Faktycznie o OS X tutaj chodzi. Tylko niestety To mnie martwi. Chcialbym zeby wybor Maca podyktowany byl nie tylko tym ze jako jedyny ma OS X ale takze tym ze sam hardware jest wart swej ceny i tak jak OS X jest innowacyjny. (Co by bylo gdyby na Acerze byl mozliwy OS X?) Design nie starcza.
Dokładnie, jedynym plusem MacBooka jest fakt, że działa na nim legalny OS X. I tyle.
A może po prostu takie gadżety są zbędne/nie sprawdzają się, powoli, Apple w ciągu roku musi zmienić całą linię swych komputerów na Intel'a, to już całkiem niezle zadanie. Podejrzewam,że po czasie, jak już¨Intel się "zadomowi", zacznie się pokazywanie pazurków.
Raczej zwykłe cięcie kosztów - skoro nawet pilota na BT nie dali z tego właśnie powodu. Są zbyt zachłanni.
Każdy duży producent pecetów wypuszcza rocznie więcej nowych/odświeżonych modeli (laptopów/desktopów/serwerów) niż Apple przez ostatnie 5 lat chyba - więc wypuszczenie sześciu nowych maszyn to raczej normalne zadanie, zwłaszcza korzystając z tych samych fabryk co inni producenci.
Pozatym nowy MacBook PRO chyba nie jest PC w stylu Appl, mi wygląda na wychodzonego PowerBook'a, ale może się mylę.
Wygląd wyglądem, ale to jest PC by Apple i już
.
Odjętych i nie, ekran jest około 70% jaśniejszy (podobno jak Apple Cinema), lepsza karta graficzna, ciekwie zapowiadający się następca PCMCIA (jeśli chodzi o możliwości), nowsze procki, w sumie masz racje żadnych innowacji nie ma... Sarkazm, tak... bo sprzeczamy się o komputer którego jesczez w sumie nie ma. Według mnie stosunek moźliwości/cena jest OK, w porówanniu do Pecetów, to już różnie, ale nie można brać pod uwagę wszytskich laptopów ze świata PeCeta dla porównania, to tylko jeden laptop vs reszta świata! Ops... chyba ciężko będzie sprostać takim wymaganiom.
Aż się boje wiedzieć jak ciemny był ekran PB (ACD wcale nie są takie jasne, w porównaniu z konkurencją). Karta, ExpressCard, procki to tylko ewolucja, następcy obecnych systemów z firm trzecich.
Będzie ciężko, ale Apple chyba zdawało sobie, że pryśnie czar nieporównywalnych Hz'ów i będzie można łatwo porównać wnętrzności - mogło więc przedstawić coś naprawdę odjechanego, lub choćby dorównywującego wydajnościom PC'om.