Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Powracające e-maile przy autoresponderze Mail

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Piotr_legnica

Piotr_legnica
  • 3 posts

Posted 22 April 2014 - 07:53

Witam, po ustawieniu autorespondera w Mail wszystko działa jak należy. Odbiorcy otrzymują automatycznie odpowiedź o nieobecności. Jednak przy każdym automatycznym sprawdzaniu poczty bombardowany jestem e-mailami zwrotnymi RE (u mnie z częstotliwością co 1-2 minuty). Wygląda na to, że autoresponder wysyła mi wiadomość zwrotną na e-maila testowego, którego wysłałem wczoraj od siebie (z jednego konta pocztowego na drugie), by sprawdzić, czy autoresponder działa. Niestety teraz otrzymuję ciągle właśnie na tego maila testowego odpowiedź od autorespondera. Dlaczego się to dzieje? Jak tego uniknąć?

#2 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 22 April 2014 - 08:22

Sprawdź czy na serwerze nie masz gdzieś zaznaczonej opcji o wysyłaniu kopii zwrotki do Ciebie.

#3 Piotr_legnica

Piotr_legnica
  • 3 posts

Posted 22 April 2014 - 09:08

Gdyby tak było, każdy mój e-mail, niezależnie od tego czy jest włączony autoresponder, wracałby do mnie jako kopia. A tak się dzieje tylko w autoresponderze i co dziwne, dotyczy tylko e-maili testowych wysłanych wczoraj na próbę działania respondera. Teraz np. wysyłam e-maile i zwrotka nie nie nie przychodzi. Wiem to po wątku e-maila, na który przychodzi zwrotka. Wszystkie zwrotki dotyczą jedynie 2 e-maili testowych wysłanych wczoraj: RE RE RE.... Test 1 oraz RE RE RE....Test 2.

#4 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 22 April 2014 - 10:24

No to jest dla mnie dziwne i nie mam pomysłów.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users