Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 z orange w play PROBLEM

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 gosc11

gosc11
  • 7 posts

Posted 26 April 2014 - 07:12

Witam to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc. Kupilem telefon (soft 7.1.1) on osoby prywatnej przez internet. Po wlozeniu przycietej karty mikroSIM do rozmiaru nano telefon przez chwile pokazal zasieg Play a nastepnie brak sieci. Po wyrobieniu nowej karty u operatora juz w formacie nano znow analogiczna sytuacje. Od sprzedawcy uslyszalem ze telefon jest z Orange, po zakonczeniu umowy simlock zostal zdjety a telefon nie dziala z kartami Play na abonament. Dodal ze nie pytalem o to wiec wszystko jest zgodne z umowa. Stwierdzil ze telefon dziala z oferta na karte wiec musze sobie zmienic lub wgrac jakies oprogramowanie. Czy ktos mial taka sytuacje? Czekam na porady i podpowiedzi co zrobic.

#2 satmar

satmar
  • 788 posts
  • SkądInowrocław

Posted 26 April 2014 - 09:11

na Twoim miejscu podszedł bym do pierwszego lepszego komisu GSM i grzecznie poprosił o sprawdzenie iP na innych kartach np. z plusa , t-mobile, być może simlock nie jest zdjęty , sprawdz tez czy masz zasięg na kartach Orange , chwilowy zasięg i jego zanik po paru sekundach występuje też jeżeli telefon jest zablokowany przez operatora.

#3 gosc11

gosc11
  • 7 posts

Posted 26 April 2014 - 13:03

Bylem w komisie, karta z plusa i orange dzialaja a z playa 3 karty (abonament i karta) nie dzialaja.

#4 satmar

satmar
  • 788 posts
  • SkądInowrocław

Posted 26 April 2014 - 18:43

postaraj się sprawdzić z jakiej sieci był iP , coś mi się wydaje że był mały przekręt i telefon pochodzi z play i jest zablokowany , innego rozwiązania nie widzę , oczywiście mogę się mylić ale sprawdzić nie zaszkodzi :)

#5 gosc11

gosc11
  • 7 posts

Posted 26 April 2014 - 20:49

telefon jest z orange lecz po zakonczeniu umowy zostal sciagniety simlock, ja tego nie ogarniam jest tak jakby mial alergie na Play.

#6 satmar

satmar
  • 788 posts
  • SkądInowrocław

Posted 27 April 2014 - 11:03

zrób reset ustawień sieciowych ew. restore i przeprowadz aktywacje z kartą play w czytniku

#7 gosc11

gosc11
  • 7 posts

Posted 29 April 2014 - 14:44

czy jest mozliwosc aby telefon nie dzialal tylko w jednej sieci?

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 29 April 2014 - 17:38

czy jest mozliwosc aby telefon nie dzialal tylko w jednej sieci?

Oczywiście, jeżeli jest przez tę sieć zablokowany po IMEI.

#9 gosc11

gosc11
  • 7 posts

Posted 29 April 2014 - 17:47

ale przez moment zalapal mi zasieg i nawet wykonalem polaczenie, a to czy jest zablokowany mam sprawdzic u swojego operatora czy tam skad pochodzi telefon?

- - - Połączono posty - - -

a w jakiej sytuacji telefon zostaje zablokowany przez imei?

#10 kubbach

kubbach
  • 80 posts

Posted 29 April 2014 - 21:20

Telefon zostaje zablokowany gdy właściciel zgłosi jego kradzież/utratę w celu wyłudzenia ubezpieczenia. Częsta praktyka za granicą. Skoro telefon nie działa w Play to tam wlasnie sprawdź czy nie trafił na tzw "czarną listę"

#11 gosc11

gosc11
  • 7 posts

Posted 30 April 2014 - 15:14

mam dowod zakupu a nr IMEI zgadza sie z pudelkiem

#12 gosc11

gosc11
  • 7 posts

Posted 05 May 2014 - 09:42

czytalem inne posty ludzi z 2009,2010 roku i mieli to samo, telefon gubil zasieg. czy ktos orientuje sie moze czy jest juz na to jakis sposob?

#13 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 05 May 2014 - 10:58

czytalem inne posty ludzi z 2009,2010 roku i mieli to samo, telefon gubil zasieg. czy ktos orientuje sie moze czy jest juz na to jakis sposob?

Owszem. Przenieść numer do Orange i mieć święty spokój.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users