Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SGS3 a kupno iP5s

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 areqpl

areqpl
  • 6 postów

Napisano 08 maja 2014 - 01:13

Witam, od prawie dwóch lat jestem właścicielem SGS3 i muszę przyznać, że popełniłem wielki błąd nie czekając na premierę iP5 tylko decydując się na kupno właśnie samsunga zaraz po jego premierze. Późno, ale jednak, postanowiłem to zmienić. Moje pytanie brzmi - czy obecnie opłacalne jest kupno iP5s, czy może lepiej zaczekać będzie na premierę nowego iPhone (o ile się nie mylę ta będzie dopiero we wrześniu)? Czy odczuję aż tak dużą różnicę przechodząc z SGS3 na iP5s? Z góry dzięki za pomoc w wyborze.

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 maja 2014 - 08:50

Do września jeszcze daleko. Kup teraz, najwyżej później sprzedasz i kupisz nowy model. iPhone 5s nie stanieje tak od razu.

#3 geresz

geresz
  • 120 postów

Napisano 08 maja 2014 - 10:46

przeszedłem z S3 na iP5S miesiąc temu i powiem Ci że nie można porównywać tych urządzeń bo to dwa różne systemy walutowe :) .. oczywiście na korzyść iPhona .. Samsung ma lepszą funkcjonalność (smart stay, NFC, większy ekran itp) ale jeśli chodzi o działanie systemu to iOS a potem długo długo nic..

#4 areqpl

areqpl
  • 6 postów

Napisano 08 maja 2014 - 14:14

Dziękuję za porady, w takim wypadku mam kilka pytań.
Czy kupno iP5s na następującej aukcji byłoby dobrym wyborem, czy wszystko jest oryginalne, poprawnie działające w Polsce, itd.? Czy gwarancja będzie uznawana na terenie Polski?
Aukcja ta to [url=http://allegro.pl/iphone-5s-16gb-space-grey-bs-gw12-poznan-baranowo-i4193467087.html]IPHONE 5S 16GB SPACE GREY BS GW12 POZNAŃ BARANOWO (4193467087) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]
Z góry dzięki za odpowiedź.

#5 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 08 maja 2014 - 14:17

Wszytko oryginalne działa w Polsce itp,na pewno jest to zaufany sprzedawca - czy dobry wybór - pewnie tak ale zapewne można kupić taniej.

#6 komono

komono
  • 198 postów
  • SkądW-ce

Napisano 08 maja 2014 - 14:32

Ja bym teraz wolał dołożyć i kupić wersje 32GB, sam mam 16gb ale kupowane za czasów, kiedy 16tka chodziła po 2900 na allegro. Karty SD do ip nie włożysz a z 16GB trzeba z głową dysponować.

#7 mckaczka

mckaczka
  • 188 postów
  • SkądTychy

Napisano 08 maja 2014 - 14:54

Ja trzy tygodnie temu przesiadłem się z SGS3 na Iphone 5. Najpierw napiszę co s3 miał lepsze,przede wszystkim większy wyświetlacz,dioda powiadomień,lepsze centurm powiadomień (np. szybkie wyłączenie 3G,zmiana jasności). Na tym zalety się kończą,wydajność iosa,jakość aparatu na + dla ip,kompaktowe wymiary,jakość wykonania obudowy metal >plastik,appstore. Ogólnie nie żałuję,bo żawsze śliniłem się za telefonem z jabłuszkiem :)

#8 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 08 maja 2014 - 16:14

Jasność można szybko zmienić w Control Center (tym co się wysuwa z dołu ekranu) :)

#9 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 maja 2014 - 20:00

przeszedłem z S3 na iP5S miesiąc temu i powiem Ci że nie można porównywać tych urządzeń bo to dwa różne systemy walutowe :) .. oczywiście na korzyść iPhona .. Samsung ma lepszą funkcjonalność (smart stay, NFC, większy ekran itp) ale jeśli chodzi o działanie systemu to iOS a potem długo długo nic..

Przeciez KitKat i WP8 dzialaja tak samo a nawet lepiej jak sie wezmie jakies slabsze modele. iOS dziala swietnie tylko na najnowszym modelu.

#10 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 maja 2014 - 21:39

Przeciez KitKat i WP8 dzialaja tak samo a nawet lepiej jak sie wezmie jakies slabsze modele. iOS dziala swietnie tylko na najnowszym modelu.

Przecież ludzie mają prawo mieć własne zdanie, doświadczenia i preferencje, nie wszyscy widzą świat tak samo jak Ty, teraz będziesz nawracał wszystkich, którzy uważają, że iOS jest lepszy ?

#11 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 maja 2014 - 22:14

Zgadzam sie, kazdy ma prawo gadac co pod kopuła wymysli a ja bede to prostował.

#12 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 maja 2014 - 22:40

Zgadzam sie, kazdy ma prawo gadac co pod kopuła wymysli a ja bede to prostował.

A skąd takie przekonanie, że wiesz lepiej co innym pasuje ?

#13 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 maja 2014 - 22:54

Mnie nie interesuje co innym pasuje a jak jest. A jak jest to sobie mozesz sam sprawdzic: Jak dziala "slabiak" Moto G na KitKacie Jak dziala "slabiak" Lumia 620 na WP8 A jak dziala "slabiak" iP 4S na iOS7.1 (za 3x taka cene).

#14 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 maja 2014 - 23:14

Mnie nie interesuje co innym pasuje a jak jest.

To świetnie się składa, rozumiem, że z powodu braku zainteresowania z Twojej strony nie będziesz 'prostował' innych piszących, że im najbardziej pasuje iOS, trzymam za słowo.

#15 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 maja 2014 - 23:34

Ja nikomu nie kaze kupowac plynnie dzialajacych urzadzen, tylko wskazuje je palcem. Jak ktos bardzo chce przycinający to i tak go nie powstrzymam.

#16 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 09 maja 2014 - 00:13

Źeby stwierdzić jak dane urządzenie spisuje się w praktyce i być jakimś autorytetem w tej dziedzinie, trzeba z nim spędzić wiele godzin, nawet dni, przetestować działanie w róźnych warunkach, dokładnie tak jak robią to zawodowe portale, zrób kilka profesjonalnych testów, recenzji urządzeń o których wspomniałeś, bedziemy dyskutować.

#17 geresz

geresz
  • 120 postów

Napisano 09 maja 2014 - 06:08

Czy odczuję aż tak dużą różnicę przechodząc z SGS3 na iP5s?

no tak.. zdecydowanie chce przejść na KitKata albo WP8..

tak trudno czytać ze zrozumieniem ? zacznij od prostowania bananów ..

#18 areqpl

areqpl
  • 6 postów

Napisano 09 maja 2014 - 07:23

Myślę, że nie ma co się kłócić, jako że inne telefony nie są ważne. Chodzi mi jedynie o przejście z sgs3 na czystym androidzie 4.4.2 na iPhone5s i opłacalność tego przejścia w tym momencie. Prawdopodobnie dzisiaj kupie iPhone, jednak jeśli ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia to chętnie wysłucham.

#19 geresz

geresz
  • 120 postów

Napisano 09 maja 2014 - 07:43

mnie dwie rzeczy strasznie wnerwiały na początku .. brak diody powiadomień i włączanie/wyłączanie danych komórkowych z ustawień a nie z paska powiadomień.. mimo tych wad będziesz zadowolony :)

#20 komono

komono
  • 198 postów
  • SkądW-ce

Napisano 09 maja 2014 - 08:00

Ja się przesiadłem z SGS2 na 5S jakieś pół roku temu.... fakt, iP nie ma diody komunikującej ,że jest sms (da się bez tego żyć) ale moim zdaniem to jak jest wykonany telefon w porównaniu do samsunga i to na jakim systemie jest postawiony..... przepaść kolosalna na korzyść iP. Co do danych komórkowych, smartfony muszą mieć dostęp do sieci bo inaczej tracą 80-90% swojej funkcjonalności. Mam teraz pakiet 1GB danych ale jak jestem w domu to nawet nie wyłączam Wi-Fi. Pakiet wystarcza do przeglądania neta na wykładach, ściągania e-maili itp. jak jestem poza domem, więc szczerze, wyłączanie pakietów internetowych to kojarzy mi się, raczej z czasami 2004-06' gdzie internet był mega drogi ale teraz? :) Tak jak pisałem parę postów wcześniej, może lepiej było by dołożyć trochę i kupić nie 16 a 32GB :). Powodzenia i podziel się wrażeniami!

#21 wojtas2931

wojtas2931
  • 559 postów
Napisano 09 maja 2014 - 08:47

Zgadzam się z przedmówcami. Zawsze hejtowalem iOS i użytkowaniem wyłącznie androida. Od niedawna mam iP5s i różnica w jakości jest ogromna - tak ogromna ze skusilem się na iPada Air :P Rozmiar może być problemem ale da się przyzwyczaić i da się z tym żyć. Zamieniać kolego tego s3 na iP5s jak najszybciej, jeśli nie chcesz się bawić w custom romy i wystarczy Ci to co daje Apple to kupuj czym prędzej :D

#22 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 maja 2014 - 10:12

Źeby stwierdzić jak dane urządzenie spisuje się w praktyce i być jakimś autorytetem w tej dziedzinie, trzeba z nim spędzić wiele godzin, nawet dni, przetestować działanie w róźnych warunkach, dokładnie tak jak robią to zawodowe portale, zrób kilka profesjonalnych testów, recenzji urządzeń o których wspomniałeś, bedziemy dyskutować.

Nie dyskutowalibysmy gdybym nie mial za soba 6 lat uzywania roznych modeli iPhone i 3 lat uzywania roznych Nexus'ow (czyli czystego Androida). Nie mialem stycznosci tylko z WP, ale powoluje sie na sume opinii kilku osob majacych porownanie tego systemu z innymi.

#23 SzymonJ

SzymonJ
  • 1 postów

Napisano 10 maja 2014 - 21:49

Pakiet wystarcza do przeglądania neta na wykładach, ściągania e-maili itp. jak jestem poza domem, więc szczerze, wyłączanie pakietów internetowych to kojarzy mi się, raczej z czasami 2004-06' gdzie internet był mega drogi ale teraz? :)

Ja jestem w stanie to zrozumieć. Android strasznie drenuje baterię przy włączonej transmisji danych, więc jeśli jest taka możliwość to się ją wyłącza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych