Witam Was serdecznie drodzy forumowicze. Wczoraj w moim iphone 4 pojawił się pewien problem. Mianowicie telefon był podłączony do ładwoarki, a ja oglądałem jakiś film na YouTube. W pewnym momencie ekran zaczął świrować, migać na zielono lub niebiesko. Wyłączyłem telefon, odczekałem chwilę i włączyłem spowrotem. Włączał się normalnie, było widać logo apple, ale po kilkunastu sekundach problem znowu się pojawił. Dzisiaj rano, po odczekaniu całej nocy telefon pochodził normalnie z 15 minut. Nie mam pojęcia co robić, zrobiłem już hard reseta, restore i update systemu. Bardzo proszę o jakiekolwiek rady.

iPhone 4- ekran po kilku minutach miga na różne kolory.
Rozpoczęty przez
Jakub Czechowicz
, 27 kwi 2014 11:03
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 kwietnia 2014 - 11:03
Napisano 27 kwietnia 2014 - 12:04
Ekran wymieniałeś?
Napisano 27 kwietnia 2014 - 12:07
tak, ekran był wymieniany. Ale najdziwniejsze jest to że przez chwile działa, a potem zaczyna się stroboskop... Nigdzie nie spotkałem się z takim problemem...
Napisano 27 kwietnia 2014 - 12:39
Albo pada grafika, albo pada ekran.. ekran skąd? Bo jak z allegro to może być podróbka i to ekran może być winny.
Napisano 27 kwietnia 2014 - 12:52
nie mam pojęcia, kupiłem ten telefon z wymienionym już ekranem. Da się to jakoś zdiagnozować bez zbędnego wydawania pieniążków?
Napisano 27 kwietnia 2014 - 13:14
Spotkałem się z analogiczną sytuacją i objawami. Tak jak mówisz ekran działał prawidłowo przez pierwsze minuty użytkowania później mrugał i zmieniał kolory. Okazało się że poprzedni właściciel wymieniał ekran na własną rękę a nie serwis.
Napisano 27 kwietnia 2014 - 15:15
czyli co, bez serwisu się nie obejdzie? napewno problem z hardwarem?
Napisano 27 kwietnia 2014 - 17:25
czyli co, bez serwisu się nie obejdzie? napewno problem z hardwarem?
Czy napewno to zawsze jest ciężko ocenić na odległość, jak chcesz być pewny to odtwórz iPhona do czystego softu ale wydaje mi się że diagnoza w fachowym serwisie będzie wskazana. Wymiana wyświetlacza na nowy to koszt 150-200 zł i jest to lepsze rozwiązanie niż gdybyś sprzedał swój jako uszkodzony i kupił używkę bo nigdy nie wiesz przy używanym sprzęcie czy nie trafisz na podobny mankament.
Napisano 28 kwietnia 2014 - 10:13
W pierwszej kolejności należy sprawdzić telefon na innym ekranie. Jeśli usterka na drugim ekranie również będzie występować to oznacza, że uszkodzona jest płyta główna, usterka raczej nie do naprawienia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych