Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 5S pozyskanie kontaktów z Windows Phone (Lumia 920)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lapi1910

Lapi1910
  • 8 postów
  • SkądMalbork

Napisano 16 kwietnia 2014 - 16:45

Witam, nigdzie nie ma jasno napisane, bądź tak skomplikowane, że nie idzie tego zrobić, nie chcę spamować, ale potrzebuję konkretnej pomocy w temacie. Znalazłem super aplikację na WP i uzyskałem swoje kontakty w postaci ZIP, format plików .csv. Czy jest szansa na szybkie wgranie ich na IP? czy muszę wpisywać ręcznie kontakty? Pozdrawiam PS. w razie czego w WP mam inną kartę sim i mogę nadal operować tym telefonem, aby wgrać kontakty na IP.

#2 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwietnia 2014 - 17:44

Zaimportuj przez icloud.

#3 Lapi1910

Lapi1910
  • 8 postów
  • SkądMalbork

Napisano 16 kwietnia 2014 - 20:20

niestety lipa, wbiłem na icloud.com znalazłem opcję importu, ale wyskakuje bła, pobrałem kontakty nawet bez zdjęć, więc zajmują 1 KB i problem

- - - Połączono posty - - -

niestety lipa, wbiłem na icloud.com znalazłem opcję importu, ale wyskakuje bła, pobrałem kontakty nawet bez zdjęć, więc zajmują 1 KB i problem

dokładnie takk to wygląda:
[ATTACH=CONFIG]21180[/ATTACH]

#4 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 18 kwietnia 2014 - 08:02

Hmm, dodaj konto iCloud w telefonie z Windows Phone, tam ustaw synchronizację kontaktów z tym kontem iCoud. W iPhone musisz mieć to samo konto iCloud i również włączoną synchronizację kontaktów. Wydaje mi się że taka opcja jest i powinny przenieść się same z WP na iOS bez żadnego kombinowania :)

#5 Lapi1910

Lapi1910
  • 8 postów
  • SkądMalbork

Napisano 21 kwietnia 2014 - 15:02

chyba zbyt piękne, aby prawdziwe, niestety nie widzę opcji dodania konta icloud na windows phone... są wszystkie typy kont, prócz tego... wujek google też nie bardzo pomaga w tej kwestii :/ próbowałem synchronizacji telefonu windows z komputerem via outlock, ale też działa to w odwrotną stronę, że z poczty można dodać kontakty do telefonu :/ albo ja jestem ślepy, albo mi na złość się dzieje to wszystko... 17.04 urodził mi się syn, więc próbuję w wolnych chwilach to zrobić... nodi pomocy, dodam iż pochodzę z Radomia :)

#6 Lapi1910

Lapi1910
  • 8 postów
  • SkądMalbork

Napisano 25 kwietnia 2014 - 14:12

już sobie poradziłem, myślałem, że otrzymam pomoc, ale trzeba liczyć na siebie, pokombinowałem z chmurą najpierw, zalogowałem się swoim live id i wyczaiłem, że hotmail jest podpięty jako konto outlock.com, więc zwyczajnie w IP wszedłem w konta i dodałem konto outlock.com i zassałem kontakty z niego :) no nic, teraz przynajmniej mam zabezpieczone dane dodatkowo przez kopie jakie porobiłem :)

#7 winuser

winuser
  • 15 postów

Napisano 22 maja 2014 - 00:54

Lapi1910 - dzięki za podanie rozwiązania. Sam za kilka dni będę potrzebował przerzucić kontakty z WP na iOS.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych