Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPad4 - ładowanie nie odbywa się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 lufa9999

lufa9999
  • 30 postów

Napisano 17 maja 2014 - 21:02

Witam. Mam problem z ładowaniem ww IPada. Chodzi mi o ładowanie ładowarką z sieci, nie przez USB. Jeśli podłączam oryginalny kabel to ładuje. Wcześniej zastosowałem krótki przedłużacz USB, ładował się. Teraz nie chce ładować przez przedłużacz. Mam komunikat: "ładowanie nie odbywa się". Również kupiłem nieoryginalny kabel długości 3 metry - nie chce ładować. IPad wydaje dźwięk podczas podłączania kabla, czyli jest jakiś kontakt, ale nie chce ładować. Co to za cholera? Pomoże mi ktoś? Generalnie potrzebuję ładować dłuższym kablem niż oryginalny, o to mi chodzi. Z góry dzięki!

#2 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 17 maja 2014 - 21:45

Masz kable do wywalenia. Miałem to samo, po zastosowaniu oryginału problemy z ładowaniem minęły. Fakt że kabel jest krótki.

#3 lufa9999

lufa9999
  • 30 postów

Napisano 17 maja 2014 - 21:52

OK, ale jak wytłumaczysz fakt, że sam oryginalny kabel ładuje, a ten sam kabel przedłużony kablem USB już nie ładuje? I tak samo w przypadku zastosowania jeszcze dwóch innych, nowych fabrycznie, przedłużaczy? Wina przedłużacza? Ale on na pewno jest dobry.

#4 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 maja 2014 - 06:22

Zabezpieczenie przed podróbkami

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 maja 2014 - 07:36

OK, ale jak wytłumaczysz fakt, że sam oryginalny kabel ładuje, a ten sam kabel przedłużony kablem USB już nie ładuje? I tak samo w przypadku zastosowania jeszcze dwóch innych, nowych fabrycznie, przedłużaczy? Wina przedłużacza? Ale on na pewno jest dobry.

iPad potrzebuje dużo prądu, przedłużacze powodują spadek wydajności prądowej i to wystarczy, żeby nie ładowało.

#6 lufa9999

lufa9999
  • 30 postów

Napisano 18 maja 2014 - 13:20

No tak, to może tak być. To co zrobić, żeby mieć dłuższy kabel? Ten standardowy jest za krótki. Można gdzieś kupić jakiś oryginalny, dłuższy?

#7 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 18 maja 2014 - 13:43

W sklepie Apple jest kabel lightning do USB 2m - powinno Ci wystarczyć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych