Witam jestem nowy na forum, więc jeśli zły dział to bardzo przepraszam. Zacznę od tego, że przeszukałem całe google i nie znalazłem odp. na moje pytanie. A więc od początku Mam iphona 5 ipada 2, i teraz stwierdziłem, że czas na imaca, obecnie mam komputer z win7 i mi się . Mój budżet to około 4/4,5 tyś. zł . Za tą kase kupie używkę , no i tu się pojawia moje pytanie czy warto kupić 2 letniego Imca ?? Obawiam się żółtych plam na ekranie, uszkodzenia dysku itd. Nie chcę żeby to była skarbonka bez dna. Czy warto zaryzykować i kupić , czy sobie odpuścić ?? Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam:)

Czy warto kupić używanego imaca ??
Rozpoczęty przez
BoyJabuszko
, 04 maj 2014 12:20
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 maja 2014 - 12:20
Napisano 04 maja 2014 - 12:45
Byłem w identycznej sytuacji, miałem iPhona, ipada i chciałem maca. To było we wrześniu,chyba za niecałe 4 tys. złotych kupiłem imaca 27" mid 2010 i jestem zadowolony. Komputer na i5, dysk 1tb, grafika z 1gb, klawiatura Apple przewodowa z hubem usb + magic mouse i swietnie sie tego używa, głownie zależało mi na dużym obszarze roboczym (swietnie sie sprawdza przy tworzeniu dokumentów) i iMac w wersji 27" jest pod tym względem świetny. Plam i przebarwień na matrycy nie mam, natomiast w jednym miejscu mam trochę kurzu, niewiele, ale jednak. Za to widać to tylko na jednolitym tle i przy normalnym użytkowaniu komputera tego nie zauważam. Początkowo planowałem to oddać do serwisu żeby to zrobili, ale doszedłem do wniosku, że nie jest to zauważalne i z serwisem poczekam aż pojawią się jakieś poważniejsze problemy z matrycą, których na razie na szczęście brak.
Napisano 04 maja 2014 - 13:00
Dziękuje za odp. Ja swojego upatrzyłem w sklepie który zajmuje się tylko sprzedażą sprzętu apple. Standardowo jest 1mies. gwarancji Ale jest możliwość dokupienia aż do roku, więc chyba zaryzykuje
No bo "kto nie ryzykuje szampana nie pije"
- - - Połączono posty - - -
A mam jeszcze takie pytanie na co zwrócić uwagę przy kupnie ?

- - - Połączono posty - - -
A mam jeszcze takie pytanie na co zwrócić uwagę przy kupnie ?
Napisano 04 maja 2014 - 13:10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych