Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak najlepiej korzystać z Hulu/Netflix przez Apple TV w Polsce?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#26 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 postów

Napisano 07 czerwca 2014 - 23:08

Polacy nie maja nawyku placenia za cokolwiek a kablowka to koniecznosc...dokladnie:)
Dodatkowo podlaczenia na lewo itp.
Znam przypadek gdzie instalator dawal swoj pakiet i mial swoj abonament na kilka blokow!!!

Te firmy dokladnie zbadaly nasz rynek i znaja nasze nawyki pirzyzwyczajenia:)

Nawet nie wiesz ile ludzi w UK i IE oglada na lewo sky. Tam zjawisko stało sie tak popularne że niektórzy pytaja o zakup sky w sharingu w normalnych sklepach z elektroniką nie zastanawiajac się że to moze być nielagalne, no bo sąsiad tak ma. Tam to dopiero jest wolna amerykanka i lewizna na całego.

#27 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 07 czerwca 2014 - 23:44

Nawet nie wiesz ile ludzi w UK i IE oglada na lewo sky. Tam zjawisko stało sie tak popularne że niektórzy pytaja o zakup sky w sharingu w normalnych sklepach z elektroniką nie zastanawiajac się że to moze być nielagalne, no bo sąsiad tak ma. Tam to dopiero jest wolna amerykanka i lewizna na całego.

Pozostawie bez komentarza tak daleko idący "komentarz".....
Zastanmów sie nad tym następnym razem zanim coś napiszesz.tu na Sky ludzi stac po..kilku godzinach pracy.Na lewo mają afroamerykanie,azjaci ...i leniuchy na zasiłkach.Ale wierz mi,są świadomi tego że to lewizna.W sklepach Sky nie ma....mają swoje stoiska.

#28 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 01:16

Wiem co mówie bo pracuje w sklepie z elektroniką w UK i dziennie kilka razy debilom tłumacze że to nielegalne i ze sky zamawia sie na tel. Jedni wiedzą o co chodzi , ale wiekszosc nie ma pojecia tylko usyszeli od kogoś że kupujac Dreamboxa mozna ogladac wszystko. Poztym że kogoś stać to nie znaczy że nie chce czegoś mieć na lewo. Znam mase osób którym kasa się wylewa z kieszeni i każdy z nich jedzie na lewiznie. W Polsce nikt na bezczela nie pojdzie do sklepu i nie bedzie wypytywał o taki sprzęt z pełnym pakietem, bo ludzie są w pl bardziej ogarnięci.

#29 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 08 czerwca 2014 - 01:48

Wiem co mówie bo pracuje w sklepie z elektroniką w UK i dziennie kilka razy debilom tłumacze że to nielegalne i ze sky zamawia sie na tel. Jedni wiedzą o co chodzi , ale wiekszosc nie ma pojecia tylko usyszeli od kogoś że kupujac Dreamboxa mozna ogladac wszystko. Poztym że kogoś stać to nie znaczy że nie chce czegoś mieć na lewo. Znam mase osób którym kasa się wylewa z kieszeni i każdy z nich jedzie na lewiznie.
W Polsce nikt na bezczela nie pojdzie do sklepu i nie bedzie wypytywał o taki sprzęt z pełnym pakietem, bo ludzie są w pl bardziej ogarnięci.

Oderwany od rzeczywistości jesteś i tyle.Powiedz w jakim sklepie jeszcze pracujesz to zajrze i spytam Twoich kolegow czy też mają takich klientów.Jedna platforma w kraju od lat i ludzie nie wiedzą jak ją oglądać?:)Ciekawe:)Bo ja po 10 latach takich pierdół nie słyszałem.

#30 charliefrown

charliefrown
  • 155 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 06:48

przyczyną słabego zainteresowania Netflixa i tego typu usług w Polsce byłoby przyzwyczajenie do oglądania z góry narzuconego contentu z polskim lektorem. Pokazywałem kilku kolegom Hulu Plus, Netflixa, Amazon Prime, Crackle etc i pierwsze pytanie było: - czy jest jakiś program lecący na żywo (WTF!) i z polskimi napisami/lektorem i ile w sumie jest kanałów??? Teraz z tego co słyszę ludzie podniecają się usługą Horizon i wciąż skazani są na "playlisty" nadawców. Ekscytacja z liczby kanałów, podczas gdy one w większości straciły swoją tożsamość i na kilkunastu z nich o różnej porze leci ten sam dr house, nastoletnie ciąże, katastrofy lotnicze.

#31 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 10:13

Witam, Panowie i Panie trzymajmy się tematu.... Pozdrawiam GAMA007

#32 Betman

Betman
  • 141 postów
  • SkądSingapur

Napisano 18 sierpnia 2014 - 18:46

Muszę przyznać, że zarówno Hulu jak i Netflix ładnie działały w Polsce przy ręcznym wpisaniu DNS. Nawet u rodziców na Neostradzie ładnie wszystko chodziło w HD. Jedyny problem to zmienny IP prowidera w Polsce - przez to trzeba było aktualizować swój IP w Unotelly dosyć często. Na szczęście firma pomyślała o tym i każdemu daje unikalny link. Wystarczy na niego kliknąć aby nasz IP się zaktualizował w ich systemie, tak więc taki "manualny update" można w każdej chwili zrobić nawet z telefonu czy pada. Teraz można także poszerzyć temat o Amazon Prime (dzięki Amazon Fire TV), który także oferuje streaming i ma dosyć obszerną bibliotekę. Ich "skrzynka" ma najlepszą specyfikację techniczną tak więc pewnie ją ściągnę i przetestuję jak działa ich system pod kątem jakości jak i szerokości tytułów.

#33 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 21:16

unblock-us i ich DNS-y na routerze lub apple TV (w zależności od ustawienia sprzętu w domu) i będzie działać. Jeszcze konto amerykańskie iTunes.

#34 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 03 listopada 2014 - 13:10

Czy komuś udało się obejrzeć Watch Disney na koncie amerykańskim? Trzeba posiadać kontrakt z amerykańską kablówką, czy może jest jakiś patent na obejście tego? pozzdro, aa

#35 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 06 stycznia 2016 - 19:04

Witam,

www.netflix.com/pl

1452103401,49038,109.png

No to doczekaliśmy się:)

Pozdrawiam

GAMA007

#36 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 06 stycznia 2016 - 19:08

Ehh uprzedziłeś mnie ;). Ale apka niedostępna póki co w apple store.

#37 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 06 stycznia 2016 - 20:15

Już jest dostępna ;)

Netflix

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#38 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 15 stycznia 2016 - 23:40

Witam,

http://www.wirtualne...ia-terytorialne

1452967282,47003,134.jpg

:angry:

Pozdrawiam

GAMA007

#39 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 16 stycznia 2016 - 08:21

No nieee. Płacę za Netflix US bo tam jest moja córka. I co? Teraz będe musiała płacic drugi abonament za Netflix PL??? 

 Telefon: iPhone 8 PLUS, 64GB Gold,
 Tablet: iPad Pro 9,7 WiFi Cellular, 32GB
 Apple TV4
 Apple TV3

#40 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 20:01

Witam,

Światełko w tunelu.....

https://torrentfreak...ackdown-160118/

c.d.n.