Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kabel ładujący, oryginał czy zamiennik

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wieśniaczek

Wieśniaczek
  • 147 postów
  • SkądObywatel Świata

Napisano 05 maja 2014 - 21:10

Witam.
Zużył się po wielu latach, dlatego też wolę oryginał, ale nie jest łatwo znaleźć w dobrej cenie, dlatego pytanie o zamiennik.
Nie wiem czy warto zajmować się produktami za 1-2 pln, bo donyślam się że może być to przsłowiowa jednorazówka, ale nie mam w tej materi zupełnie doświadczenia.
Może ktoś coś?

- - - Połączono posty - - -

Uprzedzam fakty.
Niestety dysponuję w tej chwili tylko telefonem i nie mam możliwości edycji tekstu, aby poprawić 2 literówki i dopisać jedno i...

#2 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 06 maja 2014 - 08:02

Nawet gdybyś dysponował komputerem, to błędów i tak nie poprawiasz, bo jakiś dureń wyłączył możliwość edycji postów.

#3 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 06 maja 2014 - 11:59

Odpuść sobie kabelki za złotówkę-dwa, bo nawet nie masz pewności, że po aktualizacji softu będą działać (w przypadku nowych złącz od iPhona 5 wzwyż). Natomiast jeśli chcesz kupić trochę taniej niż oryginalny Apple to wybierz coś z firm "autoryzowanych" np. Belkin.

#4 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 maja 2014 - 11:56

Odpuść sobie kabelki za złotówkę-dwa, bo nawet nie masz pewności, że po aktualizacji softu będą działać (w przypadku nowych złącz od iPhona 5 wzwyż).

Jeśli kabel zużył się po wielu latach, to raczej nie mamy do czynienia z iP5 wzwyż ;) Jeśli chodzi o kabel do iP4 to myślę, że ryzyko aktualizacji uniemożliwiającej działanie "chińczyka" jest niewielkie. Ja bym kupił jakiś tani kabelek, wyglądem zbliżony do oryginału. Moim zdaniem nie warto przepłacać. Lepiej mieć kilka tańszych na zapas, niż jeden "pozłacany", który też może się rozlecieć.

#5 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 10 maja 2014 - 09:03

Witam.
Zużył się po wielu latach, dlatego też wolę oryginał, ale nie jest łatwo znaleźć w dobrej cenie, dlatego pytanie o zamiennik.
Nie wiem czy warto zajmować się produktami za 1-2 pln, bo donyślam się że może być to przsłowiowa jednorazówka, ale nie mam w tej materi zupełnie doświadczenia.
Może ktoś coś?

- - - Połączono posty - - -

Uprzedzam fakty.
Niestety dysponuję w tej chwili tylko telefonem i nie mam możliwości edycji tekstu, aby poprawić 2 literówki i dopisać jedno i...

Testowałem zamieniniki i oryginały. Te "no name", które są podobne do oryginału są bardzo kiepskiej jakości. Jeśli kupować to oryginał lub autoryzowany zamiennik znanej firmy - jak na przykład: Belkin, Griffin (choć można spotkać też lepsze lub gorsze np. od Hama w sklepach z elektroniką typu mm czy saturn etc.).

#6 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 10 maja 2014 - 09:12

Jeśli kabel zużył się po wielu latach, to raczej nie mamy do czynienia z iP5 wzwyż ;)

iPhone 5 jest już dwuletni więc podałem przykład ze złączem lightening, bo nawet jeżeli autor ma złącze 30pin to może innym się przyda taka wiadomość: często w aukcjach z takimi mega tanimi kablami jest adnotacja, że nie ma gwarancji, że po aktualizacji iOS będzie możliwa synchronizacja takim kablem.
•• iOS 7 blokuje nieoryginalne kable Lightning? | kabel Lightning nie ładuje iPhone'a - kable zamienniki Apple, iPhone, iPad - Lightning problemy

#7 zaneta12

zaneta12
  • 3 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 maja 2014 - 09:57

Stać Cię na iPhone'a a szkoda Ci wydać na oryginalny kabel? nie zbiedniejesz, jak raz zainwestujesz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych