Kabel ładujący, oryginał czy zamiennik
Napisano 05 maja 2014 - 21:10
Zużył się po wielu latach, dlatego też wolę oryginał, ale nie jest łatwo znaleźć w dobrej cenie, dlatego pytanie o zamiennik.
Nie wiem czy warto zajmować się produktami za 1-2 pln, bo donyślam się że może być to przsłowiowa jednorazówka, ale nie mam w tej materi zupełnie doświadczenia.
Może ktoś coś?
- - - Połączono posty - - -
Uprzedzam fakty.
Niestety dysponuję w tej chwili tylko telefonem i nie mam możliwości edycji tekstu, aby poprawić 2 literówki i dopisać jedno i...
Napisano 06 maja 2014 - 08:02
Napisano 06 maja 2014 - 11:59
Napisano 09 maja 2014 - 11:56
Jeśli kabel zużył się po wielu latach, to raczej nie mamy do czynienia z iP5 wzwyżOdpuść sobie kabelki za złotówkę-dwa, bo nawet nie masz pewności, że po aktualizacji softu będą działać (w przypadku nowych złącz od iPhona 5 wzwyż).

Napisano 10 maja 2014 - 09:03
Testowałem zamieniniki i oryginały. Te "no name", które są podobne do oryginału są bardzo kiepskiej jakości. Jeśli kupować to oryginał lub autoryzowany zamiennik znanej firmy - jak na przykład: Belkin, Griffin (choć można spotkać też lepsze lub gorsze np. od Hama w sklepach z elektroniką typu mm czy saturn etc.).Witam.
Zużył się po wielu latach, dlatego też wolę oryginał, ale nie jest łatwo znaleźć w dobrej cenie, dlatego pytanie o zamiennik.
Nie wiem czy warto zajmować się produktami za 1-2 pln, bo donyślam się że może być to przsłowiowa jednorazówka, ale nie mam w tej materi zupełnie doświadczenia.
Może ktoś coś?
- - - Połączono posty - - -
Uprzedzam fakty.
Niestety dysponuję w tej chwili tylko telefonem i nie mam możliwości edycji tekstu, aby poprawić 2 literówki i dopisać jedno i...
Napisano 10 maja 2014 - 09:12
iPhone 5 jest już dwuletni więc podałem przykład ze złączem lightening, bo nawet jeżeli autor ma złącze 30pin to może innym się przyda taka wiadomość: często w aukcjach z takimi mega tanimi kablami jest adnotacja, że nie ma gwarancji, że po aktualizacji iOS będzie możliwa synchronizacja takim kablem.Jeśli kabel zużył się po wielu latach, to raczej nie mamy do czynienia z iP5 wzwyż
•• iOS 7 blokuje nieoryginalne kable Lightning? | kabel Lightning nie ładuje iPhone'a - kable zamienniki Apple, iPhone, iPad - Lightning problemy
Napisano 30 maja 2014 - 09:57
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych