Cześć!
W sierpniu zeszłego roku kupiłem iPada mini pierwszej generacji. Jakiś czas temu (z miesiąc może) pojawił się u mnie problem z tzw. ghostingiem. Problem polega na tym, że pracując przez dłuższy czas w jednej aplikacji, po przełączeniu się do innej, bądź po powróceniu do ekranu domowego, widoczne jest "wypalenie" konturów aplikacji wyświetlanej przed chwilą. Nie jest to na powierzchni całego ekranu, a jedynie przy ramce (zarówno od boków, jak i od dołu i góry) na szerokości około 1 cm.
Trochę o tym czytałem i znalazłem, że jedynym lekarstwem jest wymiana urządzenia. Ponoć w Apple Store robią to od ręki. Jednak mój problem zaczyna się tutaj. Ja swojego iPada kupiłem w Vobisie.
I teraz pytanie: miał ktoś z tu obecnych podobne doświadczenie? Mam na myśli wymianę iPada przez Vobis?
Pozdrawiam i z góry dzięki za feedback,
D.!
[iPad mini 1 gen.] Ghosting ekranu
Rozpoczęty przez
Dominik Osyczka
, 28 kwi 2014 22:15
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 kwietnia 2014 - 22:15
Napisano 29 kwietnia 2014 - 17:39
Ja w moim Mini też mam ghosting ekranu , ale niestety zorientowałem się dopiero po upływie gwarancji ok. miesiąc temu ...
Teraz jakoś mi to nie przeszkadza i żyję z tym . A co do Vobisu to nie wiem , bo mój jest z iSpotu . Może spróbuj skontaktować się mailowo i zapytać o szczegóły przyjmowania urządzeń na gwarancje .
Napisano 29 kwietnia 2014 - 22:32
Dzięki za zainteresowanie! Wybiorę się do Vobisu po długim weekendzie i zapytam bezpośrednio u źródła co z tym fantem zrobić ;-)
Napisano 29 kwietnia 2014 - 22:39
Sklepy typu Vobis zajmują się takimi sprawami jak wyjdą zaraz po kupnie, wtedy by może sami z siebie wymienili, po tak długim czasie po prostu wyślą do serwisu autoryzowanego, jako posrednik.. szybciej to załatwisz sam się do takiego udając...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych