znacie może jakiś fajny edytor tekstu parę lat temu miałem notepad ++ ale teraz mam os x do tej pory miałem textWrangler ale nie jest na tyle wygodny jeśli znacie coś lepszego niż textWrangler daj cie znać

zaawansowany edytor tekstu
Rozpoczęty przez
gegtor
, 03 maj 2014 01:35
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 maja 2014 - 01:35
Napisano 03 maja 2014 - 07:16
Napisano 03 maja 2014 - 19:21
vim, tylko vim.
Napisano 04 maja 2014 - 08:06
Wszystko zależy - do czego? Jeden będzie wolał scrivenera, kto inny emacsa (o ile toto można jeszcze nazwać edytorem), vima, textedita, textwranglera czy jeszcze coś innego.
Do większości drobiazgów używam vim z włączonym kolorowaniem składni (bo Apple zapomniało to zrobić), jedynie do pisania w LaTeXu zmieniłem edytor na texpad (autouzupełnianie tagów, podgląd, obsługa blibliografii i złożonych, wieloplikowych dokumentów).
Napisano 04 maja 2014 - 22:22
Sugerując się Twoimi wyborami to może przypadnie Ci do gustu Sublime Text.znacie może jakiś fajny edytor tekstu parę lat temu miałem notepad ++ ale teraz mam os x do tej pory miałem textWrangler
Sublime Text: The text editor you'll fall in love with.
Napisano 06 maja 2014 - 19:21
vim z włączonym kolorowaniem składni (bo Apple zapomniało to zrobić)
Eeee. A gdzieś jest :syntax on w defaulcie? Może w jakichś ubuntach co najwyżej. Normalny, ludzki vim zawsze ma syntax off.
Napisano 07 maja 2014 - 06:58
Nie wiem, zawsze mam włączone. Przecież to jest wygodne - jakbym chciał być hardcorowcem to bym używał vi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych