Witam forumowiczów.
Przez przypadek wpadł mi telefon do pojemnika z wodą. W ciągu ułamka sekundy wyciągnąłem go
i wysuszyłem. Wszystko działa jak należy, z tym,że bateria trzyma teraz krócej. możecie mi doradzić,czy
wymiana baterii pomoże, czy problem tkwi głębiej?

Iphone 5 słąba bateria po momencie zanurzenia w wodzie
Started by
janbucaro
, 05 May 2014 16:16
10 replies to this topic
Posted 05 May 2014 - 16:16
Posted 05 May 2014 - 16:41
"wysuszyłem" to słowo brzmi złowrogo.. co z nim zrobiłeś po wyciągnięciu?
Posted 05 May 2014 - 17:50
wysyszyłem przy pomocy recznika i temperatury otoczenia, bez żadnych tam suszarek, czy otwierania telefonu
- - - Połączono posty - - -
wysyszyłem przy pomocy recznika i temperatury otoczenia, bez żadnych tam suszarek, czy otwierania telefonu
- - - Połączono posty - - -
Posted 05 May 2014 - 17:55
Poszukaj wątków o zalanych telefonach, jest tego cała masa. Nowego nie potrzeba.
Posted 05 May 2014 - 18:22
schemat iBackupbot mojej baterii przy naładowaniu 100%
[ATTACH=CONFIG]21429[/ATTACH]
Nie wiem na czym polega ten wykres? Aktualnie poziom naładowania baterii wynosi 100% przy takich parametrach jak na zdjeciu.
Możecie mi powiedzieć czy te parametry są w porzadku?
Ps. robgrab wiem ze mnóstwo jest wątków o zalanych telefonach ale zaden z nich nie mówi o baterii
dzieki wielkie
Posted 05 May 2014 - 18:39
bateria niema nic wspólnego z zalaniem , zapewniam Cię ze jest hermetyczna i nic się jej niestało, problem dotyczy zwiększonego poboru prądu przez telefon w wyniku zalania wodą, jak chcesz się jeszcze trochę pocieszyć iP to radze szybko udać się do serwisu na kąpiel PCB w wannie ultradźwiękowej i dokładnym oczyszczeniu z osadu powstałego w wyniku działania cieczy , bez tego to kwestia czasu kiedy iP zacznie świrować,a kiedy to już nastąpi to będzie za późno na naprawy
Posted 06 May 2014 - 09:07
Lada moment pojawi się korozja i będziesz się powoli żegnał z poszczególnymi podzespołami telefonu… Tak jak kolega satmar napisał - konieczna jest kąpiel płyty głównej w wanience ultradźwiękowej + czyszczenie wszystkich styków + ewentualne przelutowanie gniazd, które są w słabym stanie.
Posted 06 May 2014 - 13:50
Czemu nie dałes telefonu do ryżu ?
Posted 06 May 2014 - 13:55
Czemu nie dałes telefonu do ryżu ?
Bo nie wierzy w internetowe bajki?
Parametry z programu, które wkleiłeś świadczą o tym, ze Twoja bateria jest w doskonałym stanie. Krótki czas pracy świadczy o tym, że masz jakieś zwarcie, które powoduje rozładowywanie baterii.
Generalnie to poszukaj dobrego serwisu, bo za kilka dni nie będzie już czego naprawiać.
Posted 06 May 2014 - 13:57
A w jakim celu miałby go tam wsadzać ? Ryż nie wyciągnie Ci wilgoci z płyty głównej. Potrzebne jest dokładne czyszczenie, a w przypadku ip5 trzeba odlutować shieldy, aby zrobić to dokładnie.
Posted 06 May 2014 - 14:01
w przypadku ip5 trzeba odlutować shieldy, aby zrobić to dokładnie.
Dokładnie tak, dlatego napisałem, że trzeba poszukać dobrego serwisu.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users