen jest tandety, a skoro wydaję już kupę kasy, to chciałbym mimo wszystko kupić sprzęt sprawny i taki, jakiego oczekuję.

Interesuje mnie wersja 16GB, z 32 nie miałbym w zasadzie co zrobić.

Za wszystkie sugestie i podpowiedzi serdeczne dzięki! ;)

#2 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 19 maja 2014 - 22:14

iPod jak iPod. Jest mnóstwo informacji na forum o iPodzie. Nie widzę sensu zakładania kolejnego tematu.

#3 Dasqez

Dasqez
  • 17 postów

Napisano 19 maja 2014 - 22:19

Niby racja, chociaż iPody Nano i Shuffle mnie nie interesują, chcę zainwestować w iPoda Touch, dlatego chciałem się poradzić, czy warto kupić któryś z powyższych. Jeśli tylko padnie odpowiedź to temat można usunąć w niebyt ;)

#4 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 19 maja 2014 - 22:20

A skąd mamy wiedzieć do czego chcesz używać ?

#5 Dasqez

Dasqez
  • 17 postów

Napisano 19 maja 2014 - 22:22

Do tego, do czego używa się iPoda Touch. Muzyka, różne aplikacje i gry, sporadycznie zrobienie zdjęcia. Ogólnie pojęta rozrywka. Chodzi o to, że jestem zdecydowany na iPoda Touch, bo mam drugą generację, która już po prostu jest przestarzała i chciałem odświeżyć sprzęt. iPhone odpada, telefon już mam.

#6 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 19 maja 2014 - 22:26

TAk, do tego jest dobry.

#7 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 maja 2014 - 00:29

iPhone odpada, telefon już mam.

To go sprzedaj i kup iPhone. Po co Ci 2 urzadzenia w kieszeni? iPod Touch, nawet ten najnowszy to juz zabytek i iOS8 bedzie ostatnim softem dla niego a po 1,5 roku zacznie sie aktualizowanie aplikacji do iOS9 i juz w nic nie pograsz nawet.

#8 Miko_102

Miko_102
  • 7 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2014 - 13:59

To ja mam takie pytanie. Obecnie posiadam ipoda Toucha 5 i jestem bardzo z niego zadowolony, ale przyszedł czas na zmianę mojego poczciwego HTC Desire S i chciałbym zainwestować w iPhonea 5. Pytanie takie czy warto sprzedać ipoda i mieć jedynie iPhonea Moje wątpliwości są takie: czy jakość brzmieniowa jest taka sama ? czy telefon udźwignie słuchawki nauszne z wyższej półki niż Sennheisery za 70 zł Generalnie jestem uprzedzony do słuchania muzyki przez telefon, ale przecież technologia poszła do przodu i może się coś tutaj zmieniło ?

#9 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 22 maja 2014 - 10:00

Na twoim miejscu sprzedałbym Touch'a. Bo jak pisał @Homer posiadanie dwóch urządzeń w kieszeni jest bezsensowne. iPhone spokojnie zastąpi Touch'a.

#10 mckaczka

mckaczka
  • 188 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 maja 2014 - 14:37

Przerabiałem to ostatnio,ipod touch 5G i Galaxy s3 płynność działania,aparat ios zmusiły mnie do tego że s3 uzywałem tylko do dzwonienia. Niedługo wytrzymałem i kupiłem iphona który ma wszysto czego trzeba ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych