Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Martwy iPhone (długo nieużywany)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 mateuszzeekk

mateuszzeekk
  • 7 postów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 07:28

Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum i świeży w iPhonach, dlatego proszę o wyrozumiałość.

Zacznę od tego że posiadam długo nieużywanego iphone 4 z systemem ios6 (nie mam pojęcia jaki dokładniej). Po pół roku leżenia telefon nie reagował na nic, podłączyłem go do ładowarki, niby wszystko ok i zaczął ładować ale po 3 minutach wystąpiło dokładnie coś takiego [URL="https://www.youtube.com/watch?v=1J8fgvQ4xMY"][/URL]
od tamtej pory nie mogę nic zrobić, na początku pomyślałem ze to bateria(moje przekonania utwierdziły odwiedziny innego forum), więc udałem się do sklepu i kupiłem baterię wraz z narzędziami, po wymianie baterii dzialo sie dokladnie to samo(bez ładowarki,czy podłączenia do komputera, telefon jest martwy). Mogę wejść tylko w tryb recovery, nie ma mowy zeby wszedł do DFU przez kombinacje klawiszy bo po prostu telefon sie resetuje. Próbowałem odtworzyc iphone w Itunes ale występują różne błedy, po poradzeniu sobie z error 21(przez modyfikcję pliku host) , error 3194(poprzez TU), teraz występuje error 11. Nie mam już pojęcia co można z tym zrobić. Sytuację opisałem tak, jak to widzę, w pierwszym poście boję sie używać fachowego słownictwa.

Czy możliwe jest że po prostu druga, kupiona bateria jest niesprawna?
[URL="https://www.youtube.com/watch?v=mH62v_3S_Mc"][/URL]
Po obejrzeniu tego mam wrażenie że po prostu 2 baterie mam puste, ale nie mam ochoty kupować kolejnej.
Czy jednak myślicie że problem tkwi głębiej?

Próbowałem coś wyczytać w tym temacie [URL="http://myapple.pl/iphone/191023-blad-3194-przy-upgrade-przeczytaj.html"]http://myapple.pl/iphone/191023-blad-3194-przy-upgrade-przeczytaj.html[/URL]
ale jest to zbyt obszerne i mowa tam o JB, Upgredach itp. a ja chce po prostu działającego iPhone.
szukałem długo odpowiedzi na mój problem, nic nie znalazłem, jeżeli byl podobny temat z rozwiązaniem a ja go nie znalazłem to z góry przepraszam.

POMOCY!
pozdrawiam Mateusz

#2 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 16 kwietnia 2014 - 10:41

Na początek możesz spróbować go odtworzyć na innym komputerze. Bateria jak kupiłeś nową to powinna być ok.

#3 mateuszzeekk

mateuszzeekk
  • 7 postów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 10:55

Próbowałem na innym komputerze i jest to samo. Wlasnie tez wydaje mi się ze bateria powinna byc ok.

#4 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 16 kwietnia 2014 - 12:30

Odtwarzałeś najnowszy soft czy jakiś inny? Obstawiam że jakiś inny, jeżeli tak to: Po pierwsze. Wywal wszystko co zrobiłeś. Usuń pliki hosts(na błąd 21). Wywal TinyUmbrella(na błąd 11). Uruchom ponownie komputer, Wyłącz Antywirusa i firewalla(jak masz) i podłącz iPhone w trybie awaryjnym do komputera a później po prostu kliknij ODTWÓRZ(na 3194). Pobierze się odpowiedni plik z najnowszym oprogramowaniem do twojego telefonu. Nie wyskoczy 3194. Wszystko się powinno wgrać. Na pewno da się wprowadzić iPhone w DFU, jak recovery działa normalnie. Przytrzymaj Home+Power aż do zgaśnięcia telefonu, następnie trzymaj jeszcze przez ok 3 sekundy. Teraz puść power i trzymaj Home do wykrycia. Aczkolwiek to czy Tel będzie w DFU czy w recovery nie powinno mieć znaczenia gdyż wgrywasz po prostu czysty soft. Ogólnie to nie wiem po co kombinujesz. Nie da się wgrać starszego softa niż najnowszy(przez to 3194), pewnie bawiłeś się w TinyUmbrella już wcześniej(przez to błąd 21), jak nie to musiałeś mieć coś nie tak w hosts. W TU jest coś zj*bane bo mi też zawsze wyskakuje błąd 11 jak mam włączony TSS Server. Więc ogólnie to trzeba było po prostu kliknąć odtwórz. Jak 21 to wywalić hosts. I powinno działać. Jak nie to pomyślimy dalej ;)

#5 mateuszzeekk

mateuszzeekk
  • 7 postów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 17:46

@nodi32
Zupełnie inny,czysty komputer, wylaczony firewall itd. Najnowszy itunes, sciaga 7.1 i wyskakuje blad 21, po usunieciu hosts to samo, blad 21

- - - Połączono posty - - -

wszystkie znaki na niebie podpowiadają ze to to
[URL="https://www.youtube.com/watch?v=mH62v_3S_Mc"][/URL]

ale przecież już wymieniałem baterię. Nie chce znowu wydawac kasy na baterie jezeli znowu nic to nie da. Nikt wcześniej nie spotkał się z takim czymś?

#6 MiniX

MiniX
  • 135 postów
  • SkądPolska

Napisano 17 kwietnia 2014 - 22:34

Z tego co ja wiem i co mówią internety to błąd 21 wskazuje w 99% przypadków uszkodzenie płyty głównej

#7 mateuszzeekk

mateuszzeekk
  • 7 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 11:18

Na windowsie xp po skasowowaniu hosts wyskakuje blad 11

#8 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 kwietnia 2014 - 13:00

Bateria z Allegro za kilka złotych może być wadliwa ale prawdopodobnie to wina płyty głównej. Powinieneś spróbować włożyć tą płytę do innej obudowy i wtedy robić oprogramowanie aby wykluczyć uszkodzenie innych części.

#9 mateuszzeekk

mateuszzeekk
  • 7 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 13:30

Dzieki macsupport. Ale zanim zalatwie innego iphone, moze ktos ma pomysl odnosnie tego bledu 11?

#10 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 kwietnia 2014 - 13:32

Dzieki macsupport. Ale zanim zalatwie innego iphone, moze ktos ma pomysl odnosnie tego bledu 11?

Ja mam taki pomysł, że masz uszkodzoną płytę główną ale to wymaga potwierdzenia. Jeśli nie sprawdzisz płyty w innym korpusie, na innym ekranie i taśmach to każda rada tutaj będzie wróżeniem z fusów.

#11 witek321

witek321
  • 45 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 18 kwietnia 2014 - 14:35

Mialem ten blad na iphone 4 16gb z orange t, mial jailbreaka? bo ja mialem dlatego byl blad 11 musisz pobrac dedykowane oprogramowanie po jailbreaku.

#12 mateuszzeekk

mateuszzeekk
  • 7 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 15:21

Co masz dokładniej na mysli z tym oprogramowaniem? Pamietasz dokladnie co to bylo?

#13 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 15:25

Mialem ten blad na iphone 4 16gb z orange t, mial jailbreaka? bo ja mialem dlatego byl blad 11 musisz pobrac dedykowane oprogramowanie po jailbreaku.

Co za bzdura, miałeś ten błąd bo nie wprowadziłeś telefonu w DFU.

- - - Połączono posty - - -

Po za tym , polska język trudna język co ?

#14 mateuszzeekk

mateuszzeekk
  • 7 postów

Napisano 21 kwietnia 2014 - 09:18

Dobra, w takim razie jak wprowadzić go w dfu? Skoro telefon wykazuje sprawnosc tylko po podlaczeniu do usb i to tylko na kilka sekund gdy miga jablko(pózniej gaśnie i nie daje oznak zycia az do następnego mignięcia). Próbowałem na sto sposobów. Udaje sie jedynie do recovery gdy ciagle trzymam przycisk home.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych