Witam.
Mam problem z ładowaniem ww IPada. Chodzi mi o ładowanie ładowarką z sieci, nie przez USB. Jeśli podłączam oryginalny kabel to ładuje. Wcześniej zastosowałem krótki przedłużacz USB, ładował się. Teraz nie chce ładować przez przedłużacz. Mam komunikat: "ładowanie nie odbywa się". Również kupiłem nieoryginalny kabel długości 3 metry - nie chce ładować. IPad wydaje dźwięk podczas podłączania kabla, czyli jest jakiś kontakt, ale nie chce ładować. Co to za cholera? Pomoże mi ktoś? Generalnie potrzebuję ładować dłuższym kablem niż oryginalny, o to mi chodzi.
Z góry dzięki!

IPad4 - ładowanie nie odbywa się
Rozpoczęty przez
lufa9999
, 17 maj 2014 21:02
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 maja 2014 - 21:02
Napisano 17 maja 2014 - 21:45
Masz kable do wywalenia. Miałem to samo, po zastosowaniu oryginału problemy z ładowaniem minęły. Fakt że kabel jest krótki.
Napisano 17 maja 2014 - 21:52
OK, ale jak wytłumaczysz fakt, że sam oryginalny kabel ładuje, a ten sam kabel przedłużony kablem USB już nie ładuje? I tak samo w przypadku zastosowania jeszcze dwóch innych, nowych fabrycznie, przedłużaczy? Wina przedłużacza? Ale on na pewno jest dobry.
Napisano 18 maja 2014 - 06:22
Zabezpieczenie przed podróbkami
Napisano 18 maja 2014 - 07:36
OK, ale jak wytłumaczysz fakt, że sam oryginalny kabel ładuje, a ten sam kabel przedłużony kablem USB już nie ładuje? I tak samo w przypadku zastosowania jeszcze dwóch innych, nowych fabrycznie, przedłużaczy? Wina przedłużacza? Ale on na pewno jest dobry.
iPad potrzebuje dużo prądu, przedłużacze powodują spadek wydajności prądowej i to wystarczy, żeby nie ładowało.
Napisano 18 maja 2014 - 13:20
No tak, to może tak być. To co zrobić, żeby mieć dłuższy kabel? Ten standardowy jest za krótki. Można gdzieś kupić jakiś oryginalny, dłuższy?
Napisano 18 maja 2014 - 13:43
W sklepie Apple jest kabel lightning do USB 2m - powinno Ci wystarczyć.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych