Witajcie.
Otóż ostatnio myślę nad zmianą mojego iPada 3 na iPad mini 2 czyli ten z Retiną.
Tablet służy mi głównie do czytania książek na studiach technicznych, czasem do jakiegoś notowania i w domu do obejrzenia filmiku na YouTube czy posiedzenia w necie. Urządzenia używam głównie w terenie, najczęściej idąc na uczelnie. Teraz mam wersje z samym WiFi ale zastanawiam się nad kartą aero+ ipad mini. Czy było by to dobre posunięcie?
Czy wielkość ekranu negatywnie wpłynie na wygodę czytania książek? I jak z baterią w iPadzie mini? Mój iPad w użyciu trzyma około 10- 11 godzin na baterii.
Dzięki i pozdrawiam
iPad 3 vs iPad mini 2
Rozpoczęty przez
Skoczek135
, 17 maj 2014 23:16
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 maja 2014 - 23:16
Napisano 17 maja 2014 - 23:19
Napisano 17 maja 2014 - 23:34
ale mini czy mini z retiną?
Myślałem że retina znacząco wpływa na jakość obrazu
Napisano 17 maja 2014 - 23:52
Oczywiście, że mini z retiną
Bardzo fajny sprzęt.
Napisano 18 maja 2014 - 09:23
A ja bym na Twoim miejscu został przy iPadzie 3. Zawsze to wiekszy wyświetlacz, co wpływa lepiej na oczy.Poza tym nie jest taki ciężki. Sam mam wersję wi-fi +3G i jest to idealny sprzęt mobilny, bardziej niż MacBook Air np.
Napisano 18 maja 2014 - 11:50
Miałem iPad 3 i zmieniłem na mini z retiną, powiem tak, nie żałuję zmiany większego na mniejszy, wręcz przeciwnie jestem bardziej z tego powodu zadowolony. Taka wielkość jak mini, zupełnie dla mnie wystarcza, a nie mówię już o płynności działania.
Napisano 18 maja 2014 - 17:31
Dokładnie, bierz mini z retina. W czytaniu tekstu nie odczujesz różnicy, najbardziej widać mniejszy ekran na filmach czy filmikach z YouTube. Tekst nawet będzie bardziej wyraźny bo jest większe zagęszczenie pikseli. Mini retina chodzi o wiele szybciej niż ipad 3 (też zmieniłem z iPada 3 na mini retina).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych