nie działające literki t,f,g,c,v na klawiaturze
Napisano 13 listopada 2007 - 12:35
Napisano 13 listopada 2007 - 12:38
Napisano 13 listopada 2007 - 13:11
Napisano 13 listopada 2007 - 13:14
No ok, ale po restore nie będe musiał go na nowo odblokowywać? Nie mam wifi więc moze być problem z simlockiem...
anysim`a nie musisz uzywac, ale trzeba zrobic jailbreak i activaction
Napisano 13 listopada 2007 - 13:22
Napisano 13 listopada 2007 - 13:30
Napisano 13 listopada 2007 - 13:40
jednak aby zrobić jailbreaka i aktywacje musisz mieć dostęp do internetu w iPhonie przez wi-fi.
A nie mogę przez GPRSa ?
Napisano 13 listopada 2007 - 14:11
Napisano 13 listopada 2007 - 16:19
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>items</key> <array> <dict> <key>cell</key> <string>PSLinkCell</string> <key>label</key> <string>Touch</string> </dict> <dict> <key>cell</key> <string>PSGroupCell</string> </dict> <dict> <key>cell</key> <string>PSLinkCell</string> <key>detail</key> <string>AboutController</string> <key>label</key> <string>About</string> </dict> <dict> <key>cell</key> <string>PSLinkCell</string> <key>detail</key> <string>DateTimeController</string> <key>label</key> <string>Date & Time</string> </dict> <dict> <key>cell</key> <string>PSLinkListCell</string> <key>default</key> <integer>60</integer> <key>defaults</key> <string>com.apple.springboard</string> <key>detail</key> <string>PSListItemsController</string> <key>key</key> <string>SBAutoLockTime</string> <key>label</key> <string>AUTOLOCK</string> <key>set</key> <string>setScreenLock:specifier:</string> <key>validTitles</key> <array> <string>1_MIN</string> <string>2_MIN</string> <string>3_MIN</string> <string>4_MIN</string> <string>5_MIN</string> <string>NEVER</string> </array> <key>validValues</key> <array> <integer>60</integer> <integer>120</integer> <integer>180</integer> <integer>240</integer> <integer>300</integer> <integer>-1</integer> </array> </dict> <dict> <key>action</key> <string>showPINSheet:</string> <key>cell</key> <string>PSLinkListCell</string> <key>customControllerClass</key> <string>DevicePINController</string> <key>detail</key> <string>PasscodeLockController</string> <key>get</key> <string>passcodeLockEnabled:</string> <key>label</key> <string>PASSCODE</string> <key>mode</key> <integer>0</integer> <key>pane</key> <string>DevicePINPane</string> </dict> <dict> <key>cell</key> <string>PSLinkCell</string> <key>label</key> <string>Network</string> </dict> <dict> <key>bundle</key> <string>BluetoothSettings</string> <key>isController</key> <false/> </dict> <dict> <key>cell</key> <string>PSLinkCell</string> <key>label</key> <string>Keyboard</string> </dict> <dict> <key>cell</key> <string>PSLinkCell</string> <key>detail</key> <string>ResetPrefController</string> <key>label</key> <string>Reset</string> </dict> </array> <key>title</key> <string>General</string> </dict> </plist>
---- Dodano 13-11-2007 o godzinie 18:27 ----
no pięknie... o ile "f" czasem działa to "t" już nie... Czy wpisując adres jailbreakme.com bez http:// też mnie połączy...? Może ktoś sprawdzić ?
Napisano 13 listopada 2007 - 18:07
http://limitededitio...ivity/#more-144
Napisano 13 listopada 2007 - 18:57

bplist00ŇUtitleUitemsWGeneral*"=JRWgjŃTcell[PSGroupCellÓ VdetailUlabel_AboutControllerZPSLinkCellUAboutŐ _requiredCapabilities\isControllerVbundleˇŃ[unifiedIPod YWallpaperÔ _HomeButtonControllerˇ[HOME_BUTTONÓ _DateTimeController]DATE_AND_TIMEÓ !_InternationalController]INTERNATIONALŮ#$ %&'( )*0189:;<[validValuesWdefault[validTitlesSkeySsetXdefaults¦*+,-./<x´đ,˙˙˙˙˙˙˙˙XAUTOLOCK¦234567Y1_MINUTESY2_MINUTESY3_MINUTESY4_MINUTESY5_MINUTESUNEVER^PSLinkListCell^SBAutoLockTime_setScreenLock:specifier:_com.apple.springboard_PSListItemsControllerŘ>?@A BC8DEFGHITmodeTpaneVaction_customControllerClassSgetNawet jeszcze inaczej, bo wklejając się coś pozmieniało...
Jak na niego nagram ten plik z linki od AxeVaxa lub to boje się, że będzie nieciekawie...
Jakieś rozwiązanie co do edycji plików .plist ? Swoją drogą czy to znaczy, że mam uszkodzony touchscreen ???! Nic z nim nie robiłem, nie upadł mi czy coś i do wczoraj chodził dobrze, choć tuż przedtem zaczęło się coś dziać... samo się klikało, a to już nie jest normalne, bo duchów w domu nie mam raczej ;]
---- Dodano 13-11-2007 o godzinie 22:16 ----
Pod tym adresem można zamienić binarny format plist do to ascii/text. Rozumiem, że aby wgrać owy plik musze owy ładniutki xml zamienić spowrotem na postać binarną...? Tylko jak...? Czy nikt tu tego wcześniej nie robił pod windowsem...? I czy trzeba jednak go zamieniać czy mozna wgrać plik w postaci xmla...? Help!!! Wymiękam... a taki fany fon...

Napisano 15 listopada 2007 - 09:52

Jeśli ktoś z was miał podobne problemy dajcie znać. Zastanawiam się jaka partia screenów miała ten defekt... Ponoć nie ma to znaczenia, ale... Po wpisaniu *3001#12345#* i wejściu w Versions mamy pole: LCD Panel ID. Moja seria zczyna się od 745***** Ponoć są jeszcze panele z serii 5******* od drugiego producenta. Nie ma to ponoć znaczenie, ale nigdzie nie doszukałem sie oficjalnego potwierdzenia.
Napisano 15 listopada 2007 - 10:02
Napisano 15 listopada 2007 - 17:47
Napisano 15 listopada 2007 - 23:33
Napisano 16 listopada 2007 - 12:42
Napisano 16 listopada 2007 - 13:48
Napisano 16 listopada 2007 - 14:28
Napisano 16 listopada 2007 - 15:46
Napisano 16 listopada 2007 - 16:04
Serio...?!! No to jakim cudem coś tak awaryjnego stało się tak popularne...? Ja słyszałem, że są one w stanie przetrwać całkiem niezłe upadki. Kto najdłużej używa tu iphone'a ? Spadł komuś kiedyś on czy wszyscy chuchają i dmuchają na to jak na jajko ? :>
Mi spadł z wysokości ponad 1 metra na parkiet - nic się nie stało..
Napisano 16 listopada 2007 - 16:20
Napisano 16 listopada 2007 - 17:36

Napisano 16 listopada 2007 - 17:45
Może mi się touch screen odmroził ? :> Właśnie się dowiedziałem, że telefonu nie można używać w ujemnych temperaturach :] Jakaś kpina mała. Uszczypnijcie mnie, bo chyba śnie. To ma być telefon mobilny, a nie przenośna słuchawka po domu. Żeby nie było, że jestem gołosłowny sami zobaczcie w specyfikacjach.
Po pierwsze nie umiecie czytać.. Na stronie której podałeś napisano:
# Operating temperature: 32° to 95° F (0° to 35° C)
# Nonoperating temperature: -4° to 113° F (-20° to 45° C)
Co oznacza, że stabilne działanie pracy iPhone Apple gwarantuje od 0° do 35° C - nie gwarantuje natomiast (a wręcz nie zaleca) pracy w temperaturach poniżej -20° i powyżej 45° C) - czyli nie ma tu nic na temat tego, że w temperaturach ujemnych (w Polsce było teraz może z -5°) iPhone nie działa..
Po drugie zobaczcie specyfikacje nt. optymalnych dla telefonów temperatur takich firm jak Nokia czy Sony Ericsson (o ile odważyli się je podać)
Po trzecie to, że wystąpił jeden taki przypadek nie oznacza, że to problem z urządzeniem - to prawdopodobnie sporadyczny problem (tak jak bad-pixel'e i inne defekty - występujące tylko w niewielkiej części telefonów)..
Wy oczywiście uwierzycie we wszystko co ktoś Wam powie/napisze i od razu przekreślacie produkt i producenta...
Oduczcie się tej ufności do każdego - w życiu na pewno Wam się to przyda
Napisano 16 listopada 2007 - 18:28
Mi spadł z wysokości ponad 1 metra na parkiet - nic się nie stało..
Wszystko zalezy jak spadnie. Sciezki od toucha biegna w okolo ekranu przy samym brzegu .Nawet najmniesze pekniecie wyszczypanie powoduje martwy obszar na touchu.Zauwaz ze literki ktore nie dzialaja sa w jednej lini pionowej poprostu nie dziala jedna z nitek ktore tworza siatke na ekranie.
Napisano 16 listopada 2007 - 20:25
Sciezki od toucha biegna w okolo ekranu przy samym brzegu .Nawet najmniesze pekniecie wyszczypanie powoduje martwy obszar na touchu.Zauwaz ze literki ktore nie dzialaja sa w jednej lini pionowej poprostu nie dziala jedna z nitek ktore tworza siatke na ekranie.
hm... sądzisz, że można to naprawić, czy ścieżki te są tak małe, że gołym okiem nie dostrzerzesz gdzie coś nie gra ? Pytam, bo widze, że masz doświadczenie

---- Dodano 16-11-2007 o godzinie 22:29 ----
A gdzie można dostać jakieś ładne i gustowne, ale nie za drogie "ochraniacze", które nie zamienią telefon w wielkiego iGumiaka...?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych