Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock24.pl i dziwna odpowiedź.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rybarkiewicze

Rybarkiewicze
  • 34 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 04 maja 2014 - 14:15

Witam, mam możliwość kupienia iPhone 5s. Chcąc jednak sprawdzić czy posiada on simlocka wykupiłem usługę sprawdzenia czy model ma simlocka na simlock24.pl. Po wysłaniu imei otrzymałem odpowiedź, która nie była jednoznaczna - IPHONE 5S 16GB SILVER Germany TMobile Policy Unlock Locked. Napisałem więc do simlock24.pl z prośbą o wyjaśnienie czy sprawdzany przeze mnie iPhone ma simlocka. W wiadomości zwrotnej otrzymałem takie informacje. "Witam Telefon powinien być odblokowany. Proszę włożyć kartę sim innego operatora niż T-mobile i podłączyć telefon to iTunes, bądź włączyć wi-fi aby telefon się zaktualizował." POWINIEN BYĆ? "Według naszych informacji telefon powinien być odblokowany Dziękujemy" Nie wiem właściwie teraz co zrobić, nie poproszę przecież sprzedawcy, który zapewnia, że jest bez simlocka, żeby otworzył pudełko i to sprawdził. Może jest ktoś na tym forum kto się na tym zna i mógłby mi powiedzieć czy mogę być pewny, że jest odblokowany? Korzystał ktoś wcześniej z simlock24.pl? Poniżej jeszcze zostawiam imei urządzenia. Może wy jesteście w stanie sprawdzić czy ten iPhone posiada simlocka. 358687057061584

#2 Kozlov

Kozlov
  • 31 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 maja 2014 - 14:41

Nie rozumiem spraw jeżeli na aukcji/ogłoszeniu jest napisane, że telefon jest bez sim-locka, a gdy dostaniesz go i okaże się że ma blokadę, zostałeś wprowadzony w błąd a przedmiot nie jest zgodny z opisem. Telefon zwracasz, sprzedawca zwraca pieniądze.

#3 Rybarkiewicze

Rybarkiewicze
  • 34 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 04 maja 2014 - 15:53

wytłumacz mi więc jak telefony z Polskiej dystrybucji(tak jest napisane w aukcji) jest z sieci macierzystej Germany TMobile

#4 czarekpl

czarekpl

• 245 postów
  • SkądCiechanów, Poland

Napisano 05 maja 2014 - 07:43

to kup innego a tego olej jezeli sie cos nie zgadza

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych