Witam Was serdecznie drodzy forumowicze. Wczoraj w moim iphone 4 pojawił się pewien problem. Mianowicie telefon był podłączony do ładwoarki, a ja oglądałem jakiś film na YouTube. W pewnym momencie ekran zaczął świrować, migać na zielono lub niebiesko. Wyłączyłem telefon, odczekałem chwilę i włączyłem spowrotem. Włączał się normalnie, było widać logo apple, ale po kilkunastu sekundach problem znowu się pojawił. Dzisiaj rano, po odczekaniu całej nocy telefon pochodził normalnie z 15 minut. Nie mam pojęcia co robić, zrobiłem już hard reseta, restore i update systemu. Bardzo proszę o jakiekolwiek rady.

iPhone 4- ekran po kilku minutach miga na różne kolory.
Started by
Jakub Czechowicz
, 27 Apr 2014 11:03
8 replies to this topic
Posted 27 April 2014 - 11:03
Posted 27 April 2014 - 12:04
Ekran wymieniałeś?
Posted 27 April 2014 - 12:07
tak, ekran był wymieniany. Ale najdziwniejsze jest to że przez chwile działa, a potem zaczyna się stroboskop... Nigdzie nie spotkałem się z takim problemem...
Posted 27 April 2014 - 12:39
Albo pada grafika, albo pada ekran.. ekran skąd? Bo jak z allegro to może być podróbka i to ekran może być winny.
Posted 27 April 2014 - 12:52
nie mam pojęcia, kupiłem ten telefon z wymienionym już ekranem. Da się to jakoś zdiagnozować bez zbędnego wydawania pieniążków?
Posted 27 April 2014 - 13:14
Spotkałem się z analogiczną sytuacją i objawami. Tak jak mówisz ekran działał prawidłowo przez pierwsze minuty użytkowania później mrugał i zmieniał kolory. Okazało się że poprzedni właściciel wymieniał ekran na własną rękę a nie serwis.
Posted 27 April 2014 - 15:15
czyli co, bez serwisu się nie obejdzie? napewno problem z hardwarem?
Posted 27 April 2014 - 17:25
czyli co, bez serwisu się nie obejdzie? napewno problem z hardwarem?
Czy napewno to zawsze jest ciężko ocenić na odległość, jak chcesz być pewny to odtwórz iPhona do czystego softu ale wydaje mi się że diagnoza w fachowym serwisie będzie wskazana. Wymiana wyświetlacza na nowy to koszt 150-200 zł i jest to lepsze rozwiązanie niż gdybyś sprzedał swój jako uszkodzony i kupił używkę bo nigdy nie wiesz przy używanym sprzęcie czy nie trafisz na podobny mankament.
Posted 28 April 2014 - 10:13
W pierwszej kolejności należy sprawdzić telefon na innym ekranie. Jeśli usterka na drugim ekranie również będzie występować to oznacza, że uszkodzona jest płyta główna, usterka raczej nie do naprawienia.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users