Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Edycja listy kontaktów, a synchronizacja z serwisami społecznościowymi

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 mic1986

mic1986
  • 7 posts

Posted 15 May 2014 - 11:14

Witam. Nie potrafię zrozumieć mechanizmu synchronizacji kontaktów na liście z serwisami społecznościowymi - mam nadzieję, że ktoś mi tu pomoże. Mowa o iP4 i iOS7.1.1. W telefonie mam dodane konto FB i Twitter. Po dodaniu konta FB na liście kontaktów pojawiły mi się nowe kontakty, które mam na FB, a nie miałem w telefonie. Wszystko jasne w tym temacie. Część kontaktów aktualizowała się o dane z FB na podstawie jakiejś wspólnej zmiennej - domniemam, że nr telefonu lub adres e-mail. Jednak nie potrafię 'ręcznie' zaktualizować jakiś kontakt o konto FB/Twitter. Sytuacja pojawia się wtedy, kiedy na liście kontaktów w telefonie mam wpisanych ludzików inaczej niż oni są na FB i odwrotnie. Wiem, że edytując kontakt mogę go połączyć z kontaktem, który pojawił się na mojej liście i dotyczy się tylko FB/Twitter ale mogę też dodać konto społecznościowe - FB lub Twitter do jakiegoś kontaktu. I tutaj pojawia się problem - nie potrafię zrobić tego tak, by po edycji kontaktu o dane z konta społecznościowego profil zaktualizował się o zdjęcie z FB/Twitter i inne dane zaciągnięte z tych serwisów. Być może - a raczej na pewno - coś robię źle jednak nie wiem gdzie popełniam błąd. Sposób mojego działania: 1) Wybieram kontakt -> Edycja 2) Dodaj profil społecznościowy -> Facebook - pojawia się pole do wpisania 'czegoś' 3) W polu wpisuje numer ID konta FB - pod przeglądarką internetową wchodzę na czyjś profil i w pasku adresu mam jak domniemam jego ID , czyli np. nazwę kontaktu lub ciąg cyfr. 4) Telefon przyjmuje moje dane ale zupełnie nic w kontakcie się nie zmienia - tzn. nic w danych kontaktu się nie aktualizuje :( Może ktoś mi powiedzieć gdzie popełniam błąd? Bo pod moim drugim telefonem - BB10 - wszystko działa jak powinno... No chyba, że zaraz ktoś mi napisze "nie da się" to się załamie ;) Dzięki! Pozdrawiam.

#2 fiedzio

fiedzio
  • 36 posts
  • SkądBiałystok, PL

Posted 17 May 2014 - 08:28

Przyłączam się do pytania. Część kontaktów poprawnie się połączyła z Facebookiem na podstawie nazwy użytkownika, nr telefonu lub emailu (zależy co wspólne jest)... Ale reszty nie ruszyło...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users