Witam,
mam iPod'a toucha (wydaje mi się iż 3 generacji) z oprogramiwaniem iOS 5.1.1 chciałabym się dowiedzieć, czy jest możliwość odtwarzania na nim filmów z napisami BEZ potrzeby "scalania", czy "wklejania" napisów do filmu. Po prostu, czy mając napisy w formacie np.: SRT i oddzielnie plik avi, rmvb, czy jakimkolwiek innym (bo konwertowanie, to już udało mi się ogarnąć

), czy mogę to otworzyć razem, w jakimś programie nq iPodzie? (tak jak na Mac'u da się to zrobić w VLC) Szukałam na forum, ale każdy zeznaje co innego lub jest opisane scalanie filmów z napisami. (Jeśli nie obejdzie się bez tego nieszczęsnego "scalania", to proszę o podsunięcie jakiegoś prostego programu na Mac'a, który nie będzie zbyt skomplikowany na głowę blondynki :oops: )
+ może dość głupie pytanie, ale... Jak chcę pobrać niektóre programy z AppStore, to wyskakuje informacja, że potrzebuję uaktualnienia na 6.1 lub późniejszy. Na forum często czytałam, że jeśli ma się wcześniejszą wersję, to system zapyta, czy po prostu zainstalować program kompatybilny z tą poprzednią, no ale u mnie się tak nie dzieje... Na początku myślałam, że po prostu dany program nie miał żadnej wcześniejszej... Ogólnie, to pytanie jest takie, czy da się jakoś uaktualnić na 6.1 (choć w iTunes wyskakuję, że moja wersja jest aktualną) lub zrobić coś, żeby dało się pobierać te wcześniejsze wersje?
Mam nadzieję, że ktoś zrozumie moje dość zawiłe tłumaczenie i jakoś mnie oświeci
Z góry dziękuję!

P.S mam nadzieję, że tym razem umieszczam pytanie w dobrym dziale...