Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

wyświetlacz w iphonie 5s - z czego

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 chipster

chipster
  • 5 posts

Posted 26 April 2014 - 09:49

mam takie pytanie, z czego, z jakiego szkła, jest wykonany wyświetlacz w iphonie 5s? jaka gorilla lub inna technika? I proszę o podanie linka do źródła. Pytanie bierze się stąd, że jest to podobno żadne gorilla glass, tylko zwykłe szkło utwardzone /stąd konieczność lub żwawa ochota do montowania przez userów na ekranie ochronnych folii/. I jak to jest?

#2 Arkhan

Arkhan
  • 1214 posts

Posted 26 April 2014 - 11:23

Cieżko wygooglować? Gorilla Glass, chyba 3 z tego co pamiętam .. A ludzie naklejają folię bo są świadomi tego że każdy ekran się rysuje bez względu na zabezpieczenia a folia nie przeszkadza i pozwala utrzymać ekran w czystości przez cały czas użytkowania.

#3 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 26 April 2014 - 11:30

Pytanie bierze się stąd, że jest to podobno żadne gorilla glass, tylko zwykłe szkło utwardzone

Zepsuje Ci światopogląd - Gorilla Glass to właśnie szkło utwardzone.

/stąd konieczność lub żwawa ochota do montowania przez userów na ekranie ochronnych folii/. I jak to jest?

A to się bierze stąd, że nawet gorilla glass nie ma szans w starciu z małym ziarenkiem piasku w kieszeni.

#4 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 26 April 2014 - 11:41

Dlatego w kieszeni noszę telefon we wsuwce i nadal nie rozumiem tych, którzy pakują swojego iPhone'a w folie i inne okropieństwa na stałe :D

#5 chipster

chipster
  • 5 posts

Posted 26 April 2014 - 11:44

Zepsuje Ci światopogląd - Gorilla Glass to właśnie szkło utwardzone.
A to się bierze stąd, że nawet gorilla glass nie ma szans w starciu z małym ziarenkiem piasku w kieszeni.

i po co ta złośliwość? poglądu mi nie zepsułeś, jedynie prosiłem o podanie źródła, a temu mi nie podałeś. Na stronie apple też nie widzę źródła, nic o tym z czego jest wykonany ekran. A poza tym nie ma znaku równości między gorilla glass a szkłem hartowanym, wiec nie jesteś w temacie kompletnie.

Nadal proszę o podanie linka do strony, najlepiej producenta, jakie to szło, a może plastik ? :D

#6 Arkhan

Arkhan
  • 1214 posts

Posted 26 April 2014 - 11:50

Let me google that for you

Czy to było takie trudne? Serio?
A co do tekstu o plastikowym ekranie to już jest 100% pewności że jesteś tylko hejterem apple, twoje posty nie trzymają się kupy w jednym piszesz że nie znasz systemu czyli nie używałeś, w drugim piszesz że klawiatura jest beznadziejna, a teraz piszesz że ekran to może plastik, czyli nawet w ręku nie miałeś iPhone 5s .. gratulacje. I to jak bronisz szajsunga jest piękne..

#7 chipster

chipster
  • 5 posts

Posted 26 April 2014 - 11:51

[url=http://lmgtfy.com/?q=iPhone+5s+gsmarena]Let me google that for you[/url]

Czy to było takie trudne? Serio?
A co do tekstu o plastikowym ekranie to już jest 100% pewności że jesteś tylko hejterem apple, twoje posty nie trzymają się kupy w jednym piszesz że nie znasz systemu czyli nie używałeś, w drugim piszesz że klawiatura jest beznadziejna, a teraz piszesz że ekran to może plastik, czyli nawet w ręku nie miałeś iPhone 5s .. gratulacje. I to jak bronisz szajsunga jest piękne..

już przejrzałeś moje posty? świetnie :D czyli mogę ci znaleźć inne zajęcie, bo widzę, że się nudzisz

#8 Arkhan

Arkhan
  • 1214 posts

Posted 26 April 2014 - 11:53

Twoje posty przeglądałem od pierwszego posta, od razu śmierdzisz hejterem, raport poszedł za priva.

#9 JaN008

JaN008
  • 284 posts

Posted 26 April 2014 - 15:52

Wracając do tematu jest na 100% Corning Gorilla Glass ale druga generacja.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users