ios 7.1 jak znaleźć ścieżkę
Napisano 28 kwietnia 2014 - 10:26
Napisano 28 kwietnia 2014 - 13:47
Napisano 29 kwietnia 2014 - 07:13
Napisano 29 kwietnia 2014 - 08:46
Napisano 29 kwietnia 2014 - 14:24
Jaki plik - plik nazywa się client.ovpn
Jak wgrywałeś - przesłałem plik client.ovpn mailem, w urządzeniu ipad air zainstalowałem program openvpn dzięki czemu po odebraniu maila z plikiem client.ovpn mogłem go wgrać. OpenVpn nie chce mi wystartować - komunikat związany z certyfikatami. Po różnych modyfikacjach pliku konfiguracyjnego client.ovpn postanowiłem przesłać 3 pliki ca,cert i key aplikacją itunes z komp sys. Windows7 do ipad air sys. ios7.1
gdzie wgrywałeś - wgrałem to do ipada aplikacją itunes - dokładnie tego teraz nie określę bo nie mam sprzętu przed sobą
co chcesz w ogóle zrobić - chcę uruchomić OpenVpn lecz w pliku konfiguracyjnym clent.ovpn chciałbym wskazać lokalizację 3 plików i w tym celu potrzebuję określić ścieżkę dostępu
Pliki konfiguracyjne ca,cert i key działają w środowisku Windows także są sprawne
szukając po necie zauważyłem, że ścieżka powinna się zaczynać od /user/.... ,w apple nie ma dysku C lub D jak to jest w sys. Windows, a co do systemu ios.7.1 to już nie mam zielonego pojęcia
Gdyby coś jeszcze nie było jasne to proszę pisać i z góry dziękuję za pomoc
Napisano 29 kwietnia 2014 - 15:07
Czy nie chodzi Ci przypadkiem o to: https://www.ivpn.net...pn-connect.html ?Pogrubione to pytania z posta wyżej
Jaki plik - plik nazywa się client.ovpn
Jak wgrywałeś - przesłałem plik client.ovpn mailem, w urządzeniu ipad air zainstalowałem program openvpn dzięki czemu po odebraniu maila z plikiem client.ovpn mogłem go wgrać. OpenVpn nie chce mi wystartować - komunikat związany z certyfikatami. Po różnych modyfikacjach pliku konfiguracyjnego client.ovpn postanowiłem przesłać 3 pliki ca,cert i key aplikacją itunes z komp sys. Windows7 do ipad air sys. ios7.1
gdzie wgrywałeś - wgrałem to do ipada aplikacją itunes - dokładnie tego teraz nie określę bo nie mam sprzętu przed sobą
co chcesz w ogóle zrobić - chcę uruchomić OpenVpn lecz w pliku konfiguracyjnym clent.ovpn chciałbym wskazać lokalizację 3 plików i w tym celu potrzebuję określić ścieżkę dostępu
Pliki konfiguracyjne ca,cert i key działają w środowisku Windows także są sprawne
szukając po necie zauważyłem, że ścieżka powinna się zaczynać od /user/.... ,w apple nie ma dysku C lub D jak to jest w sys. Windows, a co do systemu ios.7.1 to już nie mam zielonego pojęcia
Gdyby coś jeszcze nie było jasne to proszę pisać i z góry dziękuję za pomoc
Co do ścieżki: jeżeli wysłałeś sobie ten plik mailem i otworzyłeś go w jakieś aplikacji to ten plik będzie gdzieś w plikach aplikacji, niestety bez jailbreak nie będziesz wiedział jaki to katalog, ponieważ pliki są przechowywane zazwyczaj w /Users/Library/nazwa/*, natomiast foldery aplikacji nie są nazwane według nazwy aplikacji tylko według jakiegoś id, które mógłbyś bez problemu podejrzeć gdybyś miał jailbreak np. przez iFile, ale bez jailbreaka tego nie podejrzysz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych