Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook pro 17" A1297

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 PiterK

PiterK
  • 2 postów

Napisano 17 maja 2014 - 18:18

Witam serdecznie. Zakupiłem taką maszynę (koniec 2011) jako zastępczą do pracy (DTP). Ma małą wadę matrycy, którą jestem w stanie przeboleć, trochę martwi mnie jednak inna rzecz. Czy takie ślady jak na zdjęciu tworzą się od częstej pracy (odcisk rąk)? Nie daje się to niczym wyczyści. Proszę wybaczyć trywialność, nie miałem do tej pory do czynienia z lapem z obudową alu, to normalne? Bateria trzyma chyba konkretnie, 116 cykli, po 2h latania po sieci – 65%. Pytam, ponieważ mam możliwość zwrotu. Lekko "klei" się też klawisz strzałki w dół ale to też chyba będzie do ogarnięcia. Poza tem wszystko działa jak należy. Wersja z ekranem matowym. [ATTACH=CONFIG]21590[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]21591[/ATTACH]

#2 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 17 maja 2014 - 18:44

Witam serdecznie. Zakupiłem taką maszynę (koniec 2011) jako zastępczą do pracy (DTP). Ma małą wadę matrycy, którą jestem w stanie przeboleć, trochę martwi mnie jednak inna rzecz. Czy takie ślady jak na zdjęciu tworzą się od częstej pracy (odcisk rąk)? Nie daje się to niczym wyczyści.

I nie doczyścisz - nie przeszkadza to jednak w normalnej pracy. Gorzej z :

Lekko "klei" się też klawisz strzałki w dół (...)

Świadczy to o przypuszczalnym zalaniu, a te może wyjść z czasem (np. konieczność wymiany klawiatury lub co gorsze jeśli zalanie dostało się do płyty i nie zostało "dopilnowane"). Wybierz się do jakiegoś serwisu i niech sprawdzą Ci maca pod kątem zalania, aktywacji czujników, przydało by się zobaczyć jak ze "słynną" w tym modelu grafiką, wykonać testy itd. Zapłacisz kilkadziesiąt zł. a nie stracisz kilku tysięcy (bo tyle przypuszczam zapłaciłeś).

Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#3 PiterK

PiterK
  • 2 postów

Napisano 17 maja 2014 - 19:18

Ślady kształtem pasują do układu dłoni. Klawisz po "ustnym" przedmuchaniu ma się o wiele lepiej, chodzi dobrze tylko nieznacznie ciszej. Po zakupie najnowszej stacjonarnej klawiatury apple nie dziwi mnie różna praca poszczególnych klawiszy... Podświetlenie działa, innych oznak ewentualnego zalania nie widzę. Co do sprawdzenia to chyba nie zdążę tego zrobić, natomiast jeśli te ślady są normalne to raczej nie znajdę lapa, który tego nie ma (wyłączając te używane tylko z klawiszami zewn.) [mod]Proszę o nie podbijanie tematu nic nie wnoszącymi postami. Post podbijający usunąłem tumpio[/mod]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych