Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 5 słąba bateria po momencie zanurzenia w wodzie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 janbucaro

janbucaro
  • 9 postów

Napisano 05 maja 2014 - 16:16

Witam forumowiczów. Przez przypadek wpadł mi telefon do pojemnika z wodą. W ciągu ułamka sekundy wyciągnąłem go i wysuszyłem. Wszystko działa jak należy, z tym,że bateria trzyma teraz krócej. możecie mi doradzić,czy wymiana baterii pomoże, czy problem tkwi głębiej?

#2 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 05 maja 2014 - 16:41

"wysuszyłem" to słowo brzmi złowrogo.. co z nim zrobiłeś po wyciągnięciu?

#3 janbucaro

janbucaro
  • 9 postów

Napisano 05 maja 2014 - 17:50

wysyszyłem przy pomocy recznika i temperatury otoczenia, bez żadnych tam suszarek, czy otwierania telefonu

- - - Połączono posty - - -

wysyszyłem przy pomocy recznika i temperatury otoczenia, bez żadnych tam suszarek, czy otwierania telefonu

#4 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 maja 2014 - 17:55

Poszukaj wątków o zalanych telefonach, jest tego cała masa. Nowego nie potrzeba.

#5 janbucaro

janbucaro
  • 9 postów

Napisano 05 maja 2014 - 18:22

schemat iBackupbot mojej baterii przy naładowaniu 100% [ATTACH=CONFIG]21429[/ATTACH] Nie wiem na czym polega ten wykres? Aktualnie poziom naładowania baterii wynosi 100% przy takich parametrach jak na zdjeciu. Możecie mi powiedzieć czy te parametry są w porzadku? Ps. robgrab wiem ze mnóstwo jest wątków o zalanych telefonach ale zaden z nich nie mówi o baterii dzieki wielkie

#6 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 05 maja 2014 - 18:39

bateria niema nic wspólnego z zalaniem , zapewniam Cię ze jest hermetyczna i nic się jej niestało, problem dotyczy zwiększonego poboru prądu przez telefon w wyniku zalania wodą, jak chcesz się jeszcze trochę pocieszyć iP to radze szybko udać się do serwisu na kąpiel PCB w wannie ultradźwiękowej i dokładnym oczyszczeniu z osadu powstałego w wyniku działania cieczy , bez tego to kwestia czasu kiedy iP zacznie świrować,a kiedy to już nastąpi to będzie za późno na naprawy

#7 eSpares24_com

eSpares24_com

• 200 postów
  • SkądFieldorfa 5a/d, Warszawa

Napisano 06 maja 2014 - 09:07

Lada moment pojawi się korozja i będziesz się powoli żegnał z poszczególnymi podzespołami telefonu… Tak jak kolega satmar napisał - konieczna jest kąpiel płyty głównej w wanience ultradźwiękowej + czyszczenie wszystkich styków + ewentualne przelutowanie gniazd, które są w słabym stanie.

#8 Krzys123.

Krzys123.
  • 34 postów

Napisano 06 maja 2014 - 13:50

Czemu nie dałes telefonu do ryżu ?

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 maja 2014 - 13:55

Czemu nie dałes telefonu do ryżu ?

Bo nie wierzy w internetowe bajki?

Parametry z programu, które wkleiłeś świadczą o tym, ze Twoja bateria jest w doskonałym stanie. Krótki czas pracy świadczy o tym, że masz jakieś zwarcie, które powoduje rozładowywanie baterii.
Generalnie to poszukaj dobrego serwisu, bo za kilka dni nie będzie już czego naprawiać.

#10 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 06 maja 2014 - 13:57

A w jakim celu miałby go tam wsadzać ? Ryż nie wyciągnie Ci wilgoci z płyty głównej. Potrzebne jest dokładne czyszczenie, a w przypadku ip5 trzeba odlutować shieldy, aby zrobić to dokładnie.

#11 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 maja 2014 - 14:01

w przypadku ip5 trzeba odlutować shieldy, aby zrobić to dokładnie.

Dokładnie tak, dlatego napisałem, że trzeba poszukać dobrego serwisu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych