Brak mozliwości wysłania SMS, tylko iMessage
Napisano 19 kwietnia 2014 - 23:25
Napisano 19 kwietnia 2014 - 23:32
Napisano 20 kwietnia 2014 - 07:20
Napisano 20 kwietnia 2014 - 09:32
Napisano 20 kwietnia 2014 - 09:56
Po kilku wysłanych i otrzymanych wiadomościach telefon sie nauczy, że ma wysyłać tylko smsPrzerabiałem. Zaznaczony dymek rzeczywiście jest wysłany ponownie jako SMS, jednak kolejne są znowu niebieskie. Masakra.
Napisano 20 kwietnia 2014 - 10:31
Napisano 20 kwietnia 2014 - 12:28
jeśli po kilku minutach nie zostanie dostarczona to wysyła jako SMS/MMS
Nie wysyła. Wysłałem wczoraj kilka wiadomości, wszystkie poszły jako iMessage. Przepadły gdzieś w kosmosie.
Można natychmiast wysłać jako SMS/MMS przytrzymując palec na wpisie wysłanym na niebiesko
Udaje się raz na milion. W zdecydowanej większości nie zdążę kliknąć i przyrzymać dymku, bo wiadomość się wysyła. A jak już się wyśle, to nie ma możliwości zmiany tej wiadomości na SMS.
Jeśli trzeba to można całkowicie wyłączyć wysyłanie jako iMessage w Ustawienia\Wiadomości.
Można, tylko wszyscy pozostali znajomi, którzy mają iPhony nie będą otrzymywać iMessage.
Krótko mówiąc, to rozwiązanie to jakaś paranoja. Nie wiem co za kretyn w Apple to wymyślił. Nie można było po prostu dać osobnego typu wiadomości, tak jak jest to rozwiązane w Facetime? Trzy pozycje: SMS, iMessage, Facetime i tyle, zero problemów.
IMHO najlepszym wyjściem pozbycia się wszelkich problemów będzie chyba również wymiana telefonu żonie.
Tylko teraz wszyscy inni nasi znajomi, którzy mają iPhony będą do nas nadal wysyłać iMessage. I ani my, ani oni nie będą wiedzieć, że wiadomości nie doszły i pętla się zamyka.
Po postu mam dość iPhonów.
Napisano 20 kwietnia 2014 - 12:41
Napisano 20 kwietnia 2014 - 17:05
Napisano 20 kwietnia 2014 - 17:15
jemu chodzi o to, że on juz nie ma iPhona a inne iPhony nadal myślą, że mogą wysyłać iMessage na jego numer.@jaroo: Ale nie musisz natychmiast po kliknięciu wyślij przytrzymywać wiadomości, żeby wysłać ją jako SMS/MMS. Możesz to zrobić do czasu potwierdzenia dostarczenia jej jako iMessage. Ale czekaj... coś mi świta - czy żona nie ma przypadkiem iPada albo Macbooka z włączoną aplikacją Wiadomości? Jeśli tak to tam jest dostarczana wiadomość jako iMessage i faktycznie nie będziesz miał czasu, żeby przytrzymać ją i wysłać ją jako SMS.
Napisano 20 kwietnia 2014 - 17:26

Napisano 20 kwietnia 2014 - 17:41
Włóż swoją kartę sim do telefonu żony i wyłącz w ustawieniach iMessage dla swojego numeru telefonu.
Nie działa.
Słuchajcie, jeśli przez dwa lata miałem iPhona i mam kilka znajomych osób, które nadal mają iPhona i ci znajomi mają mnie w swoich kontaktach, to ich iPhony myślą, że nadal mam iPhona i jak te osoby wysyłają do mnie wiadomości, to ich iPhony wysyłają je jako iMesage

Ja tych wiadomości nie odbieram, a osoby wysyłające wiadomości myślą, że te wiadomości dotarły. Podsumowując, nie może być gorzej

Maka nie mam, więc nie wiem czy jest możliwość jakiejś konfiguracji z poziomu MacOS-a.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych