Witam Was serdecznie drodzy forumowicze. Wczoraj w moim iphone 4 pojawi艂 si臋 pewien problem. Mianowicie telefon by艂 pod艂膮czony do 艂adwoarki, a ja ogl膮da艂em jaki艣 film na YouTube. W pewnym momencie ekran zacz膮艂 艣wirowa膰, miga膰 na zielono lub niebiesko. Wy艂膮czy艂em telefon, odczeka艂em chwil臋 i w艂膮czy艂em spowrotem. W艂膮cza艂 si臋 normalnie, by艂o wida膰 logo apple, ale po kilkunastu sekundach problem znowu si臋 pojawi艂. Dzisiaj rano, po odczekaniu ca艂ej nocy telefon pochodzi艂 normalnie z 15 minut. Nie mam poj臋cia co robi膰, zrobi艂em ju偶 hard reseta, restore i update systemu. Bardzo prosz臋 o jakiekolwiek rady.

iPhone 4- ekran po kilku minutach miga na r贸偶ne kolory.
Rozpocz臋ty przez
Jakub Czechowicz
, 27 kwi 2014 11:03
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 kwietnia 2014 - 11:03
Napisano 27 kwietnia 2014 - 12:04
Ekran wymienia艂e艣?
Napisano 27 kwietnia 2014 - 12:07
tak, ekran by艂 wymieniany. Ale najdziwniejsze jest to 偶e przez chwile dzia艂a, a potem zaczyna si臋 stroboskop... Nigdzie nie spotka艂em si臋 z takim problemem...
Napisano 27 kwietnia 2014 - 12:39
Albo pada grafika, albo pada ekran.. ekran sk膮d? Bo jak z allegro to mo偶e by膰 podr贸bka i to ekran mo偶e by膰 winny.
Napisano 27 kwietnia 2014 - 12:52
nie mam poj臋cia, kupi艂em ten telefon z wymienionym ju偶 ekranem. Da si臋 to jako艣 zdiagnozowa膰 bez zb臋dnego wydawania pieni膮偶k贸w?
Napisano 27 kwietnia 2014 - 13:14
Spotka艂em si臋 z analogiczn膮 sytuacj膮 i objawami. Tak jak m贸wisz ekran dzia艂a艂 prawid艂owo przez pierwsze minuty u偶ytkowania p贸藕niej mruga艂 i zmienia艂 kolory. Okaza艂o si臋 偶e poprzedni w艂a艣ciciel wymienia艂 ekran na w艂asn膮 r臋k臋 a nie serwis.
Napisano 27 kwietnia 2014 - 15:15
czyli co, bez serwisu si臋 nie obejdzie? napewno problem z hardwarem?
Napisano 27 kwietnia 2014 - 17:25
czyli co, bez serwisu si臋 nie obejdzie? napewno problem z hardwarem?
Czy napewno to zawsze jest ci臋偶ko oceni膰 na odleg艂o艣膰, jak chcesz by膰 pewny to odtw贸rz iPhona do czystego softu ale wydaje mi si臋 偶e diagnoza w fachowym serwisie b臋dzie wskazana. Wymiana wy艣wietlacza na nowy to koszt 150-200 z艂 i jest to lepsze rozwi膮zanie ni偶 gdyby艣 sprzeda艂 sw贸j jako uszkodzony i kupi艂 u偶ywk臋 bo nigdy nie wiesz przy u偶ywanym sprz臋cie czy nie trafisz na podobny mankament.
Napisano 28 kwietnia 2014 - 10:13
W pierwszej kolejno艣ci nale偶y sprawdzi膰 telefon na innym ekranie. Je艣li usterka na drugim ekranie r贸wnie偶 b臋dzie wyst臋powa膰 to oznacza, 偶e uszkodzona jest p艂yta g艂贸wna, usterka raczej nie do naprawienia.
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych