Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

problem z dotykiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartolinjo

bartolinjo
  • 6 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 11:03

witam, od kilku dni jestem posiadaczem iPhone 5c. Zakupiłem telefon używany 3 miesiące. Jednak telefon naciskam przycisk odblokowania i chcę przesunąć pasek, to niekiedy zachowuje się jakbym w ogóle nie przesuwał tego paska, w ogóle się nie rusza, musze wtedy nacisnąć przycisk żeby zablokować telefon, a następnie jeszcze raz aby odblokować i już jest okej, nie wiecie może czym to może być spowodowane? I czy gwarancja by to obejmowała? I jeszcze niekiedy, ale rzadko po odblokowaniu telefonu, gdy chcę włączyć jakąś aplikację, to ekran sam się "rusza", tak jakbym sam naciskał iPhone w kilku miejscach, nawet sam pisze. Jednak z tym miałem do czynienia około 3 razy. Z góry dzięki za odpowiedzi :)

#2 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 12:52

To wina dotyku widziałem to w paru innych modelach telefonów, oddawaj na gwarancję.

#3 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 kwietnia 2014 - 13:30

Uszkodzony dotyk lub układ dotyku na płycie głównej. Jeśli masz gwarancję to z niej skorzystaj.

#4 bartolinjo

bartolinjo
  • 6 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 16:56

ok, dzięki za odpowiedzi. A wiecie może jaki koszt byłby mniej więcej, jeśli nie iPhone nie byłby na gwarancji?

#5 DefterBark

DefterBark
  • 193 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 08:41

W serwsie pewnie cos kolo 500zł.Jezeli wymiana na wlasna ręke to cos kolo 300/400, jezeli jest uszkodzony dotyk, jak uszkodzona plyta glówna, nie oplacalna naprawa.

#6 bartolinjo

bartolinjo
  • 6 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 09:52

Ok, a nie wiecie jak z gwarancją w ispocie? Bo kupiłem tego iPhone jako "idealny, wszystko działa jak należy, nigdy nie sprawiał kłopotów". Więc nie mam pojęcia, jak doszło do uszkodzenia tego dotyku, sądzicie, że normalnie przyjmą na gwarancję, czy będzie, że to przez moje użytkowanie itd.?

#7 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 kwietnia 2014 - 10:08

Jeśli telefon nie ma śladów uszkodzenia przez upuszczenie czy zalanie to nie mają podstaw żeby takiej gwarancji nie uznać.

#8 bartolinjo

bartolinjo
  • 6 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 10:33

a zalanie jak rozpoznać? poprzez nadmierne nagrzewanie iPhone?

#9 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 kwietnia 2014 - 10:44

a zalanie jak rozpoznać? poprzez nadmierne nagrzewanie iPhone?

Poprzez czujniki wilgoci, w które wyposażony jest każdy iPhone.

#10 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 10:46

I każdy inny telefon. Panowie w serwisie rozbierają telefon, a tam jest paseczek papierku który reaguje na wilgoć i farbuje się z białego koloru na jakiś inny, np fioletowy.

#11 bartolinjo

bartolinjo
  • 6 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 15:07

sprawdzałem przy wejściu na jacka i kartę sim i papierki są białe.

#12 dario13d

dario13d
  • 530 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 15:32

To oddaj na gwarancję i czekaj na refuba;)

#13 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 kwietnia 2014 - 15:50

od iPhone 5 wzwyż nie ma już wskaźnika pod jackiem, z zewnętrznych jest tylko ten pod kartą sim.
iPhone and iPod: Liquid damage is not covered by warranty

Ale jeżeli ten pod sim jest ok to nie masz się czym martwić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych