Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

ios 7.1 jak znaleźć ścieżkę

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 jarek1212

jarek1212
  • 3 posts

Posted 28 April 2014 - 10:26

Jak w temacie, umieściłem pliki w ios 7.1 a teraz chciałbym odnaleźć ścieżkę gdzie to jest. Może ktoś wie przy pomocy jakiego narzędzia można to ustalić

#2 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 April 2014 - 13:47

Zadaj pytanie jeszcze raz, tym razem w zrozumiałej wersji.

#3 jarek1212

jarek1212
  • 3 posts

Posted 29 April 2014 - 07:13

Wgrywam plik konfiguracyjny. W tym pliku muszę wskazać ścieżkę gdzie znajdują się pliki. Tak jak w systemie Windows wgram pliki na dysk C do katalogu nowy - ścieżka będzie wyglądała C:\nowy. Teraz wgrałem pliki do systemu ios7.1 ale nie wiem jak jest ścieżka oraz jak ją ustalić.

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 29 April 2014 - 08:46

Jaki plik, jak wgrywałeś, gdzie wgrywałeś, na co wgrywałeś, czym wgrywałeś, co chcesz w ogóle zrobić. Czy tak trudno podać niezbędne minimum informacji? Wróżki forumowe są już na majówce, a my w myślach czytać nie umiemy.

#5 jarek1212

jarek1212
  • 3 posts

Posted 29 April 2014 - 14:24

Pogrubione to pytania z posta wyżej
Jaki plik - plik nazywa się client.ovpn
Jak wgrywałeś - przesłałem plik client.ovpn mailem, w urządzeniu ipad air zainstalowałem program openvpn dzięki czemu po odebraniu maila z plikiem client.ovpn mogłem go wgrać. OpenVpn nie chce mi wystartować - komunikat związany z certyfikatami. Po różnych modyfikacjach pliku konfiguracyjnego client.ovpn postanowiłem przesłać 3 pliki ca,cert i key aplikacją itunes z komp sys. Windows7 do ipad air sys. ios7.1
gdzie wgrywałeś - wgrałem to do ipada aplikacją itunes - dokładnie tego teraz nie określę bo nie mam sprzętu przed sobą
co chcesz w ogóle zrobić - chcę uruchomić OpenVpn lecz w pliku konfiguracyjnym clent.ovpn chciałbym wskazać lokalizację 3 plików i w tym celu potrzebuję określić ścieżkę dostępu
Pliki konfiguracyjne ca,cert i key działają w środowisku Windows także są sprawne
szukając po necie zauważyłem, że ścieżka powinna się zaczynać od /user/.... ,w apple nie ma dysku C lub D jak to jest w sys. Windows, a co do systemu ios.7.1 to już nie mam zielonego pojęcia
Gdyby coś jeszcze nie było jasne to proszę pisać i z góry dziękuję za pomoc

#6 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 29 April 2014 - 15:07

Pogrubione to pytania z posta wyżej
Jaki plik - plik nazywa się client.ovpn
Jak wgrywałeś - przesłałem plik client.ovpn mailem, w urządzeniu ipad air zainstalowałem program openvpn dzięki czemu po odebraniu maila z plikiem client.ovpn mogłem go wgrać. OpenVpn nie chce mi wystartować - komunikat związany z certyfikatami. Po różnych modyfikacjach pliku konfiguracyjnego client.ovpn postanowiłem przesłać 3 pliki ca,cert i key aplikacją itunes z komp sys. Windows7 do ipad air sys. ios7.1
gdzie wgrywałeś - wgrałem to do ipada aplikacją itunes - dokładnie tego teraz nie określę bo nie mam sprzętu przed sobą
co chcesz w ogóle zrobić - chcę uruchomić OpenVpn lecz w pliku konfiguracyjnym clent.ovpn chciałbym wskazać lokalizację 3 plików i w tym celu potrzebuję określić ścieżkę dostępu
Pliki konfiguracyjne ca,cert i key działają w środowisku Windows także są sprawne
szukając po necie zauważyłem, że ścieżka powinna się zaczynać od /user/.... ,w apple nie ma dysku C lub D jak to jest w sys. Windows, a co do systemu ios.7.1 to już nie mam zielonego pojęcia
Gdyby coś jeszcze nie było jasne to proszę pisać i z góry dziękuję za pomoc

Czy nie chodzi Ci przypadkiem o to: https://www.ivpn.net...pn-connect.html ?

Co do ścieżki: jeżeli wysłałeś sobie ten plik mailem i otworzyłeś go w jakieś aplikacji to ten plik będzie gdzieś w plikach aplikacji, niestety bez jailbreak nie będziesz wiedział jaki to katalog, ponieważ pliki są przechowywane zazwyczaj w /Users/Library/nazwa/*, natomiast foldery aplikacji nie są nazwane według nazwy aplikacji tylko według jakiegoś id, które mógłbyś bez problemu podejrzeć gdybyś miał jailbreak np. przez iFile, ale bez jailbreaka tego nie podejrzysz.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users